Halfeti Otelleri

Halfeti Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Gaziantep Oğuzeli Havalimanı
En Yakın
Otogar
Birecik Otogarı
Otel
Sayısı
12
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
4.704 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
2.104 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8,6/ 10

Halfeti Hakkında

Halfeti Otelleri

Halfeti, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi şehirlerinden Şanlıurfa’nın bir ilçesi. İlin batısında yer alan ilçe, 50 bine yakın bir nüfusa sahip. Halfeti bölgesi, köklü bir geçmişe sahip. M.Ö. 855 tarihinde kral III. Salmanassar’ın kurduğu zamanda Şitamrat adını taşıyan şehir, sonrasında birçok devlet tarafından farklı isimlerle anılmış. Bölgede Yunanlar, Süryaniler, Bizanslılar, Ermeniler, Osmanlılar büyük hakimiyetler kurmuş.

Halfeti, 1954 senesinde şu anki ilçe statüsüne geçirilmiş. İlçe merkezinin şehre olan uzaklığı 112 km, Antep’e uzaklığı ise 105 km. Bölgede sosyokültürel aktiviteler genellikle Gaziantep’te yapılıyor. Halfeti, su altında kalan bir mimariye sahip. Bu açıdan kayıp kent ve saklı cennet isimleriyle anılan ilçe, küresel çapta 208 şehrin dahil olduğu “Sakin Şehir” unvanına da sahip.

Eski Halfeti, Rum Kale, Halfeti Kent Parkı gibi lokasyonlarıyla Halfeti büyük bir tarihi bünyesinde barındırıyor. Yöreye özgü erik tavası, semsek, şebut balığı kebabı, haşhaş kebabı gibi lezzetler ziyaretçilerin damak zevkine hitap ediyor. Piknik etkinlikleri, tarihi gezileri, koku festivali, tekne turu ve daha fazlasıyla Halfeti gerçek bir tatil rotası. Gelin, ilçeyi daha yakından tanıyalım. Şanlıurfa araç kiralama hizmetleri alınarak şehirde daha konforlu bir şekilde gezilebiliyor.

Halfeti Konaklama Seçenekleri

Halfeti, her seneye yaklaşık 1 milyon turist beklentisiyle giriyor. Hal böyle olunca konaklama seçenekleri de çeşitlilik gösteriyor. Halfeti’de hem tarihi hem de turistik birçok konaklama tesisi yer alıyor. Halfeti otellerinin büyük kısmı harika bir koy manzarasının yanında ve gezilecek yerlere son derece yakın konumda bulunuyor.

Halfeti otel seçeneklerine baktığımızda karşımıza çok butik oteller çıkıyor. Bu seçenekler kıyıya yakın veya iç kesimlerde kalabiliyor. Butik oteller, Halfeti için müşteri memnuniyeti yüksek seçeneklerden. Urfa Halfeti otellerinden diğer tercih edebileceğiniz alternatifler ise pansiyonlar ve 4 yıldızlı oteller. Modern mimariye sahip otelleri tercih edebileceğiniz gibi şehrin dokusuyla bütünleşmiş konuk evlerini ve konak otellerini de değerlendirebilirsiniz. Bu seçenekler her bütçeye uygun bir fiyat politikası uyguluyor. Siz de bu tesislerden bütçenize ve keyfinize uygun olandan rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Halfeti’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Halfeti, sular altındaki şehir olarak biliniyor. Sakin yapısıyla çok büyük bir ziyaretçi akınına uğrayan ilçede görülmesi gereken yerler saymakla bitmiyor. Gelin, Halfeti tatilinizi geçirebileceğiniz güzel mekanlara göz atalım.

  • Eski Halfeti: Halfeti, karşı karşıya kaldığı doğal ve beşeri faaliyetler sonucu sular altında kalmış bir şehir haline gelmiş. İşte bu bölgeye Eski Halfeti adı veriliyor. İki bin yılı aşkın bir maziyi simgeleyen kalıntılar, tarihi evleriyle de turistleri büyülüyor. Suların içinden yükselen camii minaresi, bölgede yetişen karagülleri ile Eski Halfeti’yi görmeden tatilinizi noktalamayın.
  • Rum Kale: Merzimen Çayı ile Fırat Nehri’nin buluştuğu noktada yer alan Rum Kale’ye ulaşım tekneler aracılığıyla yapılıyor. Ermeni ve Bizans mimarisi özellikleri taşıyan kale, geçirip gördüğü savaşlara rağmen ayakta duruyor.
  • Savaşan Köyü: Fırat’ın kıyısında ve Halfeti sınırları içinde yer alan bir başka destinasyon Savaşan Köyü. Köye ulaşımda Şanlıurfa Halfeti yolu kullanılıyor. Bu köy de Birecik Barajı inşaatı sırasında sular altında kalmış. Arnavut kaldırımlı sokak efsanesi de köyde görülebiliyor. Savaşan Köyü, Eski Halfeti’nin bir parçası.
  • Asma Köprü: Asma Köprü de Halfeti’nin birçok parçası gibi teknelerle ulaşım sağlayabileceğiniz bir lokasyon. Halk arasında Halfeti Gerdanı olarak da bilinen köprü, bu lakabı görüntüsünün gerdanı çağrıştırmasından alıyor.
  • Halfeti Ulu Camii: Halfeti ilçesindeki Şimaliye Mahallesi’nde kendine yer edinen Ulu Camii görülmeden geçilmeyecek bir yapı. 1807’den bu yana ayakta olan camii, yapım döneminde bölge halkları tarafından dostluk simgesi olarak görülüyor. Koca avlusu ile Halfeti Ulu Camii gelenleri büyülemeye devam ediyor.
  • Halfeti Kent Parkı: Halfeti’nin siyah gülleri ile meşhur olmasıyla biliniyor. İlçede yer alan Siyahgül Mahallesi, Halfeti Kent Parkı’na ev sahipliği yapıyor. İlçe merkezine 10 km uzaklıktaki park, yeşilliğe doyacağınız bir atmosferi gözleriniz önüne seriyor. Doğal güzellikler de parkın ihtişamını artırıyor.

Halfeti’de günübirlik gezebileceğiniz Suruç Ulu Camii ve Atatürk Barajı gibi Halfeti tatil yerlerini de rotanıza dahil edebilirsiniz.

Halfeti’ye Ne Zaman Gidilir?

Şanlıurfa ve Halfeti bölgesi kış aylarında soğuk iklim etkisine giriyorlar. Kışların çok sert geçtiği bölgede uygun ziyaret aralığı nisan ayı ila ekim ayları arası diyebiliriz. Ancak yazın şehir içi ziyaretler yapmayı düşünüyorsanız ağustos ayı gibi sıcaklığın 30 dereceye yaklaştığı ayları tercih edebilirsiniz. Bu nedenle Urfa ziyaretinizi bahar aylarında da yapmayı da planlayabilirsiniz. Mart, nisan ve mayıs ayları bu seyahatler için oldukça uygun aylar olarak öne çıkıyor.

Halfeti’de Ne Yenir?

Kayıp Kent olarak adlandırılan Halfeti hakkında, özellikle etli yemekleri ile meşhur bir bölge olduğunu söyleyebiliriz. Gelin, turistlerin çok tercih ettiği yöresel lezzetlere birlikte göz atalım.

  • Urfa Usulü Peynir Helvası: Bölgede daha çok et ürünleri ön plana çıksa da çok tüketilen tatlılardan biri peynir helvası. Bu tatlı için öncelikle süt, su ve şeker bir kapta karıştırılıyor. Karışımın üzerine peynir rendeleniyor. Eriyen margarini de ekledikten sonra kızarması bekleniyor ve irmik ile un da kaba ekleniyor. Karıştırılmaya devam ettikten sonra peynir de eriyince tatlı servise hazır hale geliyor.
  • Şabut Balığı Kebabı: Ülkemizde sadece Fırat ve Dicle sularında yetişen bir balık olan şabut, Halfeti’de mutlaka denenmesi tavsiye edilen lezzetlerden. Bir tatlı su balığı olarak son derece lezzetli, yağlı bir beyaz eti olan balık ızgarada yapıldığında çok daha tatmin edici kıvama gelebiliyor. Halfeti restoranları bu balığı genellikle tavuk şiş gibi servis ediyor. Balığın taze ve iri olmasına dikkat ederseniz güzel lezzeti yakalayabilirsiniz.
  • Semsek: Şanlıurfa’da özel günlerde sıkça tüketilen bu hamur işi, genellikle çayın yanında servis ediliyor. Hoş bir görüntüye sahip semsek harç hazırlanıp hamurun içine konularak yemeye hazır hale geliyor. Peynirli, kıymalı, tatlı semsek gibi farklı türleri de bulunuyor.
  • Soğanlı Kebap: Kış aylarında vücudun bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenen soğanlı kebap hem bölge halkının hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerin bir numaralı tercihi. Orta boydaki soğanların kullanıldığı kebapta kıyma haline getirilen kuzu eti kullanılıyor. Kaya tuzu dışında bir baharatın kullanılmadığı yemekte et ve soğan şişe daha sonradan geçiriliyor.
  • Erik Tavası: Kuzu ve eti ve taze sarımsak ile yapılan erik tavası hem yöre halkının hem de turistlerin favorisi. Bu yemek genellikle ilkbahar aylarında tüketiliyor. Etler kavruluyor, tereyağı ve soğanlar üzerine ilave ediliyor. Domates salçası, karabiber, kaynamış su eklenip etle pişiriliyor. Yıkanmış erikler, taze sarımsaklar, toz şeker eklendikten sonra yemek koyu kıvama gelene kadar karıştırılıyor. Halfeti otobüs bileti alınarak şehre ulaşılabiliyor. Aynı zamanda dileyen kişiler Şanlıurfa uçak bileti seçeneklerini de değerlendirebiliyor.

Halfeti’de Ne Yapılır?

Tarihi yapısı, su altındaki bir şehir olması, yöresel lezzetleriyle Halfeti’de yapılacak aktiviteler bitmiyor. Bunlardan ilki dünyanın hiçbir yerinde yetişmeyen siyah güllerden satın almak olabilir. Görüntüsü kadar kokusu da etkileyici gülleri sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Halfeti Kent Parkı inanılmaz bir doğal güzellik. Bu bölgede piknik yapmak ise bir gelenek haline gelmiş. Zira etrafta herhangi bir işletme bulunmuyor.

Tarihi bir yolculuk yapmak istiyorsanız da Halfeti size sayısız alternatif sunuyor. Rum Kale, Aziz Nerses Kilisesi, Barşavma Kilisesi, Kantarma Mezrası, Bey Konağı, Kanneci Konağı, Norhut Kilisesi, Kız Mağarası, Halfeti Ulu Cami gibi yapıları gezmeden geçmeyin.

Halfeti’de Koku Festivalı adında bir etkinlik düzenleniyor. Her sene mart ayının ilk haftası düzenlenen festivalde çiçek ve bitkiler tanıtılıyor. Tekne turları da Halfeti gezisinin vazgeçilmezlerinden bir diğeri. Yaklaşık iki saat süren bu tur, kalabalık gruplar halinde yapılıyor. Turunuz sonrası hava kararmaya başlamadan gün batımını Asma Köprüsü’nden izleyerek efsanevi bir manzaraya tanık olabilirsiniz. Dinlenmek, sohbet etmek gibi ihtiyaçlarınız için de gerek gündüz gerekse geceleyin kafe ve restoranlar Halfeti’de çeşitlilik gösteriyor. Şanlıurfa Halfeti otelleri de etraflarında birçok eğlence mekanıyla beraber değerlendiriliyor.

Şanlıurfa Halfeti Otel Fiyatları

Şanlıurfa Halfeti bölgesi, dünyaca bilinen ünü ile yüz binlerce turisti kente toplayan bir bölge. Bu özelliği sayesinde her kesime ve her zevke göre konaklama seçenekleriyle bölge ön plana çıkıyor. Halfeti otelleri fiyatları Halfeti’nin gözde bir bölge olmasından, koya yakınlığı gibi özelliklerinden dolayı ortalamanın üzerinde seyrediyor. Buna rağmen Urfa Halfeti otellerinin beklentilerinizi karşılayacağından emin olabilirsiniz.

Şanlıurfa Halfeti otellerinden yaygın seçeneklerden biri butik oteller. Bu oteller her bütçeye uygun olmanın yanında yüksek müşteri memnuniyetine sahip. Şanlıurfa Halfeti otel fiyatları açısından daha uygun seçeneklere de sahip. Halfeti ucuz otel fiyatları için pansiyon seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Gözde lüks hizmet sunan Halfeti oteli ise konak otel konsepti. Bu oteller pek çok isteğinizi karşılayabilmek için tasarlanmış diyebiliriz.

Siz de Halfeti otel rezervasyonunuzu erken yaptırarak, son dakika ve her şey dahil fırsatlarından yararlanarak otel rezervasyonunuzu yaptırabilir ve tatilin keyfinizi çıkarabilirsiniz. Şanlıurfa otelleri sizleri bekliyor.

Sıkça Sorulan Sorular

hotel