Kırklareli Otelleri

Kırklareli Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Çanakkale Havalimanı
En Yakın
Otogar
Kırklareli Otogarı
Otel
Sayısı
67
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
3.534 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
796 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8,5/ 10

Kırklareli Otel Bölgeleri

Kırklareli Hakkında

Kırklareli Otelleri

Kırklareli, doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla herkesin ziyaret etmesi gereken bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Kırklareli, zengin coğrafyasıyla birlikte Türkiye’nin kuzeybatısında yer alıyor. Kırklareli hakkındakonuşmak gerekirse kuzey kesimleri Bulgar sınırları altında doğu kesimleri ise Karadeniz kıyısı altında bulunuyor. Kendine has kültürü ve coğrafi güzellikleri ile dünyanın her yanından binlerce turisti ağırlıyor. Bölgede bulunan her bütçeye uygun Kırklareli Merkez otelleri ise ziyaretçilerin konaklamasını daha keyifli bir hale getiriyor.

Kırklareli’nin mimari yapısından bahsetmek gerekirse şehirde fazla sayıda su çeşmesi bulunuyor. Fazla sayıda su çeşmesi bulunmasının nedeni ise şehrin eskiden su sıkıntısı ile mücadele etmesi. Su çeşmeleri, şehrin mimari yapısıyla uygun ve turistlerin ilgi odağı... Mimari yapısıyla öne çıkan Kırklareli şehrini ziyaret eden turist sayısı yaz aylarında fazla oluyor. Bunun nedenlerinden biri Kırklareli bölgesindeyaz aylarının serin, kış aylarının ise soğuk geçiyor olması.

Bölge merkezine karasal iklim hakim oluyor. Ayrıca Kırklareli, mutfağı bakımından zengin bir kültüre sahip. Bölgenin kendine özgü yemekleri arasında kuzu kapama, tavuk kapama, manca, kaymaçina ve daha pek çok lezzet bulunuyor. Bu lezzetler, Türk mutfağı tarihine de zenginlik katıyor.

Kırklareli’ne ulaşım sağlamak için Kırklareli otobüs bileti alabilirsiniz. Ayrıca kısa süre içerisinde seyahat etmek istiyorsanız Kırklareli uçak bileti alamayacağınız için Çorlu Havaalanı’ndan Kırklareli’ne geçebilirsiniz.

Kırklareli Konaklama Seçenekleri

Kırklareli, 1980’li yıllardan bu yana büyük bir ziyaretçi ağına sahip. Her sene birçok turist için tatil beldesi konumuna sahip olan bu şehirde istediğiniz kriterlere sahip otel bulmak çok kolay. Kırklareli otel çeşidi açısından zengin ve bir o kadar uygun fiyatlara sahip bir bölge oluyor. Kırklareli otel fiyatları ise hem keyifli bir tatil sürmek isteyenler hem de düşük bütçeyle tatil yapmak isteyenler için son derece uygun bir lokasyon.

Tatilinizi uyguna getirmek istiyorsanız apart oteller sizin için en doğru seçim. Apart oteller, Kırklareli ucuz otel arayanlar için hem bütçenizi sarsmayacak hem de konfor sağlayacak seçenekler arasında yer alıyor. Kırklareli otelleri ve fiyatları, size sunulan hizmetler doğrultusunda değişiklik gösteriyor. Merkez ve çevresinde konumlanan Kırklareli otelleri, ulaşım açısından size kolaylık sağlıyor.

Doğayla iç içe olmayı sevenler için Kırklareli bungalov otelleri bulunuyor. Şehirden uzaklaşmak ve kafa dinlemek isteyenler için bungalov oteller son derece isabetli bir tercih. Bungalov evler, iç ve dış dizayn olarak da oldukça dikkat çekici.

Bir diğer ilgi çekici otel konsepti olan Kırklareli termal otelleri ise çevresinde bulunan mineralli sular sayesinde şifa kaynağı oluyor. Termal oteller, sadece mineralli sularıyla kalmamakla birlikte su banyosu, çamur banyosu gibi hizmetler de veriyor. Bedensel ve zihinsel olarak rahatlamaya ihtiyacınız varsa bu oteller tam size göre.

Başka bir konsept seçeneği ise Kırklareli butik otel konseptleri oluyor.Butik oteller, genellikle 10 ila 100 arasında odaya sahip olmakla birlikte, tercih edilen otel türlerinden biri oluyor. Butik oteller, 1980’li yıllardan sonra ün kazanıyor. İsteğinize göre 5 yıldızlı veya butik otelleri tercih edip tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Kırklareli Merkez ve çevresinde konaklama planınıza varsa ulaşım sıkıntısı çekmeden bölgenin tarihi mekanlarına kolayca erişebilirsiniz. Kırklareli araç kiralama seçeneklerinden de yararlanabilirsiniz.

Kırklareli’nde Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Kırklareli, zengin tarihi yapılara sahip olan bir kent olmasıyla ün kazanıyor. Bu tarihi yapılar arasında hamam, şehitlik, çeşme, cami, köprü, külliye ve türbeler yer alıyor. Tarihi yapıları ve mimarisiyle ün kazanan bu şehre gitmişken mutlaka görmeniz gereken lokasyonlar şu şekilde listeleniyor:

  • Ali Rıza Efendi Kültür Evi: Evin içinde; Yunanistan, Türk, Bulgaristan ve Karadağ odaları bulunuyor. Bu odalarda Balkan ülkelerinin tarihi eşyaları yer alıyor.
  • Atatürk Evi: Atatürk’ün Selanik’teki evinin tamamen aynısı olmakla kalmıyor, üstelik size Selanik’e gitmeden Selanik’in tarihi mimari yapısını sunuyor.
  • Kırklareli Müzesi: Trakya Bölgesi’nin kültürüne ait eserler barındıran bu müze, kesinlikle gezilmesi gereken yerler arasında. Bu müzede hayvan mumyalama sanatının en güzel örnekleri bulunuyor. Günümüzde gözle görülmesi mümkün olmayan hayvan türleri de bulunmasıyla birlikte toplam 76 hayvan türü sergileniyor.
  • Kıyıköy Plajı: Karadeniz’e kıyısı olan bir plaj olup, Kırklareli tatil otellerine yakın bir konuma sahip. Geniş ve temiz bir kumsal burada sizi karşılıyor. Üstelik bu plajda yaz dönemlerinde kamp yapma imkanı da bulunuyor.
  • Panayır İskelesi Koyu: Dikkat çekici özellikleriyle gözlerinizi alamayacağınız bir koy. Kalkan balığı avcılığıyla ünlü olan bu koyda denize kaymış kıyılar gözleniyor. Ayrıca sadece kumsalla kalmayıp geniş bir ormanlık alanla da ziyaretçilerini karşılıyor.
  • Lüleburgaz Sokullu Hamamı: Mimar Koca Sinan tarafından yapılan bu hamam, klasik Türk hamamı olup kadınlar ve erkeklerin kullandığı çifte hamam.
  • Yenesu Mağarası: Kırklareli’nde Balkaya Köyü içinde bulunuyor. Mağaranın uzunluğu yaklaşık olarak 1200 metre. Yenesu Mağarası, 2 ayrı koldan meydana geliyor. Atmosferine hayran kalacağınız bir bölge olan bu mağara, gidilecek yerler arasında yer alıyor.

Kırklareli’nde Öne Çıkan Etkinlikler Nelerdir?

Zengin kültürüyle öne çıkan Kırklareli’nde birçok festival bulunuyor. Eğer Kırklareli’ndeki festivalleri merak ediyorsanız tatilinizi festival günlerine göre seçebilirsiniz. Bölgede yapacağınız tatil boyunca hem yılın stresini atabilir hem de bölgeye has festivallere katılarak eğlenceli günler geçirebilirsiniz. Bu festivallerden bazıları; Nevruz kutlamaları, Hıdırellez kutlamaları, Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali ve daha fazla festival bulunuyor.

Nevruz kutlamaları, Kırklareli bölgesinin kültür değerleriyle birleştirilip baharın gelişinin coşkuyla karşılandığı bir kutlama. Bu kutlamada kadınlar rengarenk kıyafetler giyip başlarına da gösterişli eşarplar örtüyorlar. Kutlamadaki halk, büyük bir ateş yakıp ateşin etrafında dans ederek ya da üstünden atlayarak baharın gelişini kutlamaya devam ediyor.

Nevruz kutlamaları, 21 Mart’ta başlıyor ve sadece bir gün sürüyor. Öne çıkan etkinlikler arasında bulunan Hıdırellez ya da Hıdrellez; Anadolu, Ortadoğu, Orta Asya ve Balkanlar’da kutlanıyor. Hıdırellez günü, Hızır ile İlyas’ın yeryüzünde karşılaştıkları gün olarak biliniyor. 5 Mayıs günü başlayıp 6 Mayıs gününe kadar devam ediyor. Tatilinizi bu kutlamalardan birine denk getirerek bölgede geçirdiğiniz günlere renk katabilirsiniz. Hıdırellez Kırklareli ve yöresinde son derece popüler olan, yöre halkının da katılmaktan keyif aldığı bir kutlama olarak biliniyor.

Karagöz ve Hacivat ve Kakava Festivali’nde renkli kıyafetler giyilerek yöre halkı ve dansçılar bahar aylarının gelişini kutluyor. Kırklareli yöresinde Kakava Şenlikleri’nin büyük bir coşkuyla her sene kutlandığı görülüyor. Çevre illerden ve hatta farklı ülkelerden gelen ziyaretçiler Kakava Şenlikleri’ne büyük bir keyifle katılıyor. Her sene gerçekleşen bu festivale katılmak için erkenden otel rezervasyonu yaptırmak da mümkün.

Kırklareli’ne Ne Zaman Gidilir?

Kırklareli, farklı iklime ve hava şartlarına sahip olabiliyor. Şehir merkezinde karasal iklim hakim olması nedeniyle yazları sıcak, kışları ise soğuk ve bazen kar yağışlı geçebiliyor. Bu yüzden gitmek istediğiniz zaman Kırklareli’nin hava koşulları göz önünde bulundurulmalı. Deniz tatili için Kırklareli tatil yerlerine gidilecekse genellikle temmuz veya ağustos ayları tercih ediliyor.

Kırklareli tatilinizde şehrin popüler plajları ve koylarından faydalanmak istiyorsanız yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında Kırklareli’nde yabancı turist ve yerli turist sayısı bakımından artış oluyor. Bu sayede turistler için yapılan etkinliklere katılarak tatilinizi canlandırabilir ve keyif sürdürebilirsiniz.

Eğer sıcak havalardan hoşlanmıyorsanız sonbahar veya ilkbahar aylarında Kırklareli’ni ziyaret edebilir ve festivallerin tadını çıkarabilirsiniz. Nevruz ve Hıdırellez kutlamalarına katılmak bu zamanlarda en iyi seçim olabiliyor. Ayrıca Kırklareli’ne sonbahar ya da ilkbahar aylarında gelmek daha düşük bütçeyle çok daha iyi bir hizmet alarak tatil yapmanıza yardımcı oluyor.

Bölge, hem yaz hem de kış aylarında ziyaret edilebilecek özelliklere sahip. Bu sebeple de turistik açıdan değerlendirildiğinde son derece kıymetli bir lokasyon olarak karşımıza çıkıyor. Kırklareli ormanlık alanları nedeniyle Türkiye’nin önemli av merkezlerinden biri ve bu da ekim - şubat ayları arasında avcılığa ilgi duyanların gelmesine yol açıyor.

Kırklareli’nde mayıs, haziran ve eylül aylarında yağlı güreş festivalleri yapıldığı için bu zamanlarda turist akınına uğramaya başlıyor. Yağlı güreş festivalleri ise bölgenin kültürel geçmişini ve hala geçmişten kalan bu geleneğe sahip çıkıldığını gözler önüne seriyor. Yakın zamanda Kırklareli ve yöresini ziyaret etmek gibi bir planınız varsa ve eğlenmeyi seviyorsanız bölgeye has festivalleri takip ederek tarihlerinizi ayarlayabilirsiniz. Bölgede yoğun olan tarihler olabileceği için erken rezervasyon seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

Kırklareli’nde Ne Yenir?

Kırklareli hakkında bilinmesi gereken en önemli detay, Kırklareli mutfağının hem Balkan hem de Ortadoğu mutfağından etkilenmiş olması. Bu nedenle Kırklareli mutfağında birçok yemek ve yiyecek çeşidi bulunuyor. Kırklareli, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri yanında yöresel yemekleriyle de ilgi çekiyor. Kırklareli mutfağı tadılması gereken lezzetler barındırıyor. Kırklareli’nde kesinlikle tatmanız gereken lezzetler arasında ise şunlar bulunuyor:

  • Labada Borani: Labada bitkisi Kırklareli’ne özgü bitkilerden biri. Yemeğin üzerine yoğurt dökülerek servis ediliyor. Vejeteryanlar için iyi bir seçim.
  • Kuzu Kapama: Kırklareli’nin meşhur lezzetlerinden biri de kuzu kapama. Bölgede hayvancılığın yaygın olması nedeniyle kuzu kapama önde gelen lezzetlerden oluyor. Kuzu eti, soğan ve pirinç ile yapılıp fırında pişiriliyor.
  • Manca: Bu yemek, salata ya da meze olarak tüketiliyor. Sadece Kırklareli bölgesine özgü bir yemek olmakla kalmıyor, tüm Trakya bölgesi bu yemeği severek tüketiyor. Kırmızı biber ve patlıcan közlenip küp küp doğranıp ardından domates, sarımsak, yeşil biber ve üzüm sirkesi ekleniyor.
  • Kaymaçina: Kırklareli’nin en meşhur tatlıları arasında bulunuyor. Bu tatlı, süt ile yapılıyor ve Balkan köylerinde de sıklıkla tüketiliyor. Yumurta, süt ve şekerle yapılan bu tatlı fırınlanarak pişiyor. Bu tatlıyı şehir merkezinde bulunan tatlıcı dükkanlarında denemeniz mümkün.
  • Kalkan Balığı: Bu balık, Kırklareli’nde Kıyıköy kasabasında sıklıkla tüketiliyor. Bu köye sadece taze balık için gelenlerin sayısı oldukça fazla bulunuyor. Kalkan balığı genellikle soğan ve domates gibi sebzelerle servis ediliyor. Bu lezzetli balığı Kıyıköy kasabasına gidip deneyebilirsiniz.

Kırklareli Otobüsle Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel