Beykoz Otelleri

Beykoz Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Sabiha Gökçen Havalimanı
En Yakın
Otogar
Alibeyköy Otogarı
Otel
Sayısı
45
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
4.867 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
487 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8,1/ 10

Beykoz Hakkında

Beykoz Otelleri

Beykoz, Türkiye’nin en yoğun nüfuslu şehri olan İstanbul’un bir ilçesi. Yüz ölçümü açısından İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Beykoz, Anadolu Yakası’nın kuzeybatı yönünü kaplıyor. Bu yönüyle ilçe oldukça geniş bir sahil ve kıyı şeridine sahip oluyor.

Beykoz, uzun bir tarihsel geçmişe sahip. İlk yerleşimin Traklar tarafından M.Ö. 700 yılında yapıldığı Beykoz bölgesinde Bebrik Devleti, Bitinya, Bizans İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu gibi güçlü devletlerde hüküm sürmüş. Anlatılan o ki, Farsçada köy manasına gelen kos kelimesinin Türkçe bey sözcüğüne eklenmesi neticesinde ortaya çıkan Beykos (Beyköyü) sözcüğü, ilçenin adı olarak kalıyor. Beykos ismi, zamanla Beykoz’a dönüşüyor. Bu rivayet dışında ismin ortaya çıkışına dair farklı anlatılar da mevcut.

Beykoz’da Hidiv Kasrı, Karakulak Çeşmesi, Yoros Kalesi, Beykoz Kasrı gibi tarihi ve turistik mekanlar ziyaretçileri tarafından ilgiyle karşılanıyor. İstanbul’un bu eşsiz merkezine gitmek için İstanbul uçak bileti alınabiliyor. Ayrıca daha uygun fiyatlı bir yolculuk geçirmek isteyen kişiler için de İstanbul otobüs bileti seçenekleri bulunuyor.

Beykoz’un yerel tatları taratorlu fasulye salatası, paça dondurması ve beyinli Beykoz kebabı gibi lezzetler de ziyaretlerde sıkça tüketiliyor. Muhteşem kahvaltı mekanları, tarihi rotaları, konaklama alanları ve yürüyüş güzergahları ile Beykoz, tam bir nefes alma destinasyonu. Gelin, tüm yönleriyle Beykoz’u daha yakından tanımaya çalışalım.

Beykoz Konaklama Seçenekleri

Beykoz, İstanbul’un gözde semtlerinden biri olarak yılda on binlerce turisti ağırlıyor. Bu nedenle konaklama seçenekleri de çeşitlilik gösteriyor. Metropolün en şahane semtlerinden Beykoz'da kıyıya yakın bir otelde geceyi geçirebileceğiniz gibi ormanın içindeki Beykoz otel alternatiflerini seçerek doğanın sesleri ile günü selamlayabiliyorsunuz. Şehirdeki ses kirliliğinden kısa süreliğine de olsa ayrılmak için Beykoz’un muhteşem doğasını gözler önüne seren Polonezköy tesislerini tercih edebilirsiniz.

Beykoz’da konaklama açısından kiralık evler, butik oteller ya da pansiyon gibi alternatifler bulunuyor. DolayısıylaBeykoz’da oteller arasında her bütçeye uygun seçeneklere sahipsiniz. Bunların arasında çok tercih edilen Beykoz bungalov otel seçeneği ile doğanın keyfini sürebilirsiniz. Beykoz ve civarındaki bölgelerde Akdeniz ile Türkiye tipi Karadeniz iklimi karışımı olarak tariflenen geçiş tipi iklim görülüyor. Akdeniz kadar sıcak olmayan bölge, Karadeniz kadar da yağışlı olmuyor.

Deniz etkisiyle beraber yazları daha serin bir tatil arıyorsanız Beykoz’u tercih edebilirsiniz. Kış tatili için de nispeten az yağış alan Beykoz, en iyi konaklama alternatifleri ile siz ziyaretçilerini bekliyor.

Beykoz’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Boğaz’a nazır lokasyonu, tarihi ve kültürel zenginlikleri, lüksü ve gelenekseli buluşturan sosyal hayatıyla Beykoz bize görülesi birçok yer sunuyor. Şehre geldikten sonra Beykoz araç kiralama seçeneklerinden yararlanılabiliyor. Gelin Beykoz tatil yerlerine beraber bakalım.

  • Beykoz Paşabahçe Konakları: Yoğurdu ile meşhur Kanlıca semtine sadece 5 dakikalık sürüş mesafesindeki Paşabahçe, ulaştığınızda sizi eski bir Yunan balıkçı kasabasında gibi hissettiriyor. Bölgeye yakın bir kilise de bulunuyor. Paşabahçe iskelesinin etrafında, deniz kenarında, çeşitli kafeler ve barlar konuşlanıyor. Konakların kıyısında küçük balıkçı teknelerine de rastlayabiliyorsunuz.
  • Polonezköy: Polonezköy, Beykoz ilçesine bağlı bir mahalle, savaştan kaçan Polonyalıların saklanmak için Beykoz’da sığındıkları bölge. Tarım ve ormancılıkla uğraştıkları Beykoz, şu anda turistik bir köy halinde. Mahallede her yıl Polonyalı kültürünü tanıtan bir festival düzenleniyor.
  • Tokatköy ve Hidiv Kasrı: Beykoz ilçesinde yer alan, dönemin padişahlarının yaptırdığı en meşhur yapılar. Bu yapıların, söz konusu dönemde yazlık olarak kullanıldığı biliniyor. Beykoz gezinizden önce yaptığınız planlamada mutlaka yer vermenizi tavsiye edebileceğimiz Hidiv Kasrı, İstanbul sınırları içinde Osmanlı mutfağından enfes yiyecekleri bulabileceğiniz bir restorana ve şık bir bahçeye sahip.
  • Anadolu Hisarı: Üsküdar’dan Beykoz istikametine yol alırken bizi karşılayan ilk semt olan Anadolu Hisarı, Göksu Nehri ile Boğaziçi’nin buluştuğu yerde konumlanıyor. Semti bu kadar meşhur kılan bir diğer nokta aynı addaki kale. Hisarın yakın bölgesinde yer alan Anadolu Feneri de tarihi güzelliklerden. 1856 yılından beri aktif şekilde kullanılan bu fener, saniyede bir defa beyaz ışık yakıyor.
  • Kanlıca: Kuzey tarafında Çubuklu semtleri ve Güney yönünde Anadolu Hisarı bulunan Kanlıca, Osmanlı İmparatorluğu’nun yükselişteki değerlerinden biri olmasının yanında, esasında geçmişi eski çağlara dek uzanıyor. Semt, İstanbul’da yaşayanların “yoğurt” dendiğinde aklına ilk düşen yer. Rivayetlere göre, Kanlıca’ya yoğurdu ilk getiren kişi, Hüseyin Reis Efendi.
  • Beykoz Korusu: Bir diğer bilinen adı Abraham Paşa Korusu olan Beykoz Korusu, Paşabahçe ile Beykoz’dan koparak Riva’ya değin ilerliyor. Boğaziçi’ndeki emsalleri içinde en geniş alana yayılanlardan biri olan bu korunun 150 dönüme yakın çevresi bulunuyor. Burası yeşilin her tonuna sahip yapısı ve benzersiz boğaz görseli ile şehir hayatının kalabalığından uzakta bambaşka bir yer adeta. Sosyal aktiviteler ve doğa ile iç içe vakit geçirebilmek için görülmesi gereken mekanlardan biri.

Beykoz’da Öne Çıkan Etkinlikler Neler?

Beykoz ilçesi, özellikle yerel belediye ve diğer kurumların bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bunlardan ilki, sahil etkinlik alanında yapılan konserler. Boğaz manzarasında verilen konserlere ülkenin en ünlü sanatçıları katılıyor. Bu konserleri, Beykoz Belediyesi etkinlik sayfasından takip edebiliyorsunuz. Konserler, tamamen ücretsiz şekilde gerçekleştiriliyor.

Polonezköy Kiraz Festivali de Beykoz’un yıllar sonra yeniden hayata geçirilen bir geleneği. Festivale Polonya’dan birçok sanatçı ve diplomat da katılıyor. Festivalde Türkiye ve Polonya arasındaki kültür bağlarının güçlendirilmesi, Polonya kültürünün Türkiye’de tanıtılması hedefleniyor.

Siz de Beykoz’da otellerde konaklarken bu tür etkinliklere katılarak tatilinizi daha renkli hale getirebilirsiniz.

Beykoz’da Ne Yenir?

  • Beykoz Paça Dondurması: Türk mutfağının ünlü unsurlarından paçanın içine kaynatılmadan önce yumurta akı ekleniyor, ardından jöle kıvamı alması bekleniyor. Paça, baklava deseni halinde kesilip kar ile doldurulmuş sinilerin üstüne oturtuluyor. Tarçın ve limon suyunun arzunuza göre ilave edilip servis edildiği dondurmanın sıcak havalarda tüketildiği söyleniyor. Beykoz’da üretilen bu lezzet, Osmanlı döneminin en ünlü paça dondurması olarak biliniyor ve günümüzde de varlığını sürdürüyor.
  • Beykoz Usulü Bıldırcın Dolması: Osmanlı Padişahı Fatih, daha ziyade Beykoz ve çevresinde avlanmayı severmiş. Biniş kasırlarında avlanan Fatih, sonrasında burada dinlenirmiş. Emrindekiler de avladığı hayvanları pişirerek Fatih’e ikram ederlermiş. O zamanlarda avlanan hayvanlardan güvercin, bıldırcın ve yaban ördekleri ile hazırlanan efsane yemeklerin sofralarda yerini aldığı biliniyor.
  • Beyinli Beykoz Kebabı: Bu kebabın ilçede ikamet eden ihtiyarların rivayet ettikleri ve tarifleriyle günümüze kadar gelebildiği söyleniyor. Kebapta et türü olarak sakatat ve patlıcan eşsiz bir ahenk oluşturuyor. Böyle bir kombinasyonla pişen yemek tarifi sayısının son derece az sayıda olduğu biliniyor. Şu sıralar bu lezzetin içine yer elması, patates ve havuç da eklenebiliyor.
  • Taratorlu Taze Fasulye Salatası: Beykoz ve çevresi, özellikle Polonezköy tarafları ormanlık alanlarıyla bol bitki çeşidinin bölgede yetişmesini sağlıyor. Maydanoz, ebegümeci, karalahana, ısırgan otu, ıspanak gibi tarifleri şenlendiren sebzeler Beykoz’da bolca yetiştiriliyor.

Beykoz tatilinizi bu lezzetlerle süsleyerek unutulmaz günler geçirebilirsiniz.

Beykoz’da Ne Yapılır?

Beykoz, İstanbul’un en güzel köşelerinden birine sahip. Dolayısıyla bölgede turistik amaçlı yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Tarih turuna ne dersiniz? Öncelikle Otağtepe ile başlamalısınız. Burada envaiçeşit bitki türüne rastlayacaksınız. Boğazı seyre dalmak için en iyi lokasyonlardan biri olan Otağtepe’yi ziyaret edebilirsiniz.

Ardından çok kısa bir yürüyüşle Anadolu Hisarı’na varabilirsiniz. Hisarın kalesini gördükten sonra Göksü Deresi’ne geçebilir, dere civarında konuşlanan kafe ve restoranlarda vakit geçirebilirsiniz. Hafta sonları İstanbulluların şehir havasından uzaklaşmak için tercih ettiği yerlerden birisi olan Riva’da güzel bir deniz havası soluyabilirsiniz.

Yürüyüş için Beykoz Korusu sizleri bekliyor. Hafta sonu ve güzel havalarda koruyu erken saatlerde ziyaret etmeniz kalabalığa takılmamanızı sağlıyor. Boğaz’a karşı bir kahvaltı yapmak için en iyi lokasyonlardan biri Polonezköy. Haziran ayında buraya geldiyseniz Polonya kültürünü tanıtan festivallere de dahil olabilirsiniz.

Bölgeye yakın mesafedeki Zofia Rizi Anı Evi de geçmişe götüren bir havaya sahip. Ev hem kendisi hem de bahçesiyle misafirlerini büyülüyor. Kanlıca da yeme içme açısından ünlü bir bölge. Kanlıca yoğurdunu tatmadan Beykoz’dan ayrılmamalısınız.

Beykoz’da eğlence hayatı da bir o kadar renkli. Barlar, havuzlu mekanlar, kafeler, bahçeler Beykoz’da büyük ilgi topluyor. Beykoz hakkında öğrendiğiniz bilgilerle yola çıkarak siz de unutulmaz bir tatil yapma fırsatı elde edebilirsiniz.

Beykoz Otelleri Fiyatları

Beykoz hakkında on binlerce turisti ağırladığı söyleniyor. Hal böyle olunca Beykoz tatilinizi geçirmek için birçok konaklama seçeneğine sahip oluyorsunuz. Beykoz otelleri başta olmak üzere pek çok konaklama seçenekleri mevcut. Butik oteller, apartlar ve pansiyonlar, Beykoz’da birçok bölgede yer alıyor. İstanbul Beykoz otelleri de konaklama seçenekleri arasında geniş bir yer kaplıyor.

Beykoz otelleri ve fiyatlarına baktığımızda Polonezköy civarındaki otellerin hem turistik mekanlara yakın olması hem de üst düzey hizmet vermesi bakımından lüks sınıfta olduğunu görüyoruz. 5 yıldızlı ve her şey dahil oteller de bu sınıfı kapsıyor.

Beykoz otelleri fiyatları sunulan imkana göre değişiklik gösteriyor. Beykoz ucuz otelleriyle de ünlü. Merkezi bölgelerin etrafında kurulan otellerde bütçenize uygun çok fazla seçenek var. Daha uygun fiyatlı butik oteller, pansiyonlar, apart oteller arasında müşteri memnuniyetinin de son derece tatmin edici olduğu alternatiflere göz gezdirebilirsiniz.

İlçeyi mutlaka doğru sezonda ziyaret etmek istiyorsanız tatil paketleri dahilinde sunulan erken rezervasyon ve son dakika fırsatları bütçenizi aynı tutarken otel standardını yükseltiyor. İstanbul otelleri sizleri bekliyor.

Sıkça Sorulan Sorular

hotel