Giresun Otelleri
Giresun Otel Bölgeleri
-
İstanbul - GiresunOtobüs Bileti800 TL
-
Ankara - GiresunOtobüs Bileti560 TL
-
Trabzon - GiresunOtobüs Bileti205 TL
-
Samsun - GiresunOtobüs Bileti200 TL
-
Aksaray - GiresunOtobüs Bileti1.000 TL
-
İzmir - GiresunOtobüs Bileti950 TL
-
Bursa - GiresunOtobüs Bileti799 TL
-
Erzurum - GiresunOtobüs Bileti550 TL
-
Diyarbakır - GiresunOtobüs Bileti900 TL
-
Manisa - GiresunOtobüs Bileti1.200 TL
-
Gebze - GiresunOtobüs Bileti800 TL
-
Elazığ - GiresunOtobüs Bileti1.200 TL
Giresun Hakkında
Giresun Otelleri
Giresun; yeşili, temiz havası, dağları, tarihi ve hırçın deniziyle her tarihte ilgiyi üstüne çekiyor. Şehir, bünyesinde gezilecek birçok yer barındırıyor. Ayrıca, eşsiz yemek kültürü ve muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini hem dinlendiriyor hem de büyülüyor. Her yıl sayısız turist ağırlayan Giresun, ziyaretçilerine oldukça rahat ve konforlu otel seçenekleri sunuyor. İster şehir merkezinde ister şehirden biraz uzakta fark etmeksizin Giresun otelleri fiyatlarıher bütçeye hitap ediyor ve kaliteli bir tatil geçirmenizi sağlıyor.
Giresun’da otel seçeneklerinin oldukça fazla olmasıyla beraber bu oteller, çeşitli manzaralara da sahip. Denize sıfır otellerde konaklayıp doğanın ve deniz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Giresun merkez otelleri, sizlere doğa ile uyum içinde yaşayan şehir manzarasını sunabilir ve bu eşsiz manzarayla sevdiklerinizle birlikte muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz.
Giresun’a gitmek için çeşitli yollar mevcut. Otobüsle ya da uçakla şehre ulaşmanız mümkün. Tercihinize göre Giresun otobüs biletiya da Giresun uçak biletialarak Karadeniz’in muhteşem şehrine gelebilirsiniz. Dilerseniz Giresun araç kiralamahizmetinden yararlanarak şehri daha ayrıntılı keşfedebilirsiniz.
Giresun Tarihi
Giresun hakkındabilmeniz gerekenlerin başında Giresun’un oldukça köklü ve değerli bir tarihe sahip olduğu geliyor. Giresun bölgesi, insanlığa yaklaşık olarak M.Ö. 2000 yıllarında ev sahipliği yapıyor. Bu doğa harikası şehrin ilk yerleşimcileri Kaşkalar oluyor. Sonraki zamanlarda ise Pers İmparatorluğu, Perslerden sonra Büyük İskender İmparatorluğu, Büyük İskender İmparatorluğu’ndan hemen sonrasında Kapadokya Krallığı, son olarak da Pontulustlara ve Roma’ya ev sahipliği yapıyor. İlerleyen zamanlarda Trabzon Rum İmparatorluğu’nun topraklarına dahil olan Giresun, Selçuklu Devleti ve Moğol Devleti’ne bağlanıyor. Böylece Giresun’a Türkler yerleşmeye ve yaşamaya başlıyor. Osmanlı Dönemi’nde Giresun, bir liman şehri olarak gelişmeye başlıyor. Osmanlı Dönemi’nde Trabzon’a bağlı olan şehir, daha sonra 23 Nisan 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla il oluyor.
Giresun Kalesi, şehrin tarihiyle ilgili önemli bir ayrıcalığa sahip. Kalenin ne zaman ve kim tarafından yapıldığı bilinmiyor. Buna rağmen bazı kaynaklar, Kale’nin M.Ö. II. yüzyılda yapıldığı yönünde bilgiler sunmakla beraber kalenin Pontus Kralı I. Farnakes tarafından yaptırıldığını da söylüyor. Günümüzde piknik ve gezi için kullanılan kalede, milli mücadele kahramanı Topal Osman Ağa’nın anıt mezarı da bulunuyor. Siz de şehrin tarihini öğrenmek için ilgili noktaları ziyaret etmek istiyorsanız bu kaleyi ziyaret edebilirsiniz.Tirebolu otellerive çevresinde konaklayabilirsiniz.
Giresun’da Gezilecek Yerler
Giresun’da gezilmesi gereken pek çok yer mevcut. İşte şehirde görebileceğiniz sayısız önemli noktadan bazıları;
- Şebinkarahisar Kalesi:Kalenin yapım tarihi ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Fakat, yapı tarihinin Roma Dönemi’ne kadar uzandığı düşünülüyor. Kalenin mimari yapısında Mengücekli, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi de bulunuyor. Arazinin yapısına göre iç ve dış kaleden oluşan bu yapı oldukça görkemli olmakla beraber turistlerin de ilgisini çekiyor.
- Şebinkarahisar Meryem Ana Manastırı:Manastır, Bizans Dönemi’nde oldukça büyük olan bir oyuğun içerisine yapılıyor. Manastırda su sarnıcı ve kesme taştan yapılmış bir çeşme de bulunuyor. Yatakhane, yemekhane ve kilisenin bir arada bulunduğu manastır, oldukça fazla ilgi çekiyor.
- Tirebolu Kalesi:Deniz içindeki bir yarımadada yer alan kalede, Meryem Ana Kilisesi olarak adlandırılan küçük bir şapel bulunuyor. Ayrıca bu kalede, Osmanlı Dönemi’ne ait birçok mezar taşı da yer alıyor.
- Espiye Andoz Kalesi: Yağlı Deresi’nin kenarında kurulan kale, tahmini olarak M.Ö. 1300’lü yıllarda yaptırılıyor. Etrafı surlarla çevrili oldukça küçük bir yapı.
- Acısu Kaya Kilise:Acısu Kaya Kilise, fındık bahçesinde bulunuyor ve kaya üzerine oyularak yapılıyor. Bizans tarafından yapıldığı düşünülen bu kilise, mimarisiyle oldukça ilgi çekiyor.
- Meryem Ana Kilisesi:Kilise, kaya içine oyulmuş mağara biçimine sahip. Bu mağaraya ulaşım, Osmanlı Dönemi’nde yapılmış taş kemer köprü ile sağlanıyor. Kilisede kutsal sayılan ayazma niteliğinde bir çeşme de bulunuyor. Giresun Arkeoloji Müzesi’nin yapmış olduğu kazı çalışmaları sonucunda, bölgede toplam üç adet mezar ile beraber sarnıca doğru ilerleyen su kanalları da bulunuyor. Eski kaynaklarda Panaia ya da Surp Serkis olarak adlandırılan bu kilisenin üç katlı olduğu ve içeride bulunan kutsal suyun şifa dağıttığı kabul ediliyormuş.
- Eynesil Kalesi:Yapım yılı ve kim tarafından yapıldığı bilinmeyen kalenin, Roma Dönemi’nde yapıldığı düşünülüyor. Hakkında fazla bilgi bulunmayan kale, denizin eşsiz mavisiyle görenleri büyüleyerek Roma Dönemi’ne de götürüyor.
- Tirebolu Bedrama Kalesi:Kale, yüksekliği bayağı fazla bir kayanın üzerine kurulmuş. Bu sebeple manzarası oldukça muhteşem ve büyüleyici. Yapım tarihi bilinmeyen kalenin Orta Çağ yapısı olduğu düşünülüyor.
- Espiye Yedi Değirmenler Mağarası:Giresun’un Avluca Köyü ve Yeniköy arasında yer alan mağara, ilk zamanlarda sadece su kaynağı olarak görülüyor. Daha sonraları mağara içinden çıkan karstik, yani kireçli suyun bir mağaradan geldiği anlaşılıyor. Mağaranın içerisinde sizleri bir masaldaymışsınız gibi hissettirecek sarkıt ve dikitler de bulunuyor. Değişik doğal oluşumları merak ediyorsanız mutlaka mağarayı görmeniz gerek.
Giresun’da Ne Yenir?
Giresun’da oteller, yemek kültürünü oldukça iyi yansıtıyor. Bu muhteşem yemekleri hem otellerde hem de çevre restoranlarda tadabilirsiniz. Giresun konaklama imkanlarında olduğu gibi yemek çeşitleri bakımında da oldukça muhteşem seçenekler sunuyor. Karadeniz’de bulunan Giresun, Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz yemeklerini de bünyesinde bulunduruyor. Giresun, çorbalarından tutun da tatlılarına kadar birçok yemek çeşidi ile ziyaretçilerini büyülüyor. Sizler için oldukça muhteşem olan Giresun yemeklerini listeledik:
- İçinizi ısıtan ve tadına doyum olmayan karalahana çorbası,
- Tadına doyamayacağınız karalahana sarması,
- Unutulmaz tadıyla tezik,
- Yediğiniz ilk andan itibaren asla unutamayacağınız darı unu helvası,
- Ağızda dağılan tel kadayıf,
- Tadı damaklarda kalan fasulye turşusu kavurması,
- Karadeniz’in vazgeçilmezi hamsi böreği,
- Yöreye özgü olan yağlaş,
- İlk yudumda içinizi ısıtacak olan mendek ve ısırgan çorbaları,
- Asla unutamayacağınız lezzeti ile Görele pidesi.
Giresun’da Konaklama
Giresun’un gezilecek tarihi ve doğal yerleri fazla olduğundan dolayı Giresun otelleri, her yıl binlerce turist ağırlıyor. Buna bağlı olarak Giresun otelve konaklama seçenekleri de oldukça fazla oluyor. Giresun, konaklama seçeneği olarak birçok farklı konseptle karşınıza çıkıyor. Giresun apart otelleri bakımından oldukça fazla seçenekle karşınıza çıkmakla kalmıyor, denize sıfır olan yıldızlı otelleriyle de sizi seçim yaparken kararsız bırakıyor. Giresun butik otelbakımından da oldukça fazla sayıda seçeneğe sahip. Sizlere Giresun’da konaklayabileceğiniz otel tarzlarını sıralayacak olursak:
- Butik Otel:Genel olarak butik otellerde ücretsiz kablosuz bağlantı hizmeti verilse de bazı otellerde; çamaşır yıkama hizmeti, kahvaltı, ücretsiz park alanı, engellilere uygun olma gibi hizmetler de veriliyor.
- Yıldızlı Oteller:Yıldızlı oteller, bölgede oldukça fazla bulunuyor. Ayrıca bazı otellerde; havuz, SPA, engellilere uygun olma, klimalı oda, havaalanı transferi gibi birçok hizmetler de sunuluyor.
- Dağ Evi:Dağ evleri, ücretsiz kablosuz bağlantı sunuyor. Bu hizmet ile birlikte bazı dağ evlerinde; evcil hayvan kabulü, bar, restoran, çamaşır yıkama hizmeti, oda servisi ve kahvaltı gibi hizmetler de bulunuyor.
- Termal SPA Otel:Sıkça tercih edilen otel türü olan bu ellerden bazıları; park yeri, kahvaltı, çamaşır yıkama hizmeti, engellilere uygun olma ve kapalı havuz bulundurma gibi hizmetler de sunuyor.
Giresun Otel Fiyatları
Karadeniz Bölgesi’nin hem tarihi hem de doğal güzelliklerini bir arada bulunduran Giresun, her yıl binlerce turist ağırlıyor. Bu nedenle de Giresun illeri ve ilçelerinde, oldukça fazla otel bulunuyor. Giresun’da, otel fiyatları konseptlerine (yarım pansiyon, tam pansiyon, oda) veya otel tarzlarına (yıldızlı oteller, termal oteller, dağ evleri vs.) göre değişebiliyor. Ayrıca otellerin bulunduğu konuma göre de fiyat farklılıkları görülebiliyor. Örneğin; Giresun otelleri denize sıfır konumda veya dağda bulunabiliyor ve bu konumları da fiyatı doğrudan etkileyebiliyor. Ayrıca,Giresun otel rezervasyontarihine göre de fiyatlar değişebiliyor. Erken rezervasyonla bütçenize ve ailenize uygun oteli seçebilirsiniz. Yani doğal ve tarihi güzelliklerin tadını çıkarmak için Giresun’a gelmek istiyorsanız her bütçeye uygun olan konaklama seçeneklerine sahip olabilirsiniz.
Giresun’un Doğal Güzellikleri
- Şahin Kayası: Oldukça büyük olan ve irili ufaklı mağaraları bulunduran kayalığın üzerinde, Türkiye haritası oluşuyor. Harita, tamamen doğal olaylar sonucu oluşuyor. Harita ölçülerinin, sanki bilinçli bir şekilde yapılmış gibi Türkiye haritasının ölçülerine birebir uyması nedeni ile Şahin Kayası oldukça ilgi çekiyor.
- Mavi Göl: Kuzalan Tabiat Parkı’nda bulunan ve üç muhteşem gölün birleşmesi ile oluşan Mavi Göl, muhteşem rengiyle oldukça fazla ziyaretçi karşılıyor. Ayrıca muhteşem rengini, içerisinde bulunan kireç taşlarından ve sodalı bir dere olan Göksu Deresi’nden alıyor. Özellikle de yaz aylarında turkuaz renginin güzel tonlarını alan göl, mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.
- Dereli-Kuzalan-Göksu Travertenleri: Bu travertenler, vatandaşlar tarafından “beyaz taş” olarak adlandırılıyor. Ayrıca dünya üzerinde ABD'deki Yellowstone Ulusal Parkı'ndan sonra orman içinde oluşmuş olan ikinci büyük traverten bölgesi, Kuzalan Travertenleri oluyor. Pamukkale Travertenleri’ne benzeyen bu doğal oluşumlar, turistler tarafından oldukça ilgi görüyor.
- Dereli-Kuzalan Şelalesi: Kuzualan Tabiat Parkı’nda bulunan şelale, tabiat parkı gezinize doğal estetik kazandırmakla kalmıyor ve sizler için harika fotoğraf olanağı da sağlıyor.
- Gölyanı Obası Yaylası:Karadeniz ahşap evi kültürünü ve yeşilin güzel tonlarını bir arada bulunduran oba, 3 bin metrekarelik alanı kaplayan muhteşem bir gölü de içinde barındırıyor. Sağlıklı ve huzurlu yürüyüşler için turistler tarafından da sıkça tercih ediliyor.
- Karagöl Yaylaları:Yaylalar, yediden fazla gölden oluşan Karagöl’ün etrafında bulunuyor. İsterseniz yürüyüş yapabilir, isterseniz de yaz aylarında gerçekleşen festivallere katılabilirsiniz.
Giresun Otelleri Hakkında
Otel Sayısı |
64 |
---|---|
En Uygun Otel | Otel Sari |
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti | 700 TL |
En Yakın Havalimanı |
Ordu-Giresun Havalimanı |
En Yakın Otogar |
Giresun Otogarı |