Hatay Otelleri

Hatay Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Hatay Havalimanı
En Yakın
Otogar
İskenderun Otogarı
Otel
Sayısı
140
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
3.892 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
1.152 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8,3/ 10

Hatay Otel Bölgeleri

Hatay Hakkında

Hatay Otelleri

Hatay, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde yer alan bir şehri. Hatay bölgesinindaha önce birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı biliniyor. Medeniyetlere ev sahipliği yapan bu şehir, hem doğal güzellikleri hem de tarihi ile dikkat çekiyor. 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne katılan Hatay, medeniyetlerin beşiği olarak kabul ediliyor. Yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan Hatay, inanç turizminin önemli noktalarından biri. Orta Doğu’nun diğer ülkelere açılan kapısı olması ve Akdeniz’in doğu kıyılarında olması ile önemli bir geçiş noktası. Oldukça az kar yağışı alan Hatay’da ılık hava koşulları bulunuyor. Bu sebeple Hatay tatil yerleriarasında oldukça elverişli bir yer haline geliyor. Siz de Hatay’a tatile gelmeyi planlarsanız en iyi Hatay otelleriniaraştırabilirsiniz. Bunun dışında şehir sınırları içerisinde ortaya çıkan şifalı suları deneyimlemek için Hatay termal otellerindekonaklayabilirsiniz. Hatay’a ulaşım da hayli kolay. Özel aracınızla, otobüsle ya da uçakla şehre gelmeniz mümkün.Hatay otobüs biletialarak kolaylıkla şehre ulaşabilirsiniz. Daha kısa sürede şehre ulaşmak isterseniz Adana uçak biletialarak Adana Havalimanı’na inebilirsiniz. Adana’dan Hatay’a otobüsle gelebilirsiniz. Hatay’ı doyasıya gezmek için Hatay araç kiralamahizmetinden faydalanmanız öneriliyor.

Hatay’da Gezilecek Yerler

Medeniyetler beşiği Hatay hakkındabilmeniz gereken şeylerden birisi de şehrin tarihi boyunca çok sayıda devlete ev sahipliği yapmış olması. Bu sebeple Hatay’da gezilebilecek birçok tarihi yer bulunuyor. Bu tarihi dokunun yanında, kültürel zenginlikler ve doğal güzellikleri de görebilirsiniz. Hatay’a gittiğinizde aşağıda yer alan yerleri gezmeyi unutmayın.

  • Hatay Arkeoloji Müzesi:Antakya Arkeoloji Müzesi ya da Hatay Müzesi olarak öne çıkıyor. Müze içerisinde antik döneme ait olan sayısız eser sergileniyor. 2014 yılından itibaren ise dünyadaki büyük mozaik sergileme alanı olarak kabul ediliyor. Zamanda yolculuğa çıkabileceğiniz bu müzede Hitit, Roma, Helenistik, Bizans ve daha birçok medeniyete ait eserler görebilirsiniz. 1948 yılından beri ziyaretçi kabul ediyor.
  • Adalı Konağı: Fransız Mimar Jacques de La Boucherie tarafından tasarlanan konak, Hatay’ın gösterişli yapıtlarından biri. Günümüzde bir işletme sahibi tarafından mimarisi korunarak restore edildikten sonra restoran olarak halka açık şekilde hizmet veriyor.
  • Habib-i Neccar Cami:Bu cami, Türkiye sınırlarında konumlanan eski, hatta ilk cami olarak biliniyor. M.S. 636 yılında İslam’ın ilk yıllarında yapılan caminin yerinde daha önce başka bir ibadethane olduğu düşünülüyor. Cami, gerçekleşen depremlerle tahrip olmuş ve birçok kez yenileme çalışması yapılmış.
  • St. Pierre Kilisesi:Neccar Dağı yakınında yer alan yapı, doğal mağara olup eklemeler yapılarak kilise halini alıyor. Ne zaman inşa edildiği ile ilgili tam bir tarih bulunmuyor. Hz. İsa’nın Oniki Havarisi’nden biri olan Aziz Petrus’un ilk vaazi bu yerde verdiği ve mağarada bulunan cemaate ilk kez Hristiyan adı verildiğine inanılıyor. Bu sebeple St. Pierre Kilisesi, Hristiyanlık tarihinin ilk kilisesi olma özelliğini taşıyor. St. Pierre Kilisesi, Katolik inancının dünyaya yayılmasında bir merkez konumunda yer alıyor.
  • Vespasianus (Titus) Tüneli:Tünel aynı zamanda Titus adıyla biliniyor ve Titus Flavius Vespasianus tarafından yaptırılıyor. Tümüyle dağ içine kurulan tünelin amacı, liman kenti ve çevresinde yaşayan halkı gerçekleşebilecek doğa olaylarına karşı korumak olarak açıklanıyor. Yapılan kazılar sonucunda ise tünelin, Akdeniz’in doğusundaki ikinci büyük limanın sel nedeniyle dolmasını engellemek üzere kurulduğu ile ilgili bulgulara ulaşılıyor.
  • Beşikli Mağara:Roma Dönemi’nden kalma önemli tarihi kalıntılardan biri. Adını ise içerisinde bulundurduğu mezar tasarımlardan alıyor. Hatay bölgesindeyer alan kaya mezarlarının büyüğü ve ünlüsü olan Beşikli Mağarası içerisinde bölümler halinde 12 mezar bulunuyor.
  • Payas Kalesi:İnşa edilme tarihi tam olarak bilinmese de 1200’lü yıllarda Cenevizliler tarafından inşa edildiği düşünülüyor. Haçlı Ordusu’nun Anadolu toprakları üzerinde yaptırdığı ilk kalelerden biri olarak bilinen Payas Kalesi, Osmanlı Devleti içinde oldukça önemli bir yere sahip. Kale, II. Selim’in padişah olduğu dönemde yıkılıp yeniden inşa ediliyor. Mimar Sinan, külliyenin planını kaleyi de hesaba katarak tasarlıyor ve kaleyi külliyenin bir parçası gibi değerlendiriyor. İlk dönemlerde ticaret kervanlarını koruyan bir karakol olarak hizmet veren Payas Kalesi, 18. yüzyılın ortalarından sonra hapishane olarak kullanılmaya başlanıyor. Vatan şairi Namık Kemal'in de sürgün edildiği Kıbrıs'a gitmeden önce bir süre Payas Kalesi’nde tutulduğu biliniyor.
  • Hatay Şehir Müzesi:Müze içerisinde Hatay’a ait etnografik ve kültürel eserler barındırıyor. Bunun dışında müze içerisinde dini eşyalar, dükkanlara ait mini maketler, Hatay’ın ticareti ile ilgili materyaller ve Hatay’a özgü birçok şey bulunuyor. Kısacası Hatay Şehir Müzesi sizlere Hatay hakkındabilmeniz gereken bütün bilgileri aktaran inanılmaz bir kültür gezisi imkanı sunuyor.

Hatay tatilinizboyunca sadece yukarıdaki belirtilen yerleri değil daha birçok farklı yeri gezme imkanınız bulunuyor. Tarihi ve doğası ile Hatay’da gezebileceğiniz Hıdır Musa Ağacı, Antakya Kalesi ve Surları, Arsuz, Vakıflı Köyü, Katolik Kilisesi ve Ortodoks Kilisesi gibi yerler de mevcut. Bu yerleri görebilmek için şehirde konaklayabileceğiniz İskenderun otelleriarasında yer alan Hatay butik otellerini ya da Hatay apart otelleriniinceleyebilirsiniz.

Hatay'da Ne Yenir?

Hatay, ev sahipliği yaptığı medeniyetler ile eşsiz bir tarihi kökene sahip olmasının yanında harika doğal güzelliklere de sahip olması ile yerli ve yabancı birçok turisti kendisine hayran bırakıyor. Bu doğal ve tarihi güzelliklerin yanında kendisine özgü eşsiz bir mutfağı bulunan Hatay’a gittiğiniz zaman mutlaka tadına bakmanız gereken yiyecekler bulunuyor. Bu inanılmaz mutfak, Türkiye sınırlarını da aşarak UNESCO tarafından gastronomi alanındaki “Yaratıcı Şehirler” listesi içerisinde yer alıyor. Hatay’a gittiğinizde aşağıda yer alan bu eşsiz yiyeceklerin tadına bakmayı unutmayın.

  • Kaytaz Böreği:Hamur işinin et ile buluşması sonucu ortaya çıkan bu yöresel yemeğin yapımı için el emeği gerekiyor. Bol yağ ile elde açılan hamur içerisine, daha önceden hazırlanmış olan etli harç kullanılarak hazırlanıyor.
  • Katıklı Ekmek:Genellikle Hatay sofralarında ikramlık olarak sunuluyor. Bu ekmek, lahmacuna benziyor. Baharatlı çökeleğin ve acı biber salçası karışımının ekmeğin üzerinde kullanılması ile hazırlanıyor. Hazırlanan ekmekler fırında pişiriliyor ve sunuluyor.
  • Ispanak Borani:Pirinç, nohut ve ekşi sos karışımının içerisine ıspanak katılarak pişirilen bir çeşit yemek. Yemek üzerine yoğurt ve cevizle hazırlanmış olan bir sos ile servis ediliyor.
  • Sürk:Arapça’da çökelek anlamına gelen Sürk, özel olarak yapım aşamasından geçiyor. Küflü çökelek; zeytinyağı, fesleğen yaprağı, taze çökelek, karabiber, pul biber, zahter, kimyon, tarçın, karanfil, acı biber salçası ve çeşitli baharatların karışımı ile elde ediliyor.
  • Bakla Ezmesi:Aslında bir meze türü. Hemen hemen her yemeğin yanına sulunuyor. İçerisinde, kuru bakla, limon suyu, tahin, sarımsak ve baharatlar bulunuyor. Benzer mezeler arasında zeytin üflemesi, muhammara, çökelek salatası, humus, zahter salatası ve mütebbel gibi farklı çeşitler de bulunuyor.
  • Kireçte Kabak:Balkabağı, sönmemiş kireçte bekletiliyor. Ardından usulca pişiriliyor. Son olarak da tahin ile servis ediliyor.

Yukarıda belirtilen yiyeceklerin dışında Hatay butik otellerinde konaklarken yiyebileceğiniz birçok farklı tat daha bulunuyor. Fellah köftesi, Hatay usulü kağıt kebabı, Hatay içli köftesi, Belen tava, Hatay’a özgü kısır sarma içi, Antakya döneri, sambusak, tuzda tavuk, kömbe ve haytalı tatlısı da yiyebileceğiniz diğer besinler arasında yer alıyor.

Hatay Tarihi

Hatay hakkındabilinmesi gereken şeylerden birisi de tarihi kökeni. Anadolu’nun eski yerleşim alanlarından biri Hatay. Elde edilen kazı çalışmaları sonucunda bölgede Tunç Çağı’na ait yerleşim yerlerinin olduğu ile ilgili bulgular elde ediliyor. Bölge Tunç Devri’nden sonra sırasıyla Akadların, Yamhad Krallığı’nın, Hititlerin ve Mısırlıların egemenliği altına giriyor. Daha sonrasında yeniden Hitit egemenliğine giriyor ve Hitit İmparatorluğu’nun parçalanmasının ardından Sami - Aramiler tarafından “Hattena” adında Geç Hitit Krallığı kuruluyor. Daha sonrasında Asurluların ve arkasından da Urartuların egemenliğine geçiyor. Urartuların ardından Hatay bölgesi, Pers İmparatorluğu’nun egemenliğine geçtiği ve Pers İmparatorluğu’na vergi ödediği biliniyor. Bölge, Büyük İskender’in Pers ordusunu yenilgiye uğratması ile kısa süreliğine Makedon hakimiyetine giriyor. M.Ö. 300 yılında kurulan bugünkü Antakya döneminde Romalılara katılıyor ve imparatorluğun Suriye Eyaleti’nin başkenti oluyor. Bu şekilde çok farklı devletlerin altına giren Hatay, I. Dünya Savaşı’ndan sonra Fransızlara kalıyor ve 1939 yılında anavatana katılarak Türkiye sınırlarına dahil oluyor.

Hatay Konaklama Seçenekleri

Hatay’da konaklayabileceğiniz birden fazla seçenek bulunuyor. Hatay otelbakımından oldukça fazla seçenek barındırıyor. Otellerin dışında pansiyon, apart ve butik oteller bulunuyor. Hatay otel fiyatlarıiçerisinde barındıklarına göre farklılaşıyor. Hatay ne kadar denize kıyısı olan bir şehir olsa da içerisinde yüzme havuzları bulunduran otelleri ile de müşterilerine yaz tatillerinde serinleme imkanı sunuyor. Bunun dışında Hatay kaplıca otellerindede konaklama imkanınız bulunuyor. Hatay’da konaklayabileceğiniz birden fazla bölge bulunuyor, bu sebeple istekleriniz ve gereksinimleriniz doğrultusunda en uygun Hatay otelleriniinceleyerek kendiniz için uygun olan konaklama seçeneğini tercih edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz konaklama tesisine dilediğiniz dönem için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Hatay’da Hangi Hediyelik Eşyalar Alınabilir?

Hatay’dan dönerken alabileceğiniz hediyelik eşyalar nedir diye merak ediyorsanız çeşitli hediyelik eşyaları kendiniz ve sevdikleriniz için alabilirsiniz.

  • Hatay temalı magnetler,
  • Hatay çayı,
  • Peştemal ya da keşan,
  • Çay kolonyası,
  • Karakovan balı,
  • Anzer balı,
  • Hasır iskele.

Hediyelik eşyaları, bu eşsiz gezinizi, deneyimlediklerinizi ve Hatay’ı unutmamak, daima hatırlamak adına kendiniz ve sevdikleriniz için satın alabilirsiniz. UNESCO tarafından gastronomi alanındaki “Yaratıcı Şehirler” listesi içerisinde seçilen bu şehre ait yiyeceklerde sevdikleriniz ve kendiniz için hediyelik olarak tercih edebileceğiniz seçenekler arasında duruyor. Hatay otellerinde konaklarken şehirde turlayabilir ve bu eşsiz hediyeleri satın alabilirsiniz.

Hatay Otobüsle Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel