Gerede Otelleri

Gerede Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Zonguldak Çaycuma Havalimanı
En Yakın
Otogar
Gerede Otogarı
Otel
Sayısı
8
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
2.734 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
1.364 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8,5/ 10

Gerede Hakkında

Gerede Otelleri

Batı Karadeniz’in İç Anadolu ile kesişim noktası olan Gerede, Bolu’nun popüler ve gelişmiş ilçelerinin başında geliyor. Burası, Bolu’nun merkez ilçesinden sonra nüfusu fazla ve yüzölçümü büyük ilçesi. Ayrıca ilçe oldukça yüksek, rakımı yaklaşık 1350 metre olarak biliniyor. Hatta Arkut Dağı’nda 1800 metre yüksekliği bile görmek mümkün. Gerede, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde övgüyle bahsettiği ve Atatürk’ün esintisini sevdiğini dile getirdiği yerlerden biri olarak anılıyor. Hatta ilçenin Esentepe’si, adını Atatürk’ün beğenisinden alıyor.

Gerede’de, tatilinizi isteklerinize ve bütçenize göre şekillendirerek size uygun tatil programını yapmanız hiç de zor değil. Kışın dağda bembeyaz bir kayak tatili mi, tarihle kaplı bir kültür gezisi mi kulağınıza güzel geliyor? Yoksa yeşilin binbir tonuna rastlayabileceğiniz engin yaylalarda doğal bir mola vermek ya da rahatlatıcı bir kaplıca tatilini mi tercih edersiniz? Gerede’de bu tatil türlerinden dördünü birden bulabilmeniz mümkün. ZiraBoluGerede otelleri, dört mevsimde de ziyaretçilerin tatil programlarını optimize edebilmeleri için birçok imkanı barındırıyor. Size yalnızca bütçenizi belirlemek ve nasıl bir tatilden hoşlandığınıza karar vermek kalıyor.

Bolu’nun biricik Gerede’si dört mevsimde hayalinizdeki tatili gerçekleştirmek için hazır. Gerede otelleri ve fiyatlarını inceleyerek size uygun tatil formunu bulmanız mümkün. Gerede otobüs bileti alınarak bölgeye kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Seyahatinizi gerçekleştirdikten sonra bölgeye oldukça yakın olan Bolu otelleriiçerisinde konaklayabilirsiniz.

Gerede Gezilecek Yerler

Bolu’nun Gerede ilçesinde gezilebilecek pek çok yer bulunuyor. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile bilinen Bolu’da gezilebilecek yerler şu şekilde sıralanabiliyor;

  • İlçe merkezinde misafirleri karşılayan yapılardan biri, Saatli Kule. Yerli bir usta tarafından 1880’lerde inşa edilmiş bu kule, tamamen ahşaptan meydana geliyor. Kullanılan ahşap, soğuk ve bir hayli yüksek bu bölgenin bitki örtüsü olan çam ağaçlarından elde ediliyor.
  • Gerede’ye geldiğinizde sizi bekleyen, yakınlardaki bir diğer yapı ise Tarihi Kiliseli Tüccar Hanı. Yapı; taş binası, ahşap merdivenleri ve avlusuyla görenleri Bizans dönemine götüren bir zaman makinesi adeta. Geçtiğimiz yıllarda restore edilen yapı, alt katında yöresel pazar bulunan bir butik otele dönüştürülerek eski işlevini yeniden kazanıyor.
  • Seviller Yaylası:Günübirlik gezilerin uğrak noktası, karavanla seyahat edenlerin ve doğa yürüyüşü (trekking) yapanların uğramadan geçmedikleri Seviller Yaylası, masmavi gölü ve yemyeşil ulu ağaçlarıyla gerçek bir kartpostal görüntüsüne sahip. İlçe merkezine yaklaşık 7 km uzaklıkta bulunan yaylaya Gerede otelinizden kısa bir sürede ulaşmanız mümkün.
  • Asar Kalesi:Bizans döneminden kalan kale, bulunduğu yüksek konum sayesinde misafirlere Gerede’nin doğasını büyük bir açıdan görme fırsatı sunuyor. Kaleye ulaşırken dağdaki ağaçların arasında yaptığınız yürüyüş, sizi bambaşka diyarlara götürüyor. İçinde bir mağaranın da bulunduğu kale, Gerede merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunuyor.
  • Keçi Kalesi:İlçe merkezine daha yakın bir kale ziyaret etmek isterseniz, Keçi Kalesi sizin için uygun bir seçenek çünkü merkeze yalnızca 3 km uzaklıkta bulunuyor. Anlatıya göre, kalenin ismi Gerede halkının keçiler sayesinde düşmanı püskürtmesinden geliyor. Ayrıca kahraman Keçi Kalesi, muhteşem Gerede Ovası’na hakim manzarasıyla da turistleri kendine hayran bırakıyor. Kaleden güzel görüntüler yakalamak için ziyaretçiler fotoğraf makinelerini yanlarında getiriyorlar. Sonbaharın başında uğrarsanız yürüyerek yaklaşık on dakikanızı alan kale yolunu çıkarken kuşburnu ağaçlarıyla karşılaşıyorsunuz.
  • Esentepe Mesire Alanı:Yaz aylarında, yüzyıllık ağaçların serin gölgesinde dinlenmek isteyenlerin tercihi, ilçenin tek piknik alanı olan Esentepe oluyor. Esentepe, Gerede gezilerinin huzur dolu duraklarından biri olarak biliniyor. Hem yerlilerin hem turistlerin severek vakit geçirdikleri yemyeşil bir alan.

Gerede otel rezervasyonlarını tamamlayan tatilseverlerin, Gerede’nin doğal ve tarihi dokusunu tanıdıktan sonra Gerede’deki yaşam hakkında bilgi edinmeleri de mümkün.

Gerede’de Ne Yapılır?

Gerede kışın kayak festivallerine, sonbaharda panayırlara, yazın yağlı güreş yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle, ziyaretçiler Gerede’ye ne zaman gelirlerse gelsinler, geniş etkinlik yelpazesinden dilediklerini seçerek keyifli vakit geçiriyorlar.

  • Eylül ve ekim aylarında Gerede’ye yolu düşen ziyaretçiler için, bir ilçe geleneği olan Gerede Panayırı’na uğramak ilçeyi daha yakından tanımak isteyenlerin listelerine ekleyebileceği bir fikir. Panayırda, ilçenin ana geçim kaynaklarından biri olan hayvancılıkla ilgili ürünler öne çıkıyor. Standlar hem ilçeden hem çevre illerden gelen köylülerin katılımıyla kuruluyor. Alışveriş standlarında kaz eti, köylü kadınların kendi elleriyle yaptıkları köy ekmeği ve keş peyniri gibi birbirinden leziz tatları deneyerek Gerede’nin yerel mutfağını keşfediyorsunuz. Bunun yanı sıra, özenle üretilmiş el işi ürünlerin arasından sizeGeredetatilinizi hatırlatacak hediyelik eşyalar satın almanız da mümkün. Panayır, eylül ve ekim aylarında yalnızca üçer gün sürdüğünden etkinlik takviminden tarihleri kontrol etmeyi unutmamanızı öneriyoruz.
  • Gerede ile özdeşleşen bir diğer aktivite ise yağlı güreş. Ata sporunun oldukça sevildiği ilçede yağlı güreş organizasyonları 70 yılı aşkın süredir düzenleniyor. Etkinlik genellikle, Türk tarihi için önemli zaferlerin vuku bulduğu ağustos ayında Esentepe Er Meydanı’nda yapılıyor. Bir başka deyişle, Esentepe Güreşi ile tarih anılıyor ve kültürün bizzat kendisi yaşatılıyor. Üstelik organizasyon, yağlı güreşin yıldızlarına ev sahipliği yaptığından, tarihsel değerinin yanı sıra spor dalı için de önemli bir değere sahip.
  • Mart ayında konaklayan sporsever ziyaretçiler için Arkut Dağı’nda her sene düzenlenen Kayaklı Koşu Yarışı’nı izlemek, Gerede konaklamanızı zenginleştirecek keyifli bir seçenek gibi görünüyor. Çeşitli ülkelerden sporcuların katıldığı bu büyük organizasyonu izlemek, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatmayı garanti ediyor.

Gerede’de Hediyelik Ne Alınır ve Ne Yenir?

  • Deri Ürünler: Gerede hakkındaki bilgiler arasında dikkat çekenlerinden bir tanesi hayvancılığın bölge için önemi. İklim tarıma elverişli olmadığı için yerli halk hayvancılığa odaklanıyor ve hayvancılığa büyük önem veriliyor. Hayvancılık, Gerede’nin ana geçim kaynaklarından biri olduğundan dericilik de ekonomik bir faaliyet olarak halk arasında revaçta. Sevdiklerinize ya da kendinize Gerede’den hediye almak isterseniz deri ürünlere göz atmanızı öneriyoruz.
  • Bakır Eserler:Günümüzde bakır ürünlerin kullanım alanının daralmasından dolayı bakırcılığa çok yerde rastlamak maalesef mümkün olmuyor. Ancak Gerede’deyseniz bakırcıların atölyelerinde üretim sürecine daha yakından bakabiliyor ve sanat eserlerini inceleme fırsatı elde ediyorsunuz. Bakırdan yapılma birbirinden şık ibrikler, güğümler atölye raflarında alıcıların beğenisine sunuluyor.
  • Aşçılarıyla ünlü Bolu’da nereye giderseniz gidin ziyafet çekmeniz mümkün. Gerede de, Bolu’nun popülaritesini kanıtlayan nitelikte bir mutfağa sahip. Gastronominin ilçe halkının yaşamı ile bütünleştiği biliniyor. Örneğin, düğünler ve kız isteme törenleri için, ekmek atımı adıyla anılan gözleme dağıtımı olmazsa olmaz bir uygulama. İlçenin birbirinden leziz yöresel tatlarını denemeye zaman ayırmadan gitmemenizi öneriyoruz. Tirit, şak şak helvası, kedi batmazı, kabaklı gözleme, keş, cevizli çörek, paşa pilavı, Gerede bölgesinin öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor.
  • Bir diğer tavsiyemiz, Gerede’nin çayını içmeden Gerede’den ayrılmamanız. Aslında Gerede, Türkiye’nin çayıyla anılan yerlerinden biri değil ancak çayın bileşenlerini buraya özgü alternatiflerle formülize edilmesi çayı denemeye değer kılıyor. Bölgenin kendi odununun ateşinde, bölgeye ait meşhur bakır semaverlerde pişen sıcacık bir çay Gerede’nin serin havasında insanın içini ısıtıyor.

Gerede Konaklama Seçenekleri

Gerede, rağbet gören turistik bir ilçe olduğundan otel kaliteleri belirli bir standarda sahip. İlçe otellerinde konaklarken gerçek bir turizm merkezinde olduğunuzu hissediyorsunuz. Gerede tatil yerleriarasından kriterlerinize uygun oteli bulmanız oldukça kolay çünkü Gerede’nin doğal çeşitliliği, otellerin de çeşitlenmesini sağlayan bir avantaj.

Gerede butik otelleri, ziyaretçilere Mudurnu ve Safranbolu’da da rastlanan tarihi Osmanlı evlerinde konaklama deneyimi sunuyor. Otel kompleksi içinde hizmetlere hızlıca ulaşmak isteyen ziyaretçiler ise tercihlerini doğa ile iç içe lüks otellerden yana kullanıyor. İlçe merkezine yakın bir kayak tatili yapmak isteyenler, Arkut Dağı’nı tercih ediyor. Kolay ulaşımlı, ana yollara yakın bir kar tatili yapmak istiyorsanız Arkut Dağı otellerini değerlendirmenizi öneriyoruz.

Soğuktan ziyade içinizi ısıtacak bir konaklama deneyimi tercih ederseniz, Gerede termal otellerini değerlendirmek mantıklı. Söylenebilir ki Gerede’de termal otelden butik otele, bungalovlardan lüks dinlenme ve kayak tesisine birçok otelde konaklamak mümkün.

Gerede Ulaşım Olanakları

İstanbul’a da Ankara’ya da yakın olması nedeniyle Gerede otelleri, ziyaretçilerin tercih ettiği tatil noktalarından biri olarak öne çıkıyor. Gerede ilçe merkezi, Ankara’dan 145 km ve İstanbul’dan 310 km uzaklıkta yer alıyor. Önemli otoyol bağlantıları ve büyük şehirlere yakın bir konumda bulunması, ziyaretçilerin aklındaki ulaşıma dair soru işaretlerini ortadan kaldırıyor.

Şehir yaşamının yoğunluğundan, uzun yola katlanmak zorunda kalmadan uzaklaşmak, Gerede’yi İstanbullular ve Ankaralılar tarafından tercih edilen işlek bir dinlenme noktası haline getiriyor. Bütçe dostu Gerede otel fiyatlarına eklenen yol masrafının da uygun fiyatlı olması, ziyaretçilerin yüzünü güldürüyor.

Öte yandan Gerede’ye Türkiye’nin dört bir yanındaki diğer şehirlerden de rahatlıkla ulaşmanız mümkün. İlçedeki otogara, bulunduğunuz şehirden bindiğiniz otobüs aracılığıyla aktarma yapmaksızın vararak tek vesaitle gelmenin konforunu yaşıyorsunuz.

Gelişmiş karayolları tarafından çevrilen Gerede’yi ziyaret edenler, genellikle kara yolunu kullanmayı tercih ediyorlar. Hava yolunu kullanmak isteyen yolcular, Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaparak ilçeye ulaşabilirken, demir yolunu kullanmak isteyen yolcuların da Ankara’daki tren garlarına varmaları gerekiyor. Ankara’dan ise otobüslerle ilçeye ulaşım sağlamak mümkün. Bolu’da havaalanı bulunmaması nedeniyle Bolu uçak bileti almak mümkün olmuyor. Ancak kolay ulaşım için Bolu araç kiralama seçeneklerinden yararlanılabiliyor.

Gerede Otobüsle Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel