Kadıköy Otelleri

Kadıköy Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Sabiha Gökçen Havalimanı
En Yakın
Otogar
Dudullu Pamukkale
Otel
Sayısı
213
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
3.594 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
401 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
7,9/ 10

Kadıköy Hakkında

Kadıköy Otelleri

Kadıköy, İstanbul'un Anadolu Yakası’nda yer alan bir ilçe. Üstelik bulunduğu konum sayesinde ana ulaşım güzergahlarına da yakın. Kadıköy, Haydarpaşa Koyu ve Moda Burnu’nun oluşturduğu bölgede yer alıyor. Kadıköy bölgesi, Kadıköy çarşısı, Yeldeğirmeni ve Moda gibi tarihi yerleşim yerlerini içeren, Rasimpaşa, Osmanağa, Caferağa ve İbrahimağa mahallelerinden oluşuyor. Kadıköy, 19. yüzyıl içerisinde sürekli yerleşme alanı haline gelip İstanbul ile bütünleşmiş olup, İstanbul’un en genç yerleşim yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kadıköy İstanbul’un en eski yerleşim birimlerinden biri. Binlerce yıllık tarihi hala sürdüren ilçe, kalabalık bir nüfusa sahip. Bu nedenle şehrin her noktasına da kolayca ulaşılabilecek bir ulaşım ağı bulunuyor. Bu sebeple Kadıköy otelleri İstanbul’un her yerine ulaşım sağlanabilen bir konumda bulunuyor. Kadıköy’ün 2015 yılında yapılan “İstanbul’da Yaşam Kalitesi Araştırması” kapsamında İstanbul’daki tüm ilçeler arasında ikinci sırada alıyor olması, Kadıköy hakkındabilinmesi gerekenlerden biri olarak söyleniyor.

Gözde semtlerden biri olan Kadıköy, hem sahil şeridi, hem konumu hem de İstanbul’un ana noktalarından biri olması sayesinde İstanbul’u ziyaret edenler için uğrak noktalardan biri haline geliyor. Kadıköy otelçeşitliliği bakımından da oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Bölgeye seyahat etmeye karar verdiğiniz andan itibaren Kadıköy otel rezervasyonu yaptırmayı unutmayın. İstanbul’un en işlek ilçelerinin başında gelen Kadıköy’e ulaşım da hayli rahat. İstanbul otobüs biletialarak kolaylıkla ilçeye ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstanbul uçak biletisatın alarak havaalanına gelebilirsiniz. Havaalanından Kadıköy’e pek çok ulaşım seçenekleri bulunuyor. Kadıköy araç kiralamahizmetlerinden faydalanarak özgürce Kadıköy’ü gezebilirsiniz.

Kadıköy’de Gezilecek Yerler

Oldukça güçlü bir tarihi bulunan Kadıköy’ün eşsiz sahili ile de yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği bir yer olarak biliniyor. Bu tarihi yapısı ile gezilmesi gereken birçok güzelliğe ev sahipliği yapan Kadıköy’e yolunuz düşerse aşağıda belirtilen bu alanları görmeyi ihmal etmemelisiniz:

  • Kadıköy Çarşısı:Anadolu’nun Beyoğlu’su olarak adlandırılıyor. Kadıköy Çarşısı balıkçılardan antikacılara, manavlardan baharatçılara, pastaneleri, restoranları ve kafeleri içerisinde barındırıyor. Çarşı içerisinde çok sayıda dükkan ve mağaza yer alıyor. Antika dükkanları ve sahafçıların yer aldığı Tellalzade Sokağı adında ayrı bir sokağı da bulunuyor.
  • Bahariye Caddesi:Kadıköy’ün popüler caddelerinden biri. Kadıköy Çarşısı’ndan yukarı çıkıldığında görülen Bahariye Caddesi, çarşı içerisinde olduğu gibi birçok mağazanın bulunduğu, oldukça canlı ve trafiğe kapalı bir cadde olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca cadde pek çok ressam, seramik ustası, heykeltıraşların üretim yaptığı ve ürettiklerini sattıkları “Sanatçılar Sokağı” ismi verilen oldukça popüler başka bir sokağa ev sahipliği yapıyor. Trafiğe kapalı olan bu caddede tramvay yolu bulunuyor ve bu yönü ile de İstiklal Caddesi’ne benzetiliyor.
  • Süreyya Operası:Bu opera binası, kültürel yapının bir yansıması. 1927 yılında yaptırılan bu bina Süreyya İlmen Paşa sayesinde Kadıköy’ün gözde noktalarından biri oluyor. Uzun yıllar sinema salonu olarak kullanılan Süreyya Operası, opera, tiyatro ve balo salonu olarak inşa edilmiş olup, Bahariye Caddesi’nin en dikkat çeken tarihi alanları arasında yer alıyor.
  • Boğa Heykeli:Kadıköy’ün simgelerinden biri olan bu heykel, Bahariye Caddesi’nin girişinde yerini alıyor. Boğa Heykeli’nin 150 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olmakla birlikte, Paris’ten Kadıköy’e uzanan bir yolculuk yaptığı rivayet ediliyor. Asıl adı Dövüşen Boğa Heykeli olan heykelin rivayete göre 1860’lı yıllarda Paris’te Fransız bir heykeltıraş tarafından Fransızların Almanları yendiği savaşı simgelemesi adına yaptığı ve gücü simgelediği söyleniyor.
  • Haydarpaşa Garı:Bu garın adını, Kanuni Sultan Süleyman’ın sadrazamı ve döneminde yerleşke içerisinde yer alan üzüm bağlarının sahibi Hadım Haydar Paşa veya Sultan III. Selim’in sadrazamı olan ve bölgeye kışlayı inşa ettiren Haydar Paşa’dan aldığı ile ilgili rivayetler bulunuyor. Haydarpaşa Garı, Berlin’den Bağdat’a demir yolu projesi olarak 1980 yılında Alman mimarlar tarafından inşa ediliyor. Feribot iskelesiyle, başka bir ifadeyle Haydarpaşa İskelesi ile 20. yüzyılda kullanıma açılan istasyon, 2011 yılında çıkan yangında ağır hasar alıyor ve restora ediliyor. Günümüzde Haydarpaşa İskelesi, feribot seferlerine devam ediyor.

Yukarıdaki belirtilen yerlerin dışında Osmanağa Camii, Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi, Akmar Pasajı, Selimiye Kışlası ve Florence Nightingale Müzesi, Moda, Barış Manço Müze Evi, Fenerbahçe Adası ve Parkı, Bağdat Caddesi, Barlar Sokağı, Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi ve Kadıköy Salı Pazarı da Kadıköy tatiliniz sırasında görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Bu sebeple konaklama seçenekleri için Kadıköy bölgesi otellerini incelemelisiniz.

Kadıköy’deki Müzeler

Kadıköy kıyı şeridinde yer alan mahalleleri dışında zengin tarihi ile birçok insanın dikkatini çekiyor. Tarihi güzelliklerinin yanı sıra, Kadıköy’de yer alan 4 farklı müze bulunuyor. Eğer Kadıköy’e gelirseniz bu müzeleri gezmeyi unutmayın.

  • Fenerbahçe Müzesi:Kadıköy’de bulunan, Fenerbahçe mahallesinde yer alan Fenerbahçe Müzesi, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından açılan bir spor müzesi. Fenerbahçe’nin kazanmış olduğu kupalar, şilt ve plaketler bu müze içerisinde sergileniyor. 1932 yılında çıkan bir yangın sonucunda, ayrılmış küçük bir oda içerisinde yer alan Fenerbahçe’nin elde ettiği ödüller yok oldu. Müze resmi olarak 2015 senesinde yapılıyor ve 1932 yılından sonra elde edilen bütün ödüller şu an Fenerbahçe Müzesi içerisinde yer alıyor. Fenerbahçe Müzesi’nin 13 farklı bölümü bulunuyor.
  • Hasanpaşa Gazhanesi:1892 yılında Anadolu Yakası’nın elektrik ihtiyacını karşılamak için inşa edilen bina, günümüzde kültür merkezi olarak kullanılıyor. Kendi döneminde İstanbul içerisinde yer alan dört gazhaneden birisi olarak biliniyor. I. Dünya Savaşı’na kadar düzenli olarak çalışan bu yapı, savaş sırasında ve sonrasında faaliyetlerini durduruyor. 19. yüzyılda gazhane olarak açılan Hasanpaşa Gazhanesi, 1993 yılında gaz talebinin azalması sebebiyle kapatılıyor. 1993’ten bu yana İETT deposu ve garajı, çöplük ve kömür deposu olarak kullanıldığı biliniyor. 1994 yılında kalan parçalarının da sökülmesi kararı alınıyor fakat halkın direnişi ve sivil toplum örgütlerinin desteği sonucu yıkılması kararından vazgeçiliyor ve SİT alanı olarak ilan ediliyor. Bina kooperatif olarak kullanıma açılıyor ve 9 Temmuz 2021 tarihinde Müze Gazhane ismiyle, kültür sanat merkezi olarak hizmet veriyor.
  • İstanbul Oyuncak Müzesi:Sunay Akın tarafından 23 Nisan 2005’te kurulan bu müze, 40’tan fazla ülkeden Sunay Akın’ın satın aldığı oyuncakların sergilendiği, oldukça dikkat çekici bir konsepte sahip. Müzenin dekorasyonu sahne tasarım sanatçısı olan Ayhan Doğan tarafından tasarlanıyor. Müze içerisinde 1700’lü yıllardan günümüze kadar gelen birçok oyuncak bulunuyor.
  • Kazım Karabekir Paşa Müzesi:Kurtuluş Savaşı kahramanlarından biri olan Musa Kazım Karabekir’in Kadıköy ilçesinde yer alan Erenköy’deki evinin müze haline getirilmesi ile oluşturuluyor. Müze 2005 yılından bu yana ziyaretçilerini kabul ediyor. Dört katlı bu müzede çoğunluğu kitap alan birçok eser yer alıyor. Kazım Karabekir Paşa Müzesi’nde Karabekir’in kemanı, madalyaları, silahları, hatıra fotoğrafları gibi birçok farklı eşyası sergileniyor.
  • Haldun Taner Müze Evi: Tiyatro ve edebiyatın önemli isimlerinden Haldun Taner’in anısına Kadıköy Belediyesi tarafından oluşturuluyor. Haldun Taner’in özel eşyaları ve eserleri, bu müzede sergileniyor. Bu müze evi aynı zamanda birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Pazar günleri hariç açık olan müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Kadıköy’ün Tarihi

Antik Çağ’da Kadıköy’ün adı Kalkedon olarak biliniyor ve Yunanca’da bakır anlamına geliyor. Bir rivayete göre yer değiştiren bir kavim yeni yerleşme yerini bulmak için bir kahine danışır. Kahinin önerisi ile bugünkü İstanbul’a ulaşan kavim bulunduklarını yerin avantaj ve güzelliklerini fark ederek karşı tarafa yerleşen insanların ancak kör olabileceğini ifade ederler ve böylece bugünkü Kadıköy bölgesine yerleşerek, körlerin yeri anlamına gelen Kalkedon adını alır. Kalkedonya II. Mehmed tarafından İstanbul kadısı Hızır Bey’e verilince yerleşkenin adı Kadıköy olarak anılmaya başlar. M.Ö. 5000’li yıllara dayanan tarihi ile oldukça zengin bir geçmişi olan Kadıköy’de, Yontma Taş Devri’ne ait kalıntılar bulunuyor. Fenikelilere, Bizanslılara, Romalılara, Osmanlılara ve en sonunda ise Cumhuriyet Dönemi’ne ev sahipliği yapıyor. Lale Devri ile Kadıköy’ün popülerliği artmaya başlıyor. 1907 yılında ise, Fenerbahçe Spor Kulübü Kadıköy’de kuruluyor. 1930 yılında Üsküdar’dan ayrılan Kadıköy, resmen ilçe oluyor ve gelişiyor. Bu zengin tarihi ile yerli ve yabancı turistleri kendine çeken Kadıköy’de tatil yapmak isterseniz, Kadıköy otellerine göz atmayı unutmayın.

Kadıköy’de Ne Yapılır?

Kadıköy tatilinde Kadıköy’ün eşsiz tarihi ve sahili ile yapabileceğiniz birçok farklı aktivite bulunuyor. Antik Khalkedon yerleşim birimi olan Kadıköy, tarihi dokusunu bugün bile ziyaretçilerine hissettiriyor. Anadolu Yakası’nın en popüler semti olan Kadıköy, son yıllarda oldukça hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor. Sadece geniş caddeler, alışveriş imkanları ve sahili ile değil, marinalarıyla birçok insanın ilgilisini çekiyor. Moda’yı gezebilir, Moda içerisinde yer alan çay bahçeleri içerisinde bir şeyler içebilir ve eşsiz deniz manzarasını seyredebilirsiniz.

Kadıköy sokaklarının her köşe başında neredeyse tavuk pilavcı bulunuyor. Kadıköy’e gitmişken bu eşsiz sokak güzelliklerinin tadına bakmayı da unutmayın. Moda ve Caddebostan sahillerine gitmeyi, orada yürüyüş yapmayı unutmayın. Ayrıca çimlerde uzanabilir ve eşsiz manzarayı da izleyebilirsiniz. Kadıköy’e gitmişken nostaljik tramvaya binerek küçük bir semt gezisi de yapabilirsiniz. Tarihi Kadıköy Çarşısı’nda gezmek de oldukça keyifli bir alternatif. Bu çarşıda alışveriş yapabilirsiniz. Tellalzade Sokağı’nda antika dükkanlarını, sahafları ve eski kitap satan yerleri gezebilirsiniz. Bağdat Caddesi’nde gezebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Bu aktiviteleri kaçırmamak için Kadıköy’de otel pansiyonların konaklama seçeneklerine bakabilirsiniz.

Kadıköy’de Ne Yenir?

Kadıköy, tarihi ve uzun sahili dışında, farklı lezzetleri sunması ile de ünlü bir yer olarak biliniyor. Tarihi ve kültürel açıdan zenginliklerle dolu bu ilçe, köklü tarihinin yanında hareketli eğlence hayatı ve kültürel aktiviteleriyle de dikkat çekiyor. Birçok tarihi mekana, müzeye ve kültür merkezine ev sahipliği yapan Kadıköy’de ne yenir diye düşünenlerin önüne birden fazla seçenek çıkıyor.

  • Kadıköy’de uzun sahil şeridinde, özellikle de Haydarpaşa Garı’nın bulunduğu yerde balık yiyebilirsiniz. Sahilin temiz havasıyla birlikte, eşsiz sahil manzarasını izlerken balık çeşitleri ya da deniz ürünleri ve mezeleriyle karnınızı doyurabilirsiniz.
  • Sokak lezzetlerinin önemli olduğu Kadıköy’de kokoreç yiyebilirsiniz.
  • Gezdiğiniz caddelerde alışverişin ardından dinlenmek için bir ciğercide oturabilir ve ciğer yiyebilirsiniz.
  • Bunun dışında, lahmacun, pizza ve kebap yiyebilirsiniz
  • Ayrıca sahil şeridinde, sahil manzarasıyla kahvaltı edebilirsiniz.

Kadıköy’de Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Sahil şeridi ve tarihi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kadıköy’de yapılabilecek aktiviteler kadar çeşitli konaklama imkanları da bulunuyor. Kadıköy’de otel fiyatlarıfarklılık gösteriyor. Her sene binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Kadıköy otelleri 5 yıldızlıolarak da hizmet veriyor ve her bütçeye uygun konaklama seçenekleri bulduruyor. Kadıköy’de konaklayabileceğiniz birçok semt bulunuyor ve bu semtlere göre Kadıköy otelleri ucuzkonaklama seçenekleri sunuyor. Eğer otelinizin penceresinden sahil manzarasını görmek isterseniz İstanbul Kadıköy otelleriiçerisinde Caferağa, Fenerbahçe, Caddebostan, Suadiye ve Bostancı gibi mahallelerde yer alan otellerde konaklayabilirsiniz. Kadıköy’deki otellerdışında, kendiniz için uygun koşulları belirleyerek butik otel ya da pansiyonda konaklayabilirsiniz. Eğer Kadıköy’de tatil planlıyorsanız kendiniz için uygun olan Kadıköy otellerine rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

hotel