Kalkan Otelleri

Kalkan Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
-
En Yakın
Otogar
Kalkan Otogarı
Otel
Sayısı
615
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
7.913 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
151 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8,8/ 10

Kalkan Hakkında

Kalkan Otelleri

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı turistik bir mahalle olan Kalkan, Akdeniz Bölgesi’nde yer alıyor. Kalkan’ın bulunduğu bölgede daha önce Likya Uygarlığı’nın yaşadığı ve birden fazla yerleşim yeri inşa ettikleri biliniyor. Kalkan üzerinde yaşamış olan uygarlıkların eserlerini topraklarında barındırıyor. Antalya ve Fethiye arasında yer alan Kalkan, hem tarihi hem de deniz, kum ve güneş üçlüsü ile tatilcilerin gözde mekanlarından biri oluyor.

Küçük bir sahil kasabası olarak adlandırabileceğimiz Kalkan, doğası ile de ziyarete gelen kişileri büyüsü altında bırakıyor. Ayrıca neredeyse yılın 300 günü güneşli olan bu küçük sahil kasabası, coğrafi konumu gereği ılıman bir iklime sahip. Bu sebeple yılın her mevsiminde ılıman bir havası olduğunu söyleyebileceğimiz Kalkan’da yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise yağışlı, parçalı bulutlu ve ılıman geçiyor. Yıl içerisinde ise sıcaklığın 6 ve 34 derece arasında seyrettiği görülmekte olan Kalkan’da, nisan ayından itibaren denize girilebiliyor.

Denize girmek ve daha farklı birçok aktiviteyi gerçekleştirebileceğiniz Kalkan’da konaklamak için Kalkan otellerini inceleyebilirisiniz. Kalkan’a nasıl gidilir de önem teşkil eden soruların başında geliyor. Tercihe bağlı olarak isterseniz Antalya uçak bileti alarak daha hızlı bir şekilde bölgeye ulaşabilirsiniz. Ya da Kalkan otobüs bileti alarak da bölgeye gelebilirsiniz. Antalya araç kiralama hizmetlerini kullanarak daha konforlu bir tatil yapmanız mümkün.Antalya otelleriarasından seçim yaparak bölgede konaklayabilirsiniz.

Kalkan Gezilecek Yerler

Hititler’den Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan, topraklarında her medeniyetten bir parça taşıyan Kalkan, hem tarihi hem de eşsiz plajları ile gezilmesi gereken birçok alana sahip olarak biliniyor. Eğer Kalkan’a gidecekseniz bu eşsiz güzellikleri mutlaka görmelisiniz:

  • Xanthos Antik Kenti: Ksanthos ya da Ksantos Antik Kenti olarak da biliniyor. 1988 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi içerisinde bulunan Xanthos Antik Kenti, döneminde Likya’nın başkenti olarak biliniyor. Antik kent, Eşen Çayı olarak bilinen Ksanthos Nehri kenarında yer alan iki tepe üzerinde yer alıyor. Şehirde yapılan kazılarla tarihinin M.Ö. 800 yıllarına kadar dayandığı görülmekle birlikte kentin birçok defa yıkıldığını ya da yandığını ama yeni şehrin küllerinden tekrar doğduğunu belirten kaynaklar bulunuyor. Likya ve Roma adlarında iki ayrı akropolü bulunun Xanthos Antik Kenti içerisinde tapınaklar ve anıtlar barındırıyor. Bunun dışında Roma Tiyatrosu ile de oldukça fazla ilgi görüyor.
  • Letoon Antik Kenti: 1988 yılında Xanthos Antik Kenti ile birlikte UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Letoon Antik Kenti’nin anlatılan bir öyküye göre Zeus’tan hamile kalan Leto’nun adına kurulduğu biliniyor. Bu antik kentte yer alan eski yerleşim yerinin tarihi M.Ö. 7. yüzyıla dayanıyor. Kalıntılar ve kitabeler ile dinsel ve politik bir alan olduğu anlaşılan kentte üç tapınak bulunuyor. Bu tapınaklar, Leto, Artemis ve Apollon adına adanmış tapınaklar olarak biliniyor. Kentte bir çeşme, kilise, stoa ve Helenistik Dönem’e ait tiyatro bulunuyor.
  • Patara Antik Kenti: Likya’ya başkentlik yapan Patara Antik Kenti, Aziz Nikola’nın başka bir ifadeyle Noel Baba’nın yaşadığı ve insanları mutlu ettiği yer olarak biliniyor. Kentin aynı zamanda Roma’ya da ev sahipliği yaptığı, kentte yer alan kalıntılardan anlaşılıyor. Antik kentin dışında bölgede yer alan birçok farklı tarihi yapı da yer alıyor. Patara Antik Kenti’ne gittiğinizde görebileceğiniz tarihi yapılar ise Tepecik Mezarlığı, Zafer Takı, Sekizgen Havuz, Liman (Hurma) Hamamı, Leto Hurmalığı, Bazilika, Patara Tiyatrosu, Likya Birliği Meclis Binası, Abora-IV (Antik Gemi Replikası), Ana Cadde (Liman Caddesi), Küçük Hamam, Merkez Hamamı, Nero Hamamı, Patara Deniz Feneri ve Maslak şeklinde sıralanıyor.
  • Pirha Antik Kenti: Bezirgan Antik Kenti olarak da bilinen kentin dağ yamacında birçok kaya mezarı yer alıyor. Lahitler ise çevrede yayılmış bir şekilde bulunuyor. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda bölgede bulunan üç kadın heykeli ise Antalya Müzesi’nde sergileniyor.
  • Mavi Mağara: Kalkan’ın merkezine 6 km uzaklıkta yer alan mağaranın içerisinde eskiden fokların yaşadığı biliniyor. Mavi Mağara olarak anılmasının sebebi ise denizin dibine yansıyan ışınların oluşturduğu mavi ve parlak fosforesson adı verilen mavimsi bir renk ortaya çıkarıyor olması ile ilgili. Mağara, iç ve dış olmak üzere iki bölüme ayrılıyor. Hem içerisinde hem de dışarısında yumuşak mercan ve farklı canlı çeşitliliği ile de dikkat çekiyor. Dönemsel olarak ise mağaranın içerisinde karides sürüsü bulunabiliyor. Derinlik seviyesi ve yapısı ile de dalış yapmayı seven herkese mağara dalışı yapma imkanı sağlıyor.
  • Güvercinlik Deniz Mağarası: Güvercin İni Mağarası’na yakın olan bu mağaranın içerisinde yabani güvercinlerin kendilerine yuva oluşturduğu görülüyor. Depremlerle birlikte doğal bir şekilde oluştuğu düşünülen mağaranın içinden küçük bir yeraltı deresi denize karışıyor.
  • İnbaş Mağarası: Güvercinlik Mağarası’na 100 metre uzaklıkta yer alan İnbaş Mağarası’nın yüksekliği hakkında tam bir bilgiye sahip olunmasa da çok yüksek olduğu biliniyor. Mağaraya ulaşım tekne turları ile sağlanıyor. Tekneler, mağaranın ağzının dar olmasına bağlı olarak mağaranın içerisine giremiyorlar fakat denize girerek mağaranın içine geçiş yapılabiliyor.

Kalkan bölgesinde yer alan bu yapıları görmek için konaklayabileceğiniz sayısız alternatif bulunuyor. Bunun için Antalya Kalkan otellerini incelemeyi unutmamalısınız.

Kalkan Plajları

Kalkan otelleri denize sıfır olması ile birlikte yaz turizminde önemli bir yere sahip. Denize sıfır olan otelleri ile denize girme fikrini misafirlerine sunan Kalkan’da denize girebileceğiniz çeşitli plajlar bulunuyor. Kalkan’da denize girebileceğiniz yerler aşağıda belirtiliyor:

  • Kaputaş Plajı: Kalkan’ın merkezine 9 km uzaklıkta yer alan bu plaj, birçok yerli ve yabancı turistin denize girmek için tercih ettikleri bir yer olarak biliniyor. Plajin turkuaz rengi ise sürekli olarak değişiyor. Bir rivayete göre turkuaz renginin ortaya çıkmasında etkili olan bir yer olduğu düşünülüyor. Dağların yarılması ile ortaya çıkan bu doğal kanyon plajına ulaşmak için 187 basamak inmeniz gerekiyor.
  • Fırnaz Koyu: Kalkan’a 4 km uzaklıkta yer alan bu koy, koruma altına alındığı için tesisleşmeye müsade edilmiyor. Muar Kürü olarak hafızalarda yer edinen Fırnaz Koyu’na kara yolu ve deniz yolu ulaşım imkanı bulunuyor. Turkuaz rengi ile kendine hayran bırakan bu koyda, gençleştirici etkisi olan çamur bulunuyor. Koyda yer alan Delik Kemer de daha önce insanların bölgede yaşadığını gösteriyor.
  • Patara Plajı: Dünyanın uzun plajı ünvanına sahip plaj, Kalkan’a 17 km uzaklıkta yer alıyor. İncecik kumla kaplı olan bu plaj aynı zamanda da caretta caretta olarak adlandırılan bir çeşit kaplumbağanın yumurtlama alanı. Bu sebeple sabah 8 ve akşam 8 saatleri arasında, insanların plaj içerisinde bulunmasına izin veriliyor.
  • Kalkan Halk Plajı: Limanda yer alan bu plaj, çakıl ve kum karışımından oluşuyor. Merkeze oldukça yakın olan bu plajın 2010 yılında mavi bayrak sahibi plajlar arasında yer aldığı biliniyor. Denizin içerisi çakıllı olduğu için deniz ayakkabısı ile denize girmeniz öneriliyor.

Kalkan’da Ne Yapılır?

Kalkan tatili için genellikle yaz aylarında Kalkan’a gidildiği görülse de Akdeniz iklimine sahip olması ile Kalkan her mevsim yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Sıcak ve güneşli yazları ile yüzme ve daha birçok farklı yaz aktivitesine ev sahipliği yapan Kalkan’da yaz tatiline gitmeyi tercih ederseniz denizinde yüzebilir ve dalış yapabilirsiniz. Bununla kalmayıp mağaralar içerisinde dalış yapabilir, tekne turlarına çıkabilir ve caretta caretta kaplumbağalarını görebilirsiniz. Bir tekne ile Kekova’ya tekne turu yaparak Kaleköy ve Batık Şehir olarak bilinen tarihi antik batık kenti gezebilirsiniz.

Su sporlarına ilginiz varsa plajlarda yer alan jet ski, su kayağı, parasailing gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Bol bol denize girip güneşlenmeyi de ihmal etmemelisiniz. Ayrıca yamaç paraşütü, cross, ATV turları, Saklıkent’te rafting ve kano gibi aktiviteler de yapabileceğiniz Kalkan’da, Likya Yolu'nda yürüyebilir ve Patara’da yapılan atlı gezi turlarına katılabilirsiniz.

Bu aktiviteleri yaparken dinlenmeniz için size olanak sağlayacak olan en iyi Kalkan otellerini inceleyebilirsiniz. Yazı kadar çekici olan kış aylarında da Kalkan oldukça ılık oluyor. Yağış almasına rağmen ılıman bir havaya sahip olan Kalkan’a soğuk kış aylarında da gidebilirsiniz. Tarihi antik kentleri gezebilir ve deniz kenarında oturarak gün batımının keyfini çıkarabilirsiniz. Kalkan’a gitmeye karar verdiğiniz zaman Kalkan konaklama imkanlarını gözden geçirmeyi unutmalısınız. Kendiniz ve sevdikleriniz için uygun olan Kaş Kalkan otellerini inceleyerek rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Kalkan’ın Tarihi

Kalkan hakkında bilmeniz gereken şeylerden birinin de Kalkan’ın tarihi olduğu düşünülüyor. Kalkan’ın isminin ortaya çıkması ile ilgili birçok rivayet bulunuyor. Bu rivayetlerden birine göre önemli bir ticaret noktası olan ve giderek zenginleşen bölgede zenginliğin artması ile birlikte eşkiya baskınları başlıyor. Kasabanın halkı ise kendilerini bu eşkiya baskınlarından korumak ve savunmak amacı ile bir kalkan inşa ediyorlar ve böylelikle beldenin adı Kalkan olarak anılmaya başlıyor.

Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kalkan, Herodot’un “Dünyada yıldızlara yakın yer” olarak tanımladığı tarihi ve turistik bir yer. Meis Adası’nın tam karşısında yer alan Kalkan’ın, Hititler, Lidyayılar, Romalılar ve Osmanlılara ev sahipliği yaptığı biliniyor. Kalkan’ın Meis Adası’ndan gelen tüccarlar tarafından kurulduğu ile ilgili bir rivayet bulunuyor. Eski dönemlerde Kalkan’da yaşayan önemli medeniyetlerden birinin Likya Uygarlığı olduğu biliniyor. Şehir içerisinde ve yakınlarında yer alan Likya Uygarlığı’na ait birçok eserin, şehir kalıntısının ve yerleşim yerlerinin varlığı da bu önemi destekler nitelikte. Her yerinde ayrı bir tarih barındıran Kalkan’da birçok antik kent bulunuyor. Bu antik kentlerin tarihleri genellikle Likya Uygarlığı’na dayansa da eserlerin bazılarında Roma Dönemi’nden parçalar da bulunuyor.

Kalkan’dan Hediyelik Olarak Ne Alınır?

Güzel plajları, eşsiz deniz manzarası, pek çok tarihi eserleri ile Kalkan yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Kalkan’ı ziyaret eden herkes bu güzel tatil beldesini unutmamak adına kendilerine ya da sevdiklerine hatıra olarak kalabilecek birkaç hediyelik eşya alıyor. Kalkan’ın merkezinde yer alan tezgahlar, dükkanlar ve mağazalar içerisinde çeşitli hediyelik eşya, süs eşyası, takı ve özel olarak hazırlanmış seramik ürünler bulunduruyor. Kendiniz ve sevdikleriniz için beldeye özgü seramiklerden alabilirsiniz.

Ayrıca çarşı içerisinde bulunan renkli sabunlar, el işlemeleri, kumaşlar, el sanat ürünleri de kendiniz ve sevdikleriniz için alabileceğiniz hediyelik eşyalar arasında yer alıyor. Hediyelik eşya seçerken Kalkan temalı magnet, açacak, anahtarlık ve aynalara bakmayı unutmamalısınız. Giyim ürünleri, peştemal ürünleri, hamam seti ürünleri, dokuma çantalar ve dokuma küçük hediyelik eşyalar da sevdikleriniz ve kendiniz için alabileceğiniz hediyelik eşyalar arasında yer alıyor. Kaş Kalkan tatil yerlerini size unutturmayacak bu güzel hediyeliklere göz atabilirsiniz.

Kalkan Konaklama Seçenekleri

Doğası, denizi ve tarihi ile sadece Antalya’nın değil; Türkiye’nin önemli kıyılarından biri olan Kalkan’da, birçok yerli ve yabancı turist bulunuyor. Kalkan’da yapılabilecek aktiviteler kadar, konaklama imkanlarının da çok çeşitli olduğu biliniyor. Bölgeyi ziyarete gelenlere, Kaş Kalkan otelleri her şeydahil konaklama imkanı sunuyor. Hem yaz için hem de kış için ayrı ayrı barınma seçenekleri bulunan Kalkan otelleri fiyatları farklılaşıyor ve bölgede her bütçeye uygun olarak planlanan konaklama seçenekleri bulunuyor.

Kendinize ait bir alan ve havuzunuz olsun istiyorsanız hem kış hem de yaz aylarında belde içerisinde yer alan apartlardan kiralayabilirsiniz. Bunun dışında kendi ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirleyeceğiniz bir otelde ya da pansiyonda kalabilirsiniz. Bunların yanı sıra Kalkan butik otellerinde de konaklayabilirsiniz. Kalkan, doğası ve plajları ile de kamp yapmayı sevenler için çadır ya da karavanla konaklama imkanları da sunuyor.

Eğer siz de kendiniz ve sevdikleriniz için bir Kalkan tatili planlıyorsanız sizin için gerekli olan faktörleri düşünerek birçok otel, pansiyon, butik otel ya da kamp seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Kalkan otel rezervasyonunuzu bölgeye gitmeden önce yaptırabilirsiniz.

Kalkan Otobüsle Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel