Silifke Otelleri

Silifke Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Adana Şakirpaşa Havalimanı
En Yakın
Otogar
Silifke Otogarı
Otel
Sayısı
63
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
7.297 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
1.736 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
7,9/ 10

Silifke Hakkında

Silifke Otelleri

Mersin, Akdeniz Bölgesi’nin ilgi çeken turistik yerlerinden biri. Silifke, Mersin’in denize kıyısı olan ilçelerinden biri ve ilçeyi muhteşem kılan doğal güzellikler, tarihi yapılar ve plajlar, yerli ve yabancı milyonlarca turistin ilgisini çekiyor. Silifke’de yer alan birbirinden güzel koylar, ilçenin özellikle yaz aylarında dolup taşmasını sağlıyor. Doğal güzelliklerin başında ise dünyaca ünlü Cennet-Cehennem Obruğu yer alıyor. 128 metre uzunluğa sahip Cehennem Mağarası ve 70 metre uzunluğu bulunan Cennet Mağarası, mağaracılık turizmine katkı sağlayan yerler arasında.

Bir ucu Akdeniz bir ucu Toros Dağları olan ilçe, cennet köşesi sayılabilecek güzellikte manzaralara sahip. Her mevsim farklı güzellikleri ile ortaya çıkan ilçe, yaz ve kış ayları için farklı aktivite seçenekleri sunuyor. Göksu Nehri, Silifke’den geçerek Akdeniz’e dökülüyor ve nehir boyunca yemyeşil güzellikler sizlere kısa yürüyüşlerinizde eşlik ediyor. Özellikle yaz aylarında nehir kenarında mesire şenlikleri düzenleniyor ve ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor.

Mersin Silifke otelleri, Silifke’yi keşfetmeniz için görülmesi gereken birçok yere yakın konumda bulunuyor. Bu da ziyaretçilerin konaklama seçeneği olarak Silifke otellerini seçmesine yol açıyor. Silifke otelinde konaklayarak siz de Silifke’de tatil yapabilirsiniz ve muhteşem doğa güzelliklerini yerinde görebilirsiniz.

Siz de Silifke otobüs biletialarak bir an önce Silifke’ye ulaşabilirsiniz. Daha hızlı bir şekilde bölgeye ulaşmak isterseniz Adana uçak bileti alarak Adana’da inebilir ve oradan aktarma ile Silifke’ye gidebilirsiniz. Mersin araç kiralamahizmetinden faydalanarak bölgeyi daha konforlu bir şekilde keşfedebilirsiniz. Mersin otelleri ve daha fazlasına kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Silifke Konaklama Seçenekleri

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Silifke, konaklama seçenekleri açısından zengin olan ilçelerden biri olarak biliniyor. Silifke’nin Akdeniz’e kıyısı olmasından kaynaklı, Silifke otelleri denize sıfır konumda yer alan tesisler, konaklama seçeneklerinde çok tercih edilenler olarak öne çıkıyor. Bütçe dostu tatil yapmak isteyen ziyaretçiler için apart otel ve pansiyon gibi seçenekler de mevcut. Mersin Silifke otelleri 5 yıldızlı seçenekler, ziyaretçilerin kusursuz tatil yapabilmesi için kaliteli hizmet sunuyor. Denize yakın konumda yer alan oteller, kıyı boyunca yer alıyor. Her otelin kendine ait küçük sahilinin bulunması, denize sıfır konumda yer alan otelleri her zaman popüler kılıyor. İlçe merkezinde de birçok otel hizmet veriyor.

Denize sıfır konumda yer alan otellerden ziyade daha hesaplı konaklama sunan oteller, hesaplı tatil yapmak isteyen kişilerin tercihi oluyor. Doğa ile başbaşa kalarak tatil yapmak isteyen turistler için doğa otelleri, butik oteller veya bungalov ev seçenekleri de mevcut. Özellikle tatilini unutulmaz kılmak isteyen ziyaretçiler, bungalov ev tercih ediyor. Bohem ve otantik yapısı ile bungalov evler, ziyaretçilerin rahatlamasını ve kalabalıktan uzak konaklamasını sağlıyor.

Silifke otelleri fiyatları, otellerin bulunduğu konuma, yıldız sayısına, sunduğu hizmete ve hizmetin içeriğine bağlı olarak değişiyor. Apart oteller, hesaplı konaklama imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra her şey dahil konaklama seçenekleri de lüks tatil anlayışı içerisinde yer alıyor. Mersin Silifke otelleri her şey dahil tatil paketleri, ziyaretçilerin tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Tüm yıl yoğun çalışan ziyaretçilerin bir çoğu, her şey dahil konaklama avantajlarından yararlanarak unutulmaz bir tatil yaşıyor.

Silifke’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Mersin’in merkezine yaklaşık 85 km uzaklıkta yer alan Silifke, bulunduğu stratejik konumdan kaynaklı yüzyıllarca farklı farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan yerlerden biri. Toros Dağları’nın eteğinde kurulan Silifke’de, Silifke tatilinizi unutulmaz kılacak mutlaka görülmesi gereken yerler var. Silifke seyahatinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri şöyle sıralamak mümkün:

  • Göksu Deltası: Özellikle kuş bilimciler tarafından sık sık ziyaret edilen delta, Akdeniz kıyısında yer alan ikinci büyük delta konumunda ve milyonlarca kuş türünün uğrak yeri. Birinci derece doğal sit alanı konumunda bulunan delta, caretta carettaların da üreme alanlarından biri. Kuş cıvıltıları eşliğinde güne başlamak isterseniz, deltayı mutlaka görülmesi gereken yerler listenize eklemeniz tavsiye ediliyor.
  • Cennet-Cehennem Obruğu: Dünyaca ünlü bu obruk, Silifke merkezine yaklaşık 25 km mesafede yer alıyor. Yeraltı deresinin yer altında oluşturduğu erozyon sonrası oluşan obruk, 2 büyük çukur olarak karşınıza çıkıyor. Obrukların içerisine inmek istemeyen ziyaretçiler için yukarıda seyir terası da bulunuyor.
  • Astım Mağarası: Cennet-Cehennem Obruğu olarak da bilinen mağaralara yaklaşık 300 metre mesafe uzaklıkta yer alan bu yerin, astım rahatsızlığı çekenlere şifa olduğuna inanılıyor.
  • Mara Yaylası: 1450 metre rakımda bulunan yayla, Toroslar’ın güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin rotasında bulunması gereken yerlerden biri.
  • Boğsak Koyu ve Adası: Turkuaz rengi denizi ve koyu ile görülmesi gereken doğa harikası yerlerden biri de Boğsak Koyu. Koy içerisinde yer alan ada, kartpostalı aratmayacak manzaralar sunuyor.

Silifke Plajları

Silifke tatilini unutulmaz kılacak detaylardan biri de plajları oluyor. Silifke bölgesinde çok sayıda plaj ve koy bulunuyor. Silifke plajları ve koyları ise şöyle sıralanabilir:

  • Akçakıl Plajı: Sakin ve huzurlu bir yer arayanların tercihi olan plaj, çakıl taşlarından oluşan bir sahile sahip. Bir tarafından çam ağaçları bir tarafından eşsiz güzellikteki denizi ile çok tercih edilen plaj, Silifke merkezden yaklaşık 15 km uzaklıkta yer alıyor.
  • Boğsak Koyu Plajı: Sığ denizi ile özellikle ailesi ile tatil yapan ziyaretçilerin tercihi olan plaj, Boğsak Köyü’nde bulunuyor.
  • Susanoğlu Plajı: 5 km uzunluğa sahip olan plaj, mavi bayrağa sahip. Sığ ve temiz denizi ile çok beğenilen plaj, kumlardan oluşan sahili ile de beğeni topluyor.
  • Akkum Plajı: Silifke’nin ince kuma sahip plajlarından biri olan bu yer, dalgasız denizi ile de beğeni topluyor.
  • Kum Mahallesi Plajı: Dalgalı denize sahip bu plaj, ılık deniz suyuna sahip olduğu için çok tercih ediliyor.
  • Kapızlı Plajı: Sakin ve çok kalabalık olmayan bu plaj, ince kumlu sahili ile beğeni topluyor.
  • Silifke Yapraklı Koyu: Turkuaz renge sahip denizi ile Silifke’nin çok beğenilen plajı, muhteşem manzara sunuyor. Taşlarla örülü alanları ile koy, doğal bir havuz görünümünde ve suları da oldukça soğuk.
  • Kızlar Hamamı Koyu Plajı: Soğuk suyu ve cam gibi görünümü ile dikkat çeken yer, sakin bir yer olarak biliniyor.
  • Altınorfoz Plajı: İnce kuma sahip plajlardan biri olan Altınorfoz plajı, berrak denizi ile görenlerin hayran kaldığı yerler arasında.

Silifke’de Ne Yapılır?

Mersin’in güzel ilçelerinden biri olan Silifke, doğal güzellikleri ile tatil yapılacak yerlerden biri. Silifke tatilini eşsiz ve unutulmaz kılacak birçok aktivite var. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz eşsiz plajlarının yanı sıra, su sporlarını yapmak isteyenler için de birçok aktivite bulunuyor. Göksu Nehri üzerinde yapılan rafting, maceraseverlerin vazgeçilmez aktiviteleri arasında yer alıyor. 90 km uzunluğa sahip rafting parkuru, ortalama 3 saat sürüyor.

Su sporlarından biri olan dalış da Silifke’de yapılacak aktivitelerin başında geliyor. Eşsiz güzelliğe sahip Akdeniz’in derinliklerine dalış yapmak, birçok kişinin favori aktivitesi. Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nde uçurtma sörfü de yapmak mümkün. Çok sayıda tesis, daha önce uçurtma sörfü yapmayan ziyaretçiler için ders de veriyor. Sahil kesimlerinin önemli aktivitelerinden biri de tekne turu oluyor. Farklı koylara gezi düzenleyen tekne turlarına siz de katılabilirsiniz ve eşsiz güzellikteki koylarda yüzme şansı yakalayabilirsiniz.

Silifke tatil otellerinde konaklarken otellerin yaptığı aktivitelere de katılabilirsiniz. Doğayı keşfetmek isteyen ziyaretçiler için safariler de düzenleniyor. Zorlu arazi şartlarında yapılan safarilerde ise jeep kullanılıyor.

Silifke Tarihi Yapıları

Çok eski dönemlere dayanan tarihi ile Silifke, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan önemli tarihi yerlerden biri olarak biliniyor. İlçenin köklü tarihe sahip olması, birçok tarihi eserin de ilçede yer almasını sağlıyor. Silifke hakkında öne çıkan detaylardan biri de tarihi yapılar oluyor ve Silifke geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar ise şöyle sıralanıyor:

  • Adamkayalar: Şeytan Deresi Kanyonu’nda yer alan Adamkayalar, kayalıklara oyulan insan figürlerine sahiptir. 11 erkek, 4 kadın, bir çocuk ve 1 dağ keçisi figürü, M.S. ikinci yüzyıla dayanan tarihi geçmişi ile dikkat çekiyor.
  • Silifke Kalesi: Ortaçağ’dan günümüze kadar gelen kale, ilçenin tepesinde yer alıyor ve kaleden ilçenin 4 bir yanını görmek mümkün.
  • Uzuncaburç: Olba Krallığı zamanından kaldığı düşünülen antik ören kenti, 400 metre uzunluğa sahip surları ile dikkat çekiyor. Antik ören yerinin içerisinde tiyatro, tapınaklar, sütunlar ve anıt mezar gibi tarihi eserler yer alıyor.
  • Karakabaklı: Helenistik dönem eserlerinden biri olan bu yapıların yer aldığı alan, sit alanı olarak korunuyor. Geçmişe ışık tutan çok sayıda ev, Karakabaklı’nın tarihi yapılarını oluşturuyor.
  • Işıkkale: Antik ören yeri olarak günümüze kadar gelen sarnıçların, lahitlerin, evlerin Helenistik Dönem’de kurulduğu ve Roma Dönemi’nde de kullanıldığı düşünülüyor.
  • Taş Köprü: Göksu Nehri’nin üzerine yapılan bu eser, başlangıçta 7 gözlü olarak yapılıyor. 120 metre uzunluğu ile büyüleyen köprü, kireç taşı kullanılarak yapılıyor ve Romalılardan kalıyor.
  • Tokmar Kalesi: Toroslar’ın eteğinde bulunan bir tepeye yapılan kalenin, savunma kalesi olarak inşa edildiği düşünülüyor.
  • Aya Tekla Yeraltı Kilisesi: Bizans Dönemi’nden kalma bu tarihi eser, Hristiyanlık için önemli noktalardan biri. Hristiyanların hac yolculuğu sırasında yapılan bu yer, Azize Thekla’nın sığınak olarak kullandığı yerlerden biri.
  • Poimenikos Hamamı: Üç Güzeller Mozaiği olarak da bilinen bu taş yapının, M.Ö. 4. yüzyıldan kaldığı düşünülüyor.
  • Friedrich Barbarossa Anıtı: Roma İmparatoru 1. Friedrich Barbarossa anısına yapılan anıt, 1971 yılında inşa ediliyor.
  • Alaaddin Camii: Karamanoğulları tarafından yaptırılan eser, günümüze kadar gelen tarihi yapılardan sadece biri.
  • Silifke Zeus Tapınağı: Roma Dönemi’nden kalma önemli yapıtlarından biri olan tapınak, Uzuncaburç olarak da adlandırılıyor.
  • Mezgit Kalesi: Kale olarak yapılan bu tarihi eser, anıt mezar olarak inşa edilen yapılardan biri ve yaklaşık 6 apartman büyüklüğünde.
  • Tekfur Ambarı Sarnıcı: Bizanslılar zamanından kalma bu yapı, 43 metre uzunluğu ile o dönemin önemli su sarnıçları arasında yer alıyor. 12 metre derinliği bulunan sarnıcın, duvarları ise su sızdırmamak için özenle yapıldığı için, günümüzde de sağlamlığını koruyor.

Silifke’ye Ne Zaman Gidilir?

Unutulmaz ve akılda kalan bir tatile ihtiyacınız varsa, Silifke’yi tatil rotanıza ekleyebilirsiniz. Birbirinden güzel plajları, tarihe ışık tutan tarihi yapıları ve yapılacak birbirinden farklı aktivitenin olması, mükemmel bir tatil yapmanızı sağlıyor. Birçok ziyaretçi ise Silifke’ye ne zaman gidildiğini merak ediyor.

Silifke tatil otelleri, yılın her ayında ziyaretçilerini ağırlamak için hazır bekliyor. Özellikle yaz aylarında oldukça sıcak olan ilçe, birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. İlkbahar, yaz ve sonbahar ayları; deniz, kum, güneş sevenler için gidilmesi güzel zamanlar arasında yer alıyor. Rafting yapmak isteyen kişilerin Göksu Nehri’nin debisi yüksek olduğu nisan ayını seçmesinde yarar var. Öte yandan Toros Dağları’nı mesken tutan yörüklerin hayatını merak eden ziyaretçilerin de yaz aylarında Silifke’ye gitmesi gerekiyor. Kültürel ağırlıklı gezi yapmak isteyen ziyaretçiler ise yılın her ayında Silifke’yi ve muhteşem güzellikteki tarihi yapılarını ziyaret edebiliyor. Erdemli Silifke otelleri, her mevsim ziyaretçilerini ağırlamak için bekliyor.

Silifke Otobüsle Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel