Kastamonu Otelleri

Kastamonu Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Kastamonu Havalimanı
En Yakın
Otogar
Kastamonu Otogarı
Otel
Sayısı
63
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
3.703 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
470 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8/ 10

Kastamonu Otel Bölgeleri

Kastamonu Hakkında

Kastamonu Otelleri

Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Kastamonu, Kızılırmak’ın büyük kollarından biri olan Gökırmak’ın koluna ait olan Karaçomak Deresi vadisinde yer alıyor. Evliyalar Şehri olarak bilinen Kastamonu, Anadolu’nun eski şehirlerinden biridir. Kastamonu bölgesi, antik çağ ve Türk- İslam dönemine ait birçok eser barındırmak ile birlikte, Türkiye’de ilk defa açılan Kent Tarihi Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor.

Birçok medeniyete kucak açmış olan Kastamonu şehri, tarihseverler için oldukça güzel bir atmosfere sahip. Bu köklü tarihin dışında mevsimsel geçişleri ile de tatil için tercih edilen yerlerden biri haline geliyor. Bu sebeple Kastamonu tatil yerleribakımından oldukça zengin bir şehir olarak biliniyor. Kış mevsimde karla kaplı olan Kastamonu, kayak tutkunları ve kış sporlarını sevenler için oldukça çekici bir yer haline geliyor. Yaz mevsiminde ise yemyeşil, benzersiz doğası ve denize olan kıyısı ile yaz tatili planlayanlar için de gerekli her türlü faktöre sahip olarak, turizmin nabzını tutan şehirlerden biri oluyor.

Kastamonu’nun yöresel lezzetleri de yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Mahmutbey Camii de Kastamonu’da yer alıyor. Kış ve yaz mevsimlerinde sizler için güzel bir tatile ev sahipliği yapabilecek olan Kastamonu otelkonusunda oldukça çeşit barındırıyor. Oldukça geniş konaklama hizmetleri ile de sizin için gerekli her şeyin sağlanmasına olanak sağlıyor. Konaklayacağınız yer ve isteklerinize göre Kastamonu otelleri fiyatlarıdeğişebiliyor. Bununla birlikte bütçenize uygun birden fazla otel, pansiyon ya da apart tercihleri bulunan Kastamonu’da konaklama imkanları için, Kastamonu otellerini inceleyebilirsiniz.

Yemyeşil bir coğrafya olan Kastamonu’ya kolaylıkla gelebilirsiniz. Kastamonu otobüs biletialarak ulaşım sağlayabileceğiniz gibi Kastamonu uçak biletialarak da daha kısa sürede bölgeye varabilirsiniz. Ayrıca Kastamonu araç kiralamahizmetinden yararlanarak gezinizi daha konforlu geçirebilirsiniz.

Kastamonu’da Gezilecek Doğal Güzellikler

2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak bu ünvanı bir yıl taşıyan Kastamonu’da, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile gezilmesi gereken birçok yer bulunuyor. Eğer Kastamonu’ya yolunuz düşerse aşağıda belirtilen doğal güzellikleri görmelisiniz:

  • Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Kayak Merkezi:1976 yılında milli park ünvanını alan Ilgaz Dağı Milli Parkı, yürüyüş, bisiklet turu, çadırla ya da karavanla kamp yapma gibi aktivitelere de imkan sağlıyor. Ayrıca milli park sınırları içerisinde yer alan Karasu Deresi’nde yaz aylarında sportif olta balıkçılığı yapılabiliyor. Kayak merkezinde iki kayak pisti bulunuyor.
  • Küre Dağları Milli Parkı:2000 yılında Küre Dağları Milli Parkı olarak adlandırılmaya başlayan bu alan, doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. 2012 yılı ile birlikte Avrupa’nın seçkin koruma alanlarını belirten Pan Park’lardan biri olarak gösterilmeye başlayan Küre Dağları Milli Parkı, Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın ise 13. Pan Park’ı ünvanını taşıyor. Küre Dağları Milli Parkı içerisinde gezilebilecek birçok alana sahiptir. Dünya üzerinde milli parklar içerisinde fazla mağarayı bulundurduğu biliniyor.
  • Valla Kanyonu:Dünyanın derin ikinci kanyonu, Türkiye’nin büyük kanyonu olarak adlandırılan Valla Kanyonu, 1200 metre derinliğe sahip. Devrekani ve Kanlıçay nehirlerinin bir araya gelmesi ile oluşan kanyon, eşsiz doğa ve nehir manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.
  • Horma Kanyonu:Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Horma Kanyonu’nun içerisinden Zara Çayı geçiyor. Kanyonda ahşap bir yürüme yolu bulunuyor. Bu yürüyüş yolunda gezerken ise yedi farklı şelale görme imkanınız bulunuyor.
  • Ilgarini Mağarası: Dünyanın büyük dördüncü mağarası olarak adlandırılan Ilgarini Mağarası, Roma ve Bizans İmparatorluğu’ndan günümüze kadar gelen birçok eseri içerisinde barındırıyor. Doğanın ve tarihin birleştiği bu eşsiz mağarada birçok sarkıt ve dikit yer alıyor.
  • Ilıca Şelalesi: Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Ilıca Şelalesi, döküldüğü yerde doğal bir havuz oluşturuyor. Bu şelalenin bir diğer özelliği de oluşan bu doğal havuzun yanında çok sayıda ağaç ve bitki örtüsünün oluşmasıdır.
  • Çatak Kanyonu:Kastamonu’nun önemli turizm yerlerinden birisi olarak biliniyor. Kanyon içerisinde yırtıcı kuşlar ve ceylan gibi yabani hayvanları barındırıyor. Kanyonun içerisinde yürüyüş yapabilir ya da seyir terasında bu eşsiz manzaranın güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Ejderha Çukuru:Küre Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Ejder Çukuru olarak da bilinen bu mağaranın 70 metre derinliğe ve 385 metre uzunluğa sahip olduğu biliniyor.
  • Mantar Mağarası:Ejderha Mağarası’na 500 metre uzaklıkta yer alan mağara ismini, mağara içerisinde yer alan 4 metre yüksekliğinde mantarı andıran kalker kütlesinden alıyor.
  • Gideros Koyu:Amazonların kurduğu bir yer olduğu düşünülen Gideros Koyu’nda eskiden korsanların saklandığına inanılıyor. Kastamonu’nun Cide ilçesinde yer alan bu koy, yeşilin ve mavinin birleşimi ile eşsiz bir güzelliğe sahip. Yaz aylarında denize girerek koyun tadını çıkarabilir ve balık tutabilirsiniz.

Bu doğal güzelliklerin içerisinde gezdikten sonra Kastamonu tatil otellerinde dinlenebilir, bir şeyler yiyebilir ya da içebilirsiniz.

Kastamonu’da Gezilecek Tarihi Alanlar

Doğası kadar tarihi ile de dikkat çeken Kastamonu'da tarihseverlerin görmesi gereken birçok yer bulunuyor. Eğer tarihi seviyorsanız ve Kastamonu’ya yolunuz düşerse müzelerin yanı sıra aşağıda yer alan tarihi yerleri de görmelisiniz. Bu kadar eski bir tarihe sahip olan Kastamonu, tarihi güzelliklerinin sayılması ile bitirilmez, bu sebeple Kastamonu tatili yapmaya karar verirseniz şehir içerisinde yer alan birçok yeri ziyaret edebilirsiniz.

  • Kastamonu Kalesi: Komnenoslar tarafından 12. yüzyılda yaptırılan kale, Kastamonu’nun sembolü olarak biliniyor. Daha sonraki yıllarda kaleye eklemeler yapıldığı için, günümüzde Kastamonu Kalesi’nin birden fazla uygarlığın mimarı özelliklerini barındırdığı görülüyor. Orta Çağ, Bizans, Osmanlı ve Türk mimarisinin izlerine rastlamak mümkün. Ayrıca kale Kastamonu’nun yüksek yerinde yer aldığı için, eşsiz bir manzaraya da sahip.
  • Kastamonu Saat Kulesi:1885 yılında Sarayburnu’ndan sökülerek Kastamonu’ya getirilen kulenin saati ise Avrupa’dan getirilmiş olan saat kulesi günümüzde aktif olarak çalışıyor. İstanbul Sarayburnu’ndan getirilen kulenin halk arasında sürgün bir saat olduğuna dair bir efsane bulunuyor. Efsaneye göre saatin zamansız çalması ile padişahın hamile cariyelerinden biri çocuğunu düşünüyor ve saat bu yüzden Kastamonu’ya sürülüyor.
  • Evkaya Mezarları:Bir ana kaya kütlesinin yüzeyinde yer alan bu tarihi yapının, 8 adet kaya mezarı içerdiği biliniyor. Mezarların M.Ö. 7.yy başlarında Frig kültürüyle yapıldığı ve bir kaya mezarı olmaktansa açık hava kutsal tapınma alanı olarak yapıldığı düşünülüyor. Ayrıca mezarların önünde bulunan ve Türkçesi “hayvanlar hakimesi tanrıça” olan yazı da oldukça dikkat çekiyor.
  • Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı: Kurtuluş Savaşı’nda kağnısı ile cephane taşırken Kastamonu’ya kadar gelen, mermileri ve çocuğunu korurken donarak şehit olan kahraman Türk kadını Şerife Bacı’yı anmak amacıyla yapılan bir anıttır. Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda yer alıyor.
  • Mahmutbey Camii: 1366 yılında inşa edilen caminin çatısı ahşap bindirme tekniği ile yapılmış, hiç çivi ya da aksam kullanılmadan yapılmıştır. Ayrıca caminin kapısı da güvenliği nedeniyle müzede sergileniyor.

Kastamonu’da Ne Yenir?

Kastamonu’nun mutfağı da dikkat çeken doğal ve tarihi kadar benzersizdir. Eğer yolunuz Kastamonu’ya düşerse bu güzelliklerin ve temiz havanın içerisinde aşağıda belirtilen yöresel yemeklerin tadına bakmayı unutmayın.

  • Tarhanalı Çörek:İçerisine tarhana eklenerek yapılan çörek.
  • Köle Hamuru:Un, su ve yağ ile hazırlanan bu hamur üzerine kızdırılmış tereyağ dökülerek pekmeze batırılarak yeniliyor.
  • Ala Pilav:İnce bulgur, mercimek, kuru soğan ve yumurta ile hazırlanan bir çeşit pilav. Üzerine taze soğan eklenerek yeniliyor.
  • Cırık Tatlısı:Yaş maya, su, un ile yapılan şerbetli bir çeşit tatlı.
  • Kaygana:Bir nevi sebzeli krep ya da sebzeli omlet.
  • Patates Paçası:Patates, yumurta, ekşi ayran, domates salçası ve baharatlarla hazırlandığı biliniyor.
  • Mıklama:Ispanak, pazı gibi sebzelerin kavrulması ve üzerine yumurta kırılması ile servis ediliyor ve kahvaltıda tüketiliyor.
  • Oğmaç Çorbası:Soğan, salça, nohut, baharat ve hamur içeren bir çeşit çorba.
  • Kuyu Kebabı.
  • Kastamonu Simidi:Böreklik un ile hazırlanarak şekil veriliyor. Ardından elma pekmezinin kaynadığı suda haşlanıyor. Daha sonrasında ise fırınlanıyor. Üzerinde susam bulunmayan bu simit kel simit olarak da biliniyor.
  • Siyez Bulguru:Siyez buğdayından hazırlanan bir çeşit bulgur.
  • Ekşili Pilav: Siyez bulguru ile hazırlanan pilav, yeşillikler ile kaynatılıyor ve ekşi ayran ya da yoğurt ilave edilerek servis ediliyor.
  • Tosya Pirinci.
  • Banduma:Badnuma, yufka, ceviz içi, hindi eti veya tavuk eti içeriyor.
  • Çekme Helva.
  • Etli Ekmek:Kıymalı, mantarlı, cevizli, ıspanaklı, patatesli ve yoğurtlu şekilleri de yapılan bir çeşit gözleme.
  • Üryani Eriği.
  • Simit Tiridi:Kel simidin üzerine kavrulmuş kıyma ve sarımsaklı yoğurdun eklenmesi ile servis ediliyor.

Belirtilen bu besinleri restoran, belirli fırınlar, mağazalar ve lokantalarda bulabileceğiniz gibi Kastamonu otellerinde de bulabilirsiniz.

Kastamonu’dan Hediyelik Olarak Ne Alınabilir?

Kastamonu’nun tarihi ve doğasını hatırlamak için hediyelik eşya satın alıyorlar. Tarihi ve doğası gibi çeşitli hediyelik eşyalara sahip olan Kastamonu’dan kendiniz ve sevdikleriniz için alabileceğiniz hediyelerden birisi, Kastamonu’ya özgü çekme helva ve üryani eriği olarak değerlendirebilirsiniz. Bunun dışında şehir içerisinden ya da ilçelerinden şehrin simgesi haline gelen Kastamonu Kalesi, Kastamonu Şerife Bacı Anıtı, Valla Kanyonu, Ilıca Şelalesi gibi şehrin bütün güzellikleri için ayrı ayrı dizayn edilmiş buzdolabı magnetleri alabilirsiniz.

Kastamonu’ya özgü tosya pirincini de hem kendiniz hem de sevdikleriniz için yerel tezgahlardan satın alabilir ve Kastamonu’da deneyimlediğiniz eşsiz lezzletleri kendi mutfağınıza taşıyabilirsiniz. Kastamonu’nun simgesi haline gelen şimşir kaşıklarını da unutmamalısınız. Şimşir kaşıkların el yapımı olması da bu kaşıkların ayrıca anlamlı bir hale gelmesine neden oluyor.

Kastamonu’ya ait başka bir yöresel lezzet olan Taşköprü sarımsağını da hediyelik olarak alabilirsiniz. Kastamonu’ya ait yöresel desenler ile işlenmiş ve sarı yazma olarak adlandırılan hediyelikler de sevdiklerinize ya da kendinize alabileceklerinizin arasında yerini alıyor. Yöresel dokumalardan bir diğeri olan sini bezini ve sarı kıvrak da satın alabilirsiniz.

Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için birden fazla hediyelik seçeneği olan Kastamonu’yu gezip görmek için Kastamonu sahil otellerine rezervasyon yaptırabilirsiniz. Sahil kısmında kalmak istemezseniz ise Kastamonu otelleri merkezkonumunda konaklayabilirsiniz.

Kastamonu’nun Tarihi

Kastamonu hakkındabilmeniz gereken şeylerden birisi de tarihi olarak düşünülüyor. Çok eski bir tarihe dayanmasına rağmen Kastamonu’nun Kurtuluş Savaşı yıllarında çok önemli lojistik destek sağlayan bir şehir olduğu düşünülüyor. Bunun sebebi ise Kurtuluş Savaşı sırasında Kastamonu’dan Ankara’ya asker, silah ve erzak gönderiliyor olması olarak belirtiliyor. Şehitler diyarı olarak da bilinen Kastamonu, İnebolu ve Çankırı arasında yer alan yol “İstiklal Yolu” olarak biliniyor. Bunun dışında Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk’ün 1925 yılında şapka ve kıyafet inkılabını gerçekleştirdiği yerin Kastamonu olduğu kaynaklarda yer alıyor.

Tarihinin bilinen başlangıcı Hitit İmparatorluğu olan Kastamonu sırasıyla, Frigya, Lidya Krallıkları, Persler, Makedonya, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış. Yapılan araştırmalarla Kastamonu’nun Orta Paleolitik dönemden, şüpheli olarak Üst Paleolitik dönemden ve Bakır Çağı’ndan birçok kalıntıya da ev sahipliği yaptığı sonucuna ulaşılıyor.

Şehir içerisinde yer alan tarihi dokularla daha uzun süre vakit geçirebilmek için kendiniz için uygun konaklayabileceğiniz bir yer bulmalısınız. Kastamonu’da otel fiyatlarıbulundukları konuma ve hizmetlere göre çeşitlilik gösterebiliiyor. Bu sebeple Kastamonu ucuz otelve pahalı otel olarak değerlendirebileceğiniz bir çok seçeneği içeriyor. Bu kadar fazla konaklama seçeneği karşısında Kastamonu otel rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayın.

Kastamonu’ya Ne Zaman Gidilir?

Her mevsimde ayrı bir güzelliğe sahip olan Kastamonu’ya dört mevsimde de gidebilirsiniz. Kışın kar yağışı olması ve uygun arazilerin varlığı ile kış turizmi için uygun olan Kastamonu’ya kış aylarında giderseniz, Ilgaz Dağı Milli Parkı üzerinde yer alan otellerde konaklayabilirsiniz. Ilgaz Dağı’nda gerçekleştirebileceğiniz birçok etkinlik bulunuyor. Piknik, avcılık, safari, yürüyüş gibi etkinliklerin dışında, dört adet kayak pisti bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda, çift oturaklı telesiyej ve bir adet teleski tesisi bulunuyor. Ayrıca, kış sporları için gerekli mekanik tesis ve kayak pistleri de bulunuyor.

Tarihi geziler için ise ilkbahar dönemini tercih edebilirsiniz. Baharın gelişi ile canlanmaya başlayan doğal güzellikleri de görebilirsiniz. Yaz aylarında gitmek, kanyon ve deniz turizminin tadını çıkarmak için oldukça idealdir. Hem konaklama hem seyahat hem de istekleriniz açısından önceliklerinizi belirleyerek Kastamonu’ya ne zaman gideceğinizi ve konaklama seçeneklerini belirleyebilirsiniz. Kastamonu otelleri 5 yıldızlıhizmet de veriyor, bu sebeple gitmeden önce seçeneklerinize göz atmayı unutmayın. Ayrıca kendiniz için uygun olan Kastamonu butik otellerini de inceleyebilirsiniz. Cide otellerisizlere pek çok avantaj sağlar ve konforlu bir şekilde konaklayabilirsiniz.

Kastamonu Otobüsle Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel