Burdur Otelleri

Burdur Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Isparta Süleyman Demirel Havalimanı
En Yakın
Otogar
Burdur Otogarı
Otel
Sayısı
63
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
3.275 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
444 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8,7/ 10

Burdur Otel Bölgeleri

Burdur Hakkında

Burdur Otelleri

Burdur, Güneybatı Anadolu'da, Göller Bölgesi'nde bulunuyor. Akdeniz'in iç kısmında olan ilin çevresinde Denizli, Antalya, Afyon, Muğla ve Isparta bulunuyor. Burdur 6.887 km²'lik alanı kaplıyor ve denizden 963 m yükseklikte yer alıyor. Burdur dağlık ve engebeli bir araziye sahip. Burdur'un nüfusu yaklaşık 275 bin. Burdur'da Merkez, Bucak, Yeşilova, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Tefenni, Kemer, Ağlasun, Altınyayla ilçeleri bulunuyor. kalabalık ilçesi Merkez, sakin ilçesi ise Kemer olarak biliniyor.

Bölgede yükseltiler nedeniyle karasal iklim görülüyor. Burdur'da dağlık alanlarda yer alan ormanlarda karaçam, kızılçam, meşe, ardıç, sedir, ağaçları görünüyor. Burdur'da kışları kar şeklinde yağışlar görülüyor. Bu nedenle bölgeyi yaz ve kış da ziyaret edebilirsiniz. Kışları bölgedeki kayak merkezinde harika bir tatil geçirebilir ve yazın doğa ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

Burdur, barındırdığı özellikler sayesinde son yıllarda turistlerin uğradığı yerlerden. Bölgede popüler olan Salda Gölü, beyaz kumları sayesinde uluslararası tanınmışlığa sahip. Bu yer sayesinde, Burdur'un da popülerliği artıyor.

Burdur otelleri, başta Salda Gölü olmak üzere doğal ve kültürel yerlerin çevresine konumlanıyor. Turizm faaliyetleri arttığı için Burdur otel işletmeleri de çoğalıyor. Burdur oldukça sakin, havası güzel ve insanların sıcakkanlı olduğu bir yer. Burası çevre yerlerden günübirlik geziler yapılması için de iyi bir konumda yer alıyor.Burdur'da tatil yerleri içinde konaklarken keyifli bir tatil sizi bekliyor. Buraya tatile geldiğinizde kültürel tatil, doğa tatili ve kayak tatili yapabilirsiniz.

Burdur Gezilecek Yerler

Burdur Bölgesi sahip olduğu doğa güzellikleri ve tarihi yapıları ile gezilecek birçok yere sahip. Tatilinizi geçirirken çevredeki güzelliklerin tadını çıkarabileceğiz ve kültürel bir gezi yapabileceğiniz yerler şunlar;

  • Salda Gölü: Burdur'un popülerliğini arttıran büyük etkenlerden birinin Salda Gölü'nün varlığı olduğu biliniyor. Salda Gölü'nün sahillerindeki beyaz kumu, Mars kumuyla aynı özellikleri taşıyor. Bu da bölgeyi önemli bir doğa mirası haline getiriyor. Salda Gölü'nde yüzebiliyorsunuz ancak ilerlememeniz gerekiyor. Buna rağmen masmavi göle girmekten kendinizi alamayabilirsiniz. Burası sabahları sahilinde bekleyip güneşin doğuşunu, akşamları da batışını izleyebileceğiniz ve harika fotoğraflar yakalayabileceğiniz bir yer.
  • Karacaören Barajı: Karacaören, çevresindeki yeşilliklerle tam bir doğa harikası. Burada doğa içinde huzurla dinlenebiliyor ve çeşitli aktivitelere katılabiliyorsunuz. Kamp, tekne turu, kano ve balık tutma gibi birçok aktivite gerçekleştirebiliyorsunuz.
  • Susuz Kervansaray ve İncir Han: Anadolu Selçuklu'dan günümüze ulaşmış han ve kervansaray görülmesi gereken tarihi ve kültürel yerlerden.
  • Kibyra Antik Kenti: M.Ö. 300'lere kadar uzanan bir yerleşim yeri olan antik kent Burdur Gölhisar'da yer alıyor. Antik kentin içindeki amfitiyatro ve Odeion önem taşıyor. Amfitiyatro gladyatör gösterilerin sergilendiği ve 11.000 kişilik kapasiteye sahip sosyal ve kültürel alan. Odeion hem işlevi hem de süslemeleriyle öne çıkıyor. Burada zemin üzerinde ilk Medusa tasviri ter alıyor. Arkeolojik kazılar sonrası kentten çıkan buluntularla dönemin sanatı ve kültürü hakkında önemli bilgiler edinildi.
  • Sagalassos Antik Kenti: 12.000 yıllık antik kent günümüze kadar kalıntılarını koruyarak geliyor. Bir zamanlar Pisidia'nın başkenti olan antik kent o zamanlar görkemli bir yapıya sahip. Kent dönemin önemli kap-çanak üretim merkezlerinden. 1000 yıl boyunca burada seramik üretim merkezi olduğu biliniyor. Eski zamanlarda kentin ekonomisi buradan çıkan seramiklerin ticaretiyle sağlanıyor. Kent yaptığı ticaretler sayesinde dönemin ticaret yollarını da öğrenmemizi sağlıyor. Buralarda mimari ve sanatın önemli olduğunu yapılarından ve süslemelerinden anlıyoruz. Antoninler Çeşmesi, Geç Helenistik Çeşme, Agora Çeşmesi, Hadrian Çeşmesi günümüze gelmiş önemli yapılarından. Kent, yüksek rakımlı olduğundan dünyanın yüksek amfitiyatrosuna sahip. Kent, başına gelen doğal felaketler ve Arap akınları sonrası terk ediliyor.

Burdur'un Tarihi Serüveni

Burdur Bölgesi'nin ilk yerleşim yeri Neolitik Çağ'a kadar gidiyor. Hacılar'da yapılan bilimsel arkeolojik kazılar sonrasında bölgenin tarihi hakkında önemli bilgiler ediniliyor. M.Ö. 7000'lere kadar inen yaşam söz konusu.

Burdur'un izlerini çok gördüğümüz çağ Kalkolitik. Bu çağda çeşitli aletler yapılıyor ve maden kullanılıyor. Kuruçay Höyük kazılarında avcılıkla ilgili birçok buluntu ortaya çıkıyor.

Eski Tunç Çağı'na gelindiğinde bölgedeki aletlerin geliştiğini, kullanılan malzemelerin çoğaldığını ve küçük heykeller yapıldığı görülüyor. Burdur'un Yassıgüme Höyük, Burdur Höyük, Incidere Höyük, Tepecik Höyük kazılarında bu çağa ait buluntular elde edildi.

Antik Çağ'larda Bölge Pisidia olarak geçiyor. Bölgenin bu döneminde Perslerden öncesine dair fazla bilgi bulunmuyor. Perslerden sonra Büyük İskender bölgede hakimiyet kuruyor. Daha sonra sırasıyla Seleukoslar ve Bergama Krallığı bölgeyi hakimiyetine alıyor. Bölgeye gelen Romalılar'ın kentte büyük gelişmeleri yaptığı biliniyor. Roma Dönemi'nde kent yenileniyor, yapılaşma artıyor ve birçok süsleme unsuruyla kent güzelleştiriliyor. Romalılar'ın kentteki faaliyetlerine dair izlere günümüzde ulaşılıyor.

Roma'nın çöküşü sonrası Bizanslılar tarafından alınan kentteki gelişmeler azalıyor ve ihtişamını kaybediyor. Türkler Anadolu'ya geldikten sonra bölgeyi ele geçiriyorlar. Selçuklu Devleti 1075-1120 tarihlerinde burayı yönetiyor. Daha sonra Hamitoğulları ve 1391 tarihinden itibaren de Osmanlı'nın himayesine giriyor. Osmanlı çöküş dönemine kadar kentte imar faaliyetleri mevcut.

1. Dünya Savaşı sonrasında olan depremler kente zarar veriyor. Savaş sırasında çok etkilenen bölge İtalyanlar tarafından ele geçiriliyor. İtalyanlar çıkarıldıktan sonra, cumhuriyetin ilanıyla bölge il statüsüne yükseliyor. Günümüzde Burdur tatili yaptığınızda eski tarihi kentleri gezme imkanınız bulunuyor. Yeşilova otelleri bu nedenle oldukça fazla tercih ediliyor.

Burdur'da Yapabileceğiniz Aktiviteler

Burdur'daki oteller içinde konaklama yaparken katılabileceğiniz pek çok aktivite bulunuyor. Burdur tatil otelleri işletmelerinin ayarladıklarına ya da kendi başınıza katılabileceğiniz aktiviteler şunlar;

  • Kayak: Burdur kış tatilleri için de ideal bir yer. Salda Kayak Merkezi'nde kayak yaparak keyifli bir gün geçirebiliyorsunuz. Merkez'de kayak eğitimi de veriliyor.
  • Yelken ve Kano: Denizin üzerinde olmaktan zevk alıyor ve denizin üzerinde gezmek istiyorsanız yelken ve kano aktivitelerine katılabilirsiniz. Bölgede birçok su sporunu yapma imkanınız bulunuyor. Karacaören Barajı, Burdur Gölü'nde bu aktivitelere katılabilirsiniz.
  • Kamp: Kaldığınız otelden bir günlüğüne uzaklaşıp, çadır kiralayarak doğa içinde kamp yapabilirsiniz. Burdur sahip olduğu doğa mekanları sayesinde kampçıların uğrak noktası.
  • Yamaç Paraşütü: Aksiyonu ve değişikliği seviyorsanız yamaç paraşütü tam size göre. Salda çevresinde paraşüt yapabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Manzaranın tadını çıkaracağınız ve heyecanın doruklarda olduğu ekstrem sporu yapmanız tavsiye ediliyor.
  • Salda Gölü Bisiklet Festivali: Ağustos ayında yapılan festivale yüzlerce insan katılıyor. Bisikletlerle bölgenin önemli yerleri belli bir rotada geziniyor, eğlenceler düzenleniyor ve bölgenin kültürü öğreniliyor. Tatiliniz festivale denk gelirse bisiklet kiralayarak katılım sağlayabilirsiniz. Festival boyunca bölge halkıyla da samimiyet kurabilirsiniz.
  • Kuş Gözlemciliği: Burdur'da nesli tükenen kuş türleri bulunuyor. Bazı mevkilerden geçen göçmen kuşlar bulunuyor. Doğayı ve canlıları seviyorsanız burada doğa içinde izleyebileceğiniz birçok kuş türü bulunuyor.

Burdur'da Konaklama Seçenekleri ve Fiyatları

Burdur konaklama yerlerinden size uygun olanı seçmeniz gerekiyor. Burdur otelleri fiyatları, sahip olduğu konumlar, özellikleri ve verdiği hizmetleri inceleyerek seçim yapabilirsiniz. Burdur otel fiyatları ucuz ve pahalı olarak her bütçeye uygun bulunuyor. Burdur otelleri ve fiyatları incelendiğinde çok tercih edilen konaklama şekilleri şunlar;

  • Bungalov Otel: Burdur'un çok ziyaret edilen Salda Gölü'nde ve diğer önemli merkezlerde bungalov evlerine rastlanılıyor. Burdur ucuz otel arıyorsanız burada bungalov evlerde kalabilirsiniz. Ahşap ve ağaçtan olan evlerin bazılarının içinde, bazılarının da dışarıda wc hizmeti bulunuyor. Evlerin hepsinde banyo mevcut.
  • Kamp Oteller: Kamp çadırlarının ve kalabileceğiniz başka yerleri kiralayabileceğiniz kamp oteller de bölgede özellikle gençler tarafından tercih ediliyor. Fiyatları her bütçeye uygun.
  • Apart Oteller: Burdur apart otel işletmeleri ailesiyle ve kalabalık olarak tatil yapacak insanların tercih ettiği konaklama seçeneklerinden. Evinizdeymiş gibi konforlu ve rahat şekilde kalabileceğiniz bu yerlerin fiyatı değişiyor. Topluca kalacaksanız fiyatlar gayet uygun.
  • Termal Otel: Burdur'da yer altı kaynaklarından çıkan şifalı sular Burdur termal otel işletmelerini artırıyor. Sağlıklı ve bedeninizi rahatlatmak için buralarda konaklayabilirsiniz. Burdur Merkez ve Tefenni ilçelerinde kaplıcaların olması termal otellerin buralarda daha fazla bulunmasını sağlıyor. Burdur termal anlamda zengin ve suları birçok hastalığa iyi geliyor. Otellerin fiyatları da değişim gösterebiliyor.

Burdur’a Nasıl Ulaşılır?

Burdur Bölgesi’ndeki otellerde rezervasyon yaptıktan sonra geriye şehre nasıl ulaşacağınız kalıyor. Burdur’a kara yolları, demir yolları ve hava yollarını kullanarak gelebilirsiniz. Hava yollarını kullandığınızda, şehirde direkt havalimanı bulunmuyor. Bu yüzden yakın olan havalimanlarını tercih etmeniz gerekiyor. Burdur’a yakın havalimanı Antalya’da yer alıyor. Antalya uçak bileti alabilir ve Antalya Havalimanı’na geldikten sonra otobüslerle Burdur’a geçebilirsiniz.

Demir yolları da direkt olmasa da gelebileceğiniz ulaşım şekillerinden. Denizli’ye gelen kara trene binerek Denizli’ye ulaşabilir ve buradan şehirlerarası otobüs terminalindeki otobüslerle Salda’ya geçebilirsiniz. İsteğinize göre taksiyle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kara yollarını tercih ettiğinizde özel aracınız ya da şehirlerarası otobüsle bölgeye gelebilirsiniz. Burdur otobüs bileti alabilir ve şehirlerarası otobüsle Burdur Otobüs Terminali’ne geldiğinizde Merkez ilçesine ulaşabilirsiniz. Buradan otelinizin olduğu yere gitmeniz gerekiyor. Konaklama yapacağınız yerin servisi varsa onu kullanarak, taksiyle, otobüsle veya dolmuşla ulaşım sağlayabilirsiniz. Burdur araç kiralama hizmetlerinden de faydalanabilirsiniz.

Burdur Otobüsle Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel