Silivri Otelleri

Silivri Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
İstanbul Havalimanı
En Yakın
Otogar
Silivri Otogarı
Otel
Sayısı
35
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
3.133 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
507 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
7,7/ 10

Silivri Hakkında

Silivri Otelleri

Silivri, Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul’da yer alıyor. Marmara Denizi’ne kıyısı olan Silivri, Avrupa Yakası’nda yer alan İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri. Yılın her ayında ve her mevsimde yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen ilçe, özellikle yaz aylarında daha çok ilgi görüyor. Birçok kişi Silivri’yi yoğurduyla tanırken, ilçe tarihi yapıları ile de ilgi çekiyor.

İstanbul’un merkezine yaklaşık 65 km mesafede yer alan Silivri, sığ denizi ile yaz aylarında ziyaretçilerin akın akın gittiği yerlerden biri. Silivri’nin tarihi de ilçeyi görmek için çok önemli bir neden. Köklü tarihi ve tarihi yapıları ile öne çıkan ilçe, her yıl Silivri Yoğurt Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı ilçede, festival sırasında onlarca farklı etkinlik düzenleniyor.

Silivri’de yer alan Ortaköy Tarihi Camii, ibadet etmek isteyen ziyaretçilerin uğrak noktası. 1836 yılında yapılan ve günümüze kadar gelen Germiyan Kilisesi de Silivri’de yer alıyor. Kültürel yapıları ziyaret etmek isteyen kişiler, Silivri’ye yoğun ilgi gösteriyor. Silivri’nin Marmara Denizi’ne kıyısı olmasından kaynaklı ilçede deniz keyfi yapmak da mümkün. Sığ denize sahip sahillerde siz de denize girerek yüzmenin ve güneşlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tatiliniz sırasında farklı alternatif tesis seçeneği ile Silivri otellerinde konaklayabilirsiniz. Yıldız sayısı birbirinden farklı olan onlarca otel, apart otel veya butik otellerde tatil yapabilirsiniz. Silivri tatil yerleri ve fiyatları ise otellerin bulunduğu konuma ve sunduğu hizmetin içeriğine bağlı olarak değişiyor. Siz de bütçenize uygun tesislerde konaklayarak unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Silivri’ye gitmek için pek çok alternatif mevcut. Silivri otobüs biletialarak bölgeye ulaşım sağlayabileceğiniz gibi İstanbul uçak biletialarak İstanbul’daki iki havalimanından birinden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Bölgeye rahatlıkla ulaşım sağlayabilmeniz için İstanbul araç kiralamahizmetlerinden faydalanmanız tavsiye ediliyor. İstanbul otelleri ve daha fazlasına aracınızla ulaşabilirsiniz.

Silivri Konaklama Seçenekleri

Yerli ve yabancı her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Silivri, ekonomik açıdan İstanbul’a büyük katkısı olan ilçelerden biri. Kültürel ve tarihi açıdan önemli bir noktada yer alan ilçe, konaklama seçeneklerinin de oldukça fazla olduğu yerler arasında. Silivri seyahatinizi planlarken tatilinizin hangi konseptte olacağına karar vererek tesislerin konumuna dikkat etmeniz tavsiye ediliyor. Oldukça kalabalık olan ilçede daha sakin ve huzurlu bir yer istiyorsanız, doğa otellerini seçebilirsiniz. Denize giderken daha az efor sarf etmek için kendi sahili bulunan Silivri otelleri denize sıfırkonumda yer alan tesisleri tercih edebilirsiniz.

Otelde konaklamayı tercih ediyorsanız ve tatilleriniz sırasında otelden ayrılmayı çok sevmiyorsanız, Silivri otelleri havuzluişletmelerde konaklayabilirsiniz. Silivri merkezi veya İstanbul’un diğer ilçelerini de görmek için, toplu taşıma ve metrobüs güzergahlarına yakın konumda bulunan otelleri tercih edebilirsiniz.

Kalacağınız otelin güzel bir manzarasının olması sizin için önemli bir kriterse, Silivri otelleri 5 yıldızlı tesisleri tercih edebilir ve odanızı Marmara Denizi’ni görecek şekilde rezerve edebilirsiniz.

İlçe merkezinde yer alan apart otel veya pansiyon seçeneklerinden faydalanarak, daha hesaplı ve bütçe dostu tatil yapabilirsiniz. Doğa ile başbaşa kalmak isteyen kişiler için, ilçede doğa otelleri de iyi bir seçenek. Doğa otellerinin bünyesinde yer alan bungalov evler de sakin ve huzurlu bir tatil yapmanızı sağlıyor. Farklı konaklama seçeneği sunan ilçede, Silivri otelleri fiyatlarıher bütçeye hitap edebilecek şekilde düzenleniyor. Silivri'de otel fiyatları, konaklayacağınız tesisin konumuna, tesisin yıldız sayısına, hizmet kalitesine ve ziyaretçilerine sunduğu hizmetin içeriğine bağlı olarak değişiyor.

Silivri’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

İstanbul Silivri otellerinde konaklarken, tatilinizi unutulmaz kılacak aktiviteler yapabilirsiniz. Tarihi ilçenin mutlaka görülmesi gereken yerlerini ziyaret ederek, ilçeyi keşfedebilirsiniz. Silivri tatiliniz sırasında mutlaka görülmesi gereken yerleri şöyle sıralamak mümkün:

  • Silivri Pazarı:Haftanın her günü farklı yerde kurulan semt pazarı, kapalı alışveriş yerleri sıkılan ziyaretçiler için bir alternatif.
  • Sinekli Gölü:Silivri’nin öne çıkan yerlerinden biri olan göl, özellikle piknik yapmak ve balık tutmak isteyenlerin gitmesi gereken yerlerden biri.
  • Silivri Çarşı:İlçe merkezinde yer alan çarşı, tarihi, küçük ve şirin birbirinden güzel dükkanlara ev sahipliği yapıyor. Tatil dönüşü hediyelik eşya almak isteyen ziyaretçilerin ve Silivri lezzetlerini tatmak isteyen kişilerin uğrak noktası.
  • Selimpaşa Limanı:Silivri’de görülmeye değer yerlerden biri olan liman, sahil kenarında balık yemek isteyen ziyaretçilerin de ilk tercihleri arasında yer alıyor.
  • Masal Köy:Macera parkı olarak da bilinen Masal Köy, köy ortamını ilçenin göbeğinde hissetmenizi sağlıyor. Köy içerisinde bulunan hayvanlar ve organik ürünler, yeşile olan hasretinizi gideriyor ve keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Bungalov restaurantlar, hamaklar, piknik masaları ve tavuk, eşek, tavşan, at gibi hayvanlar kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor.
  • Ayçiçek Tarlaları: Silivri tatilini unutulmaz kılan şeylerden biri de muhteşem güzellikteki ayçiçek tarlaları. Özellikle fotoğrafçılık ile ilgilenen ziyaretçilerin ilgisini çeken tarlalar, tablo gibi fotoğraflara sahip olmanızı sağlıyor.
  • Büyükçekmece Gölü:Muhteşem manzarası ile görenleri büyüleyen göl, ilçe merkezine ortalama 30 km uzaklıkta yer alıyor. Göl çevresinde yer alan tarihi yapılar, Silivri’ye hayran kalmanızı sağlıyor.
  • Mübadele Müzesi:1900’lü yıllarda yaşanan mübadeleler ile ilgili ilk müze olan Mübadele Müzesi, tarihi eserler ve dönemin anlatıldığı çeşitli eserlerden oluşuyor.

Silivri Tarihi Yapıları

Silivri, yüzyıllar boyunca farklı farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan önemli yerler arasında bulunuyor. İlçenin köklü bir tarihe sahip olması, sayısız tarihi yapının da ilçede yer almasını sağlıyor. Silivri otellerindekonaklarken, ziyaret edebileceğiniz tarihi yapılar ise şöyle sıralanıyor:

  • Mimar Sinan Köprüsü:Kanuni Sultan Süleyman zamanında Mimar Sinan tarafından inşa edilen köprü, 636 metre uzunluğu ve ihtişamlı görüntüsü ile önemli tarihi yapılardan biri.
  • Germiyan Rum Kilisesi:İkinci Abdülhamid tarafından yaptırılan kilise, 1920’li yıllara kadar aktif olarak Rum Ortodokslarının ibadet yeri olarak kullanılıyor.
  • Selimpaşa Tarihi Evler:Silivri ilçesinin mimarisini yansıtan bu evlerin yapımı 1800’lü yıllara dayanıyor. Ahşaptan yapılan bu yapılar, ilçe merkezine oldukça yakın.
  • Yoğurthane Binaları:Uzun yıllar boyunca yoğurthane olarak kullanılan yapılar, günümüzde birçok etkinliğin yapıldığı kültür merkezleri arasında yer alıyor.
  • Silivri Selymbria Kalesi:Kuzey kapısı Via Egnatia yoluna bağlantısı bulunan kale, köklü tarihi ve mimarisi ile görenleri kendine hayran bırakıyor.
  • Piri Mehmet Paşa Külliyesi:Mimar Sinan’ın eserlerinden biri olan külliye, 16. yüzyılda inşa ediliyor. Medrese, kütüphane, camii, hamam gibi birçok yapıyı bünyesinde bulunduran külliye, görülmeye değer tarihi yapılardan biri.
  • Meryem Ana Kilisesi:Dikdörtgen mimarisi ile dikkat çeken kilise, 2000’li yıllarda cami olarak ibadete açılan yerler arasında bulunuyor.
  • Recep Kaptan Çeşmesi:Balkan Savaşları’nda hayatını kaybeden asker için yaptırılan çeşme, günümüze kadar gelen yapılardan biri.
  • Beşli Yonca Havuzu:Barok mimarisinin önemli eserlerinden biri olan havuz, Fatih Mahallesi’nin simge yapıları arasında bulunuyor.

Silivri’de Ne Yapılır?

İstanbul'un gözde yerlerinden biri olan Silivri, yaz aylarında oldukça yoğun ve popüler olan yerlerden biri. Denize kenarı olan Silivri ilçesinde birbirinden farklı aktiviteler yapılabiliyor. Silivri tatil yerlerindebirden fazla aktivitenin yapılması, farklı tatil aktiviteleri yapmak isteyen kişilerin ihtiyacını karşılıyor. Yapılacak aktiviteleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Yoğurt Festivali Etkinlikleri:1960’lı yıllardan beri her yıl yaz aylarında düzenlenen festivallere katılabilirsiniz ve etkinlik kapsamında yapılan konserlere veya gösterilere gidebilirsiniz.
  • Balık Avı Turları:Balık tutmayı seven kişilerin mutlaka yapması gereken aktivitelerden biri. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda Silivri’ye gidecekseniz, denizde balık tutmanın keyfini siz de çıkarabilirsiniz.
  • Yamaç Paraşütü:Adrenalin dolu sporlara ilgi duyan ziyaretçiler için yamaç paraşütü mükemmel bir seçenek. Silivri’nin eşsiz manzarasını görmek ve denizin keyfini sürmek isteyenler için Kale Park yakınında bulunan alanda bu aktiviteyi yapabilirsiniz.
  • Binicilik:Atları seven ve binicilik yapmak isteyen kişilerin yapması gereken sporlardan biri de binicilik. Silivri’nin doğal güzellikleri ve yeşillik alanlarında hoş vakit geçirmek isteyen kişiler, biniciliği tercih ediyor.
  • Rüzgar Sörfü:Su sporları arasında son yıllarda popüler hale gelen rüzgar sörfü, Silivri sahillerinde yapılan aktivitelerden biri. Daha önce bu sporu deneyimlemeyen kişiler için eğitim de veriliyor.
  • Tekne Turu:Marmara Denizi’nde keyifli bir tekne turu yapabilirsiniz ve tekne kiralayarak denize açılabilirsiniz.
  • Dalış:Denizin derinliklerine dalarak, denizin altında yer alan güzellikleri yakından görebilirsiniz.

Silivri’de Ne Yenir?

Silivri tatil otellerindekonaklarken, Silivri’nin lezzetlerini de keşfedebilirsiniz. Marmara Denizi’nin kıyısında yer alan ilçede, birbirinden güzel balık restoranları yer alıyor. Deniz ürünlerini seviyorsanız, sahilde güzel deniz manzarasına karşı çeşitli deniz ürünlerini yiyebilirsiniz. Silivri’nin yöresel lezzetlerini keşfetmek isterseniz, aşağıda yer alan lezzetleri deneyebilirsiniz:

  • Yumurta Çorbası:Yağ, salça, yumurta, su ve tuz kullanılarak yapılan çorba, farklı lezzeti ile deneyen kişiler tarafından çok beğeniliyor.
  • Lüfer Dolması:Deniz ürünlerinin en lezzetlilerinden biri olan lüfer, içi soğanlı harç ile doldurularak servis ediliyor.
  • Kağıtta Tekir:Fırın kağıdının içerisinde marine edilen ve fırında pişirilen bu yemek, vazgeçemeyeceğiniz lezzetlerden biri olacak.
  • Kesme Çorbası:Soğan ve ince ince kesilen hamurun muhteşem birleşimi olan bu çorba, Silivri’nin mutlaka tadılması gereken lezzetlerinden biri.
  • Dızmana:Göçmen böreği de olarak bilinen dızmana, kahvaltıların vazgeçilmez hamur işleri arasında yer alıyor ve birçok otel de bu yöresel lezzeti menüsüne ekliyor.
  • Kaşa:İran mutfağından Osmanlı mutfağına gelen Kaşa, aperatifler arasında bulunan ve deneyimlenmesi tavsiye edilen lezzetlerden.
  • Papara: Balkan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan papara, bayat ekmeklerden yapılıyor. Kızartılan bayat ekmeklerin üzerine sos dökülerek de servis ediliyor.
  • Kırçma Tatlısı:Silivri tatlısı olarak da bilinen bu lezzet, irmik ve yoğurdun harika buluşması ve tatmanız gereken bir lezzet.

Silivri Tarihi

İstanbul, yüzyıllar boyunca doğal güzellikleri ve coğrafi yapısıyla birçok medeniyete ev sahipliği yapan yerlerden biri. Silivri de İstanbul’un köklü tarihe sahip ilçeleri arasında yer alıyor. Silivri hakkında yapılan araştırmalar, ilçenin tarihinin prehistorik dönemlere kadar uzandığını gösteriyor.

Silivri bölgesininM.Ö. 1200 yıllarına dayanan tarihi ve bu yıllarda Trakların yaşadığı ilçe, o zamanlarda Selybria olarak anılıyor. Doğal bir liman olmasından kaynaklı Silivri, tarih boyunca önemli ticaret yolları üzerinde yer alıyor. Dik ve sarp bir tepenin üzerinde kurulan Silivri, güvenlik amacıyla etrafı surlarla çevrilen ilçelerden biri. Zaman içerisinde kalabalıklaşan ilçede yerleşim ise zamanla sur dışına çıkıyor. Yunan egemenliğine giren Silivri, Pers savaşlarından sonra ise Pers egemenliğine giriyor. Pers işgalinden kurtulan ilçe, Atina Birliğine bağlanıyor. Ancak daha sonra birlikten ayrılan Silivri, Doğu Roma İmparatorluğu’nun topraklarından biri oluyor. Daha sonra da 1453 yılına kadar da ilçede Bizans hüküm sürüyor.

İstanbul’un 1453 yılında fethedilmesinden sonra, Silivri Osmanlı egemenliğine giriyor ve ilçede yer alan kiliseler camiye dönüştürülüyor. Birinci Balkan Savaşı sırasında 9 ay boyunca Bulgarlara ev sahipliği yapan ilçe, daha sonra tekrar Osmanlı’ya geçiyor. İstiklal Harbi sırasında ise Yunanların işgal ettiği Silivri, daha sonra İtalyanlar tarafından da işgal ediliyor. 1 Kasım 1922 yılında ise İtalyanlar da şehri terk ederek şehir Türklere kalıyor.

Silivri Otobüsle Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel