Tarsus Otobüs Bileti

Tarsus Hakkında Bilgi

NÜFUS 326.063
YÜZ ÖLÇÜMÜ 2.029 km²
İL Mersin
TELEFON KODU 0 324
PLAKA KODU 33
OTOGAR SAYISI 1

Tarsus Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Tarsus, Mersin’e bağlıdır ve ülkemizin büyük ilçelerinden biridir. Bereketli topraklar üzerinde bulunan Tarsus, şehrin turistik yerlerinden biridir. Siz de buraları gezmek isterseniz, obilet.com üzerinden Tarsus otobüs bileti satın alabilirsiniz.

Tarsus otobüs seferleri genellikle yerel seyahat firmaları tarafından düzenlenmektedir. Bu firmaların tamamını obilet.com üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Hatta detaylı şekilde inceleyebilir, aralarında fiyat ve özellik karşılaştırmaları yapabilirsiniz. Bu şekilde kendinize uygun olan firmadan Tarsus otobüs biletinizi online olarak satın alabilirsiniz.

Tarsus’ta nereler gezilir?

Tarsus, gerçek anlamda büyük bir kültürel mirastır. Tarih boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bu yüzden keşfedilmeyi bekleyen pek çok güzelliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

Kleopatra Kapısı, Bizans döneminden kalmıştır ve şehirdeki özel yapılardan biridir.

M.Ö. 2. yüzyıldan kalma olan Tarsus Antik Yolu da görülmesi gereken önemli yapılar arasında yer almaktadır. Roma Yolu da aynı şekilde değerlendirilebilir, ancak biraz tahribata uğramıştır.

Dünya çapında meşhur bir mayın gemisi olan Nusret Mayın Gemisi de burada bulunmaktadır. Ağır çalışmalar sonucunda su yüzeyine çıkarılan ve belediye tarafından onarılarak sergilenen önemli bir eserdir. Tarsus Çanakkale Parkı da geminin yanı başında bulunan özel bir yerdir.

Tarsus Şelalesi de doğal güzelliğiyle insanı etkileyen yerlerde biridir.

Efsaneleriyle ünlü olan Ashab-ı Keyf Mağarası da ziyaret edilmeyi bekleyen önemli bir yerdir. Oradaki bilenlerden hikayesini öğrenmeyi de ihmal etmeyin.

St. Paul Kilisesi, Şahmeran, Tarsus Kilim Müzesi, Etnografya Müzesi, Roma Mezarları, Bilal-i Habeşinin Mekanı, Kemeraltı Çarşısı, Donuktaş, Bac Köprüsü ve Kırkkaşık Bedesteni gibi yapılar da görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Tarsus’ta ne yenir?

Tarsus’un sahip olduğu tek güzellik, burada bulunan yapılar değildir. Yemekleri de oldukça lezzetlidir ve bir hazine değerindedir. Lepe, topalak çorbası, yüzük çorbası, içli köfte, tatar çorbası, susamlı köfte, etli döğme pilavı, humus yemeği tarifi, zeytinyağlı imam bayıldı, dolma, sarma, palıza, bandırma, malhuta ve babagannuş gibi yemeklerinden mutlaka yemelisiniz. Domates reçeli ve un helvası da tatmanız gereken tatlı lezzetlerdir.

Tarsus’ta nerede kalınır?

Tarsus’ta her bütçeye uygun otel ve pansiyon bulup konaklamanız mümkündür.

Tarsus’un kültürel ve yöresel zenginliklerini keşfetmek isterseniz, obilet.com üzerinden Tarsus otobüs biletinizi satın alabilirsiniz.

Tarsus Hakkında Blog Yazıları

  • Mersin ve İlçeleri Gezi Rehberi

    Ülkemizin en büyük limanına ev sahipliği yapan Mersin, Karamanoğulları yönetiminden başlayarak 2002 yılına değin resmi adı İçel olan ilimizin merkez ilçesini oluşturuyor. Buradaki dev limanın kurulmasının nedeni ise Çukurova Bölgesi’nde yetiştirilen pamuğun dünya çapında satışının gerçekleştirilmesi. Mersin tarih boyunca en fazla isim değiştiren yerleşim olabilir. Hititler döneminden beri Kizzuvatna, Kue, Zephyrion, Kilikya, Hadrianopolis ve İçel

    Devamını Gör

Tarsus Otogarları

Tarsus Otogarı +903246246932 Beydeğirmeni, Ankara Bulvarı, 33470 Tarsus / Mersin

Tarsus Otelleri

bus