Ortahisar Otobüs Bileti

Ortahisar Hakkında Bilgi

NÜFUS 320.225
YÜZ ÖLÇÜMÜ 235 km²
TELEFON KODU 0 384
PLAKA KODU 50
OTOGAR SAYISI 1

Ortahisar Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Ortahisar, tarihi dokusu ve kendine has doğal güzelliğiyle Türkiye’nin nadide yerlerinden biri olma özelliğine sahip. Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı bir belde olan Ortahisar ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri. Ortahisar, karasal iklimin hüküm sürdüğü bir yer olduğundan, kışlar soğuk ve yağışlı geçiyor. Bunun yanı sıra yaz aylarında ise Ortahisar ise oldukça sıcak ve kurak oluyor. Bölgede bu iklimin etkisiyle bozkır bitki örtüsü görülüyor. Aynı zamanda Ortahisar, narenciye deposu olarak da biliniyor. Elma, patates, portakal, limon gibi birçok ürün, bölgede doğal kaynak deposu olarak saklanıyor.

Ortahisar’a gitmek için hem kara yolu hem de hava yolu kullanılabiliyor. Hava yolu ile ulaşım için Nevşehir uçuşları, kara yolu ile ulaşımda ise farklı otobüs firmaları tercih edilebiliyor. Ortahisar otobüs firmaları, Kamil Koç, Metro, Nevşehir Turizm ve Öncü firmaları olarak sıralanıyor. Otobüsler, sizi kent otogarına bırakıyor. Ortahisar’a ulaşmak için otogardan kalkan toplu taşımaları veya taksileri tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca Nevşehir uçak bileti alarak Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na iniş yapabilir, taksi, özel araç kiralama veya otellerin sunduğu araçlarla da konaklayacağınız yere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ortahisar’da Gezilecek Yerler

Ortahisar, tarihi arka planı ve kendine özgü doğal oluşumlarıyla Nevşehir’in dikkat çekici beldelerinden biri. Ortahisar otobüs bileti aldıktan sonra gezilecek yerler listesini de yaparak zamandan tasarruf edebilirsiniz. İşte Ortahisar’da gezebileceğiniz bazı yerler şöyle sıralanıyor:

  • Ortahisar Kalesi: Ortahisar’ın önemli bir sembolü olarak görülen ve 80 metre yüksekliğe sahip olan kalenin Hititler döneminde yapıldığı düşünülüyor.
  • Ortahisar Kültür Müzesi: Mekân, restoran ve müze olarak hizmet veriyor.
  • Ortahisar Abdioğlu Camii: Kasabanın merkezinde yer alan cami, 1258 tarihinde inşa edilmiş yapılardan biri oluyor.
  • Balkan Deresi: Ortahisar’ın çeperinde yer alan dere, yaklaşık 3.5 km uzunluğa sahip.
  • İshak Kalesi: Merkezden yaklaşık 2-3 km uzaklıkta yer alan kale, bölgenin küçük kalesi oluyor.
  • Pancarlık Vadisi: Tarihi açıdan köklü geçmişi olan vadi, Pancarlık, Kepez, Sarıca kiliselerine ev sahipliği yapıyor.

Ortahisar’da Ne Yenir?

Ortahisar otobüs seferleri sonrasında yapacağınız gezide yöresel yiyecekleri tatmanız da öneriliyor. Ortahisar’da yenilebilecek eşsiz lezzetlerden bazıları şöyle sıralanıyor:

  • Tandır çorbası,
  • Tarhana çorbası,
  • Kuzu etli tandır fasulye,
  • Tandır yemekleri,
  • Osbar kebabı,
  • Çömlekte Fasulye,
  • Ağ pahla.

Ortahisar’da Nerede Kalınır?

Bölgeye gelmeden önce, Ortahisar otobüs bilet fiyatları, otel ya da uçuş fiyatları gibi konularda inceleme yapmanız tavsiye ediliyor. Erken rezervasyon ve satın alım işlemleri sonucunda tasarruf etme imkânınız bulunuyor. Ortahisar’da şehrin tarihi dokusunu size hissettiren taş, lüks ya da butik oteller ile pansiyonlar yer alıyor. Hijyen ve farklı imkânlar dâhilinde ziyaretçilerine hizmet sunan konaklama yerlerinde fiyatlar, odaların genişliğine ve kalınacak gün sayısına göre değişiklik gösteriyor.

Ortahisar Otogarları

Ortahisar Merkezli Faaliyetine Son Vermiş Otobüs Firmaları

bus