İstanbul Otelleri

İstanbul Otelleri Hakkında
En Yakın
Havalimanı
Sabiha Gökçen Havalimanı
En Yakın
Otogar
Harem Otogarı
Otel
Sayısı
5726
Ortalama 2 Kişilik
Konaklama Fiyatı
5.097 TL
En Ucuz Gecelik
Oda Fiyatı
102 TL
Otellerin
Ortalama Puanı
8/ 10

İstanbul Otel Bölgeleri

İstanbul Hakkında

İstanbul Otelleri

Marmara Bölgesi’nde bulunan İstanbul, Türkiye’nin fazla göç alan ve kalabalık ili unvanlarına sahip. Bu büyükşehir; kültürel yapısı, gelişmiş ekonomisi, köklü tarihî ile sadece Türkiye’nin değil dünyanın da önde gelen şehirlerden biri olarak kabul ediliyor. İstanbul, Roma’dan Osmanlı’ya kadar birden fazla imparatorluğun barındığı, dünyanın eski topraklarına sahip şehirlerinden biri olarak tanınıyor. Türkiye’de fazla turist alan lokasyonlar arasında yer alan İstanbul; tarihî ve mimari güzellikleri, alışveriş merkezleri, kültürel etkinleri ve eğlence olanakları ile birçok kişinin ilgisini çekiyor.

İstanbul Boğazı ile ikiye ayrılan bu şehir, yüzölçümü olarak çok geniş bir alanı kapsıyor. Bu genişlik nedeniyle de İstanbul’a gidenlerin, iki ayrı yakası bulunan bu şehir içerisinde gezip görebilecekleri birçok farklı semt bulunuyor. İstanbul bölgesi çok çeşitli kültür yapısı ile gezilip görülmeye değer bir yer. İstanbul otelleri bakımından oldukça geniş konaklama seçenekleri sunuyor. Bu büyükşehire gitmeye karar verdiğiniz andan itibaren İstanbul’un iyi otelleriniaraştırmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca birçok konaklama seçeneği bulunan şehirde, erken rezervasyon ile İstanbul otelleri fırsatlarını yakalayabilirsiniz. Dilerseniz turistik yerlere yakın olması sebebiyle Beşiktaş otellerinde konaklayabilirsiniz.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul, her köşe başında bulunan eşsiz tarihi öğeleri ile tarihseverler için bir cennet olarak görülüyor. Birçok tarihî esere ve kültüre ev sahipliği yapan kentte görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. İstanbul bölgesine gittiğinizde görebileceğiniz birkaç önemli nokta şu şekilde sıralanıyor:

  • Topkapı Sarayı:Tarihi Yarımada’da bulunan Topkapı Sarayı, Fatih semtine bağlı olan Sarayburnu mevkiinde konumlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi olarak bilinen yapı, 1924 tarihinde müze olarak hizmete açıldı. Dünyada bulunan saray müzelerinin büyükleri arasında yer alan Topkapı Sarayı, 5 bölümden oluşuyor. 1985 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne alınan saray her yıl dört mevsim yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlıyor.
  • Ayasofya Camii:Tarihi Yarımada üzerinde bulunan bir diğer önemli mekân ise Ayasofya Camii. Aynı yerde 3 defa inşa edilmiş olan Ayasofya’nın, 532-537 yılları arasında yapıldığı biliniyor. 1935 yılında müze olarak kullanıma açılan cami, 2020 yılında yeniden cami olarak hizmete girdi. Ayasofya, dünya üzerinde tamamlanmış olan eski katedral olma unvanına da sahip. Ayrıca inşası oldukça kısa sürmüş olan mimari eserlerden biri olan Ayasofya bir şaheser olarak değerlendiriliyor. Mimar Sinan’ın Ayasofya’nın iki minaresinin yapımını üstlenmesi de Ayasofya’yı değerli kılan özelliklerden biri olarak görülüyor.
  • Sultanahmet Camii: İçerisinde bulunan İznik çinileri nedeni ile yurt dışında “Blue Mosque” adıyla biliniyor. Sultan I. Ahmet’in emri ile 1609-1616 yıllarında yapılmaya başlanıyor. Ayasofya’nın tam karşısında yer alan Sultanahmet Camii’nin 16 tane şerefesi bulunuyor. Camide 16 tane şeref bulunmasının nedeni ise Osmanlı İmparatorluğu’nun o dönemde hükümdarı olan Sultan I. Ahmet’in, devletin 16. hükümdarı olması olarak biliniyor.
  • Süleymaniye Camii: Osmanlı Dönemi’nin önemli eserlerinden biri olan Süleymaniye Cami, Mimar Sinan tarafından inşa ediliyor. Kalfalık eseri olarak tanımlanan caminin inşaatına 1551 senesinde başlanıyor ve tamamlanması 6 yıl sürüyor. 1557 senesinde inşası bitirilen caminin bir bahçesi bulunuyor. Bu geniş bahçe içerisinde Kanuni Sultan Süleyman’ın ve eşi Hürrem Sultan’ın adına inşa edilmiş türbeler yer alıyor. Mimar Sinan’ın caminin akustiğini iyi şekilde ayarlaması için haftalarca boş küpler kullandığı biliniyor. Ayrıca camide böcek ve akrep istilası olmaması adına devekuşu yumurtalarının kullanıldığı da biliniyor.
  • Yerebatan Sarnıcı:Sarnıcın tarihi 532 yılına dayanıyor. O dönemde Bizans İmparatorluğu’na ev sahipliği yapan İstanbul’da yer alan bu yapı, Büyük Saray için gerekli olan su ihtiyacını karşılamasıyla biliniyor. Eşsiz sütunları ve Medusa Heykeli ile görenleri kendisine hayran bırakan bu sarnıç, günümüzde birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
  • Dolmabahçe Sarayı:Osmanlı’nın son yıllarına ışık tutan bu mimarı yapı 1843-1856 yılları arasında inşa edilmeye başlanıyor. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamının son günlerini geçirdiği Dolmabahçe Sarayı, İstanbul’da bulunan saraylar arasında, büyüklük olarak 3. sırada yer alıyor. Saray içerisinde; taht salonu, harem odaları ve bahçesi gibi farklı kısımlar yer alıyor. Ayrıca Atatürk’ün eşyaları da bu saray içerisinde sergileniyor.
  • Galata Kulesi:Dünya üzerinde bulunan eski kalelerden biri olan Galata Kulesi’nin yapımı 528 senesine dayanıyor. İnşa edildiği dönem deniz feneri olarak kullanılan yapı, günümüzdeki görünümünü ise 1340’lı yıllarda alıyor. Kule, yangın ve depremler sebebi ile 1967 yılında restore ediliyor. Galata Kulesi birçok aşk hikayesine konu oluyor. 9 katı bulunan kulenin ilk 7 katına asansörle ulaşılıyor. Kalan 2 kat ise merdivenler eşliğinde çıkılıyor. Kule, terasından mükemmel bir İstanbul manzarası izleme imkânı sunuyor. Ayrıca kule içerisinde yer alan restoranlar ile de İstanbul’u izleyerek bir şeyler yeme olağınız bulunuyor.
  • Kapalı Çarşı:Bizans zamanından beri varlığını koruyan Kapalı Çarşı, yabancılar tarafından Grand Bazaar olarak biliniyor. Fatih Sultan Mehmet’in padişah olduğu dönemde inşa edilen bu yapı, günümüzde varlığını sürdürmeye devam ediyor. Açılma amacı Osmanlı’nın gelirini arttırmak olan yapı, zaman içerisinde büyüyerek bölge içerisindeki önemli ticaret merkezi hâline geliyor. Dünyanın eski alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalı Çarşı kuyumcuları ile ünlü olsa da içerisinde; baharatçılar, halıcılar ve kumaşçıları da bulunduruyor.
  • Kız Kulesi: Ne zaman inşa edildiğine dair tam bir tarih bulunmasa da bazı kaynaklara göre M.Ö. 341 yılında yapımına başladığını belirtiyor. Birçok farklı efsanenin konusu haline gelen Kız Kulesi, İstanbul'un fethinin ardından yıkılıyor ve yerine ahşap bir kule yaptırılıyor. Ahşap olması sebebi ile yangına dayanmayan kule 1725 yılında yeniden inşa ediliyor. Tarih boyunca gemilerden veri almak, savunma, karantina hastanesi ve radyo istasyonu gibi amaçlarla kullanılan ve hizmet veren kule günümüzde ise müze ve restoran olarak ziyaret edebileceğiniz bir yer.

İstanbul, ev sahipliği yaptığı kültürler ve oldukça geniş yüz ölçümü ile içerisinde birçok farklı tarih barındırıyor. Yukarıda belirtilen yerler dışında İstanbul’da gezebileceğiniz sayısız müzeler, caddeler, camiler, kiliseler, kültür evleri ve çarşılar bulunuyor. Bu yerleri gezip görebilmeniz için İstanbul otelleri rezervasyonunuzugerçekleştirmeyi unutmayın.

İstanbul’da Ne Yapılır?

İstanbul’da yapabileceğiniz birden fazla aktivite bulunuyor. Eğer İstanbul’a gidecekseniz;

  • İstiklal Caddesi görmeniz gereken yerler arasında ilk sıralarda geliyor. İstiklal Caddesi’nde gezebilir ve sokak lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Özellikle ıslak hamburger bu bölgede tadına bakmanız gereken tatlar arasında bulunuyor.
  • Balat sokaklarında dolaşarak burada yer alan kiliseleri, camileri ve tarihî çarşıları görebilirsiniz. Bunun dışında sokak içerisinde bulunan eski evleri yakından gözlemleyebilirsiniz.
  • Mısır Çarşısı’na gidebilir ve çarşının renkli ve tarihî sokaklarında gezip alışveriş yapabilirsiniz.
  • Çamlıca Tepesi’ne gidebilir, temiz havanın tadını çıkararak İstanbul manzarasını izleyebilirsiniz.
  • Aya Yorgi Kilisesi ve Yuşa Türbesi’ni ziyarete gidebilirsiniz.
  • Pierre Loti Tepesi’nde kahve içerek İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasını izleyebilir, teleferiğe binerek farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.
  • Miniatürk’ü ziyaret ederek Türkiye’nin önemli yapılarının minyatürlerini görebilirsiniz.
  • Vapurla Büyükada’ya geçerek bisiklet turu yapabilirsiniz.
  • Tarihî Yarımada’da bulunan Gülhane Parkı’nda zaman geçirebilirsiniz.
  • Eminönü’nde balık ekmek yiyerek boğazın keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Emirgan Korusu’nda rengarenk çiçekler eşliğinde vakit geçirebilirsiniz.
  • İstanbul’a yakın doğa otellerindekonaklayabilir ve doğa ile iç içe zaman geçirebilirsiniz.

İstanbul’un Tarihi

Byzantion, Konstantinopolis ve İstanbul olarak farklı isimlerle adlandırılan bu şehir, her dönemde üzerinde yaşayan sakinleri kendisine hayran bırakıyor. Şehrin M.Ö. 660 yılında bugünkü Sarayburnu’nda kurulduğu dönemde “Byzas’ın Yeri” anlamına gelen “Byzantion” ismi kullanılarak tasvir edildiği ve ilk kurucusunun Kral Byzas olduğu biliniyor.

M.S. 324 yılında Roma İmparatoru Konstantin, imparatorluğunun başkentini Byzation’a taşıma kararı alıyor ve şehrin başkent ilan edildiği 330 senesine kadar yapım seferliğine giriliyor. O dönem şehrin adı Nova Roma, yani Yeni Roma olarak kullanılıyor. Fakat M.S. 337 yılında Konstantin’in ölümü ardından şehre, “Konstantin’in Kenti” anlamına gelen Konstantinopolis ismi veriliyor.

Haçlı Seferleri sırasında Konstantinopolis'e gelen Haçlı Ordusu 1261 yılında şehirden ayrılıyor. 1453 yılında Konstantinopolis'i fetheden Fatih Sultan Mehmet şehri yeniden inşa ediyor. Osmanlı Dönemi’nde de başkent olarak kullanıma hazırlanan şehir, İstanbul adını alıyor ve 1918 yılında ikinci defa uluslararası bir işgale uğruyor.

1923’te Lozan Barış Antlaşması ile işgalci kuvvetler İstanbul’dan ayrılıyor. 6 Ekim 1923 tarihinde ise Türk Ordusu İstanbul’a girerek işgali resmi olarak sonlandırıyor.

Siz de İstanbul otellerinde konaklayarak bu tarihi izleri yakından görebilir, şehri keşfedebilirsiniz.

İstanbul’dan Hediyelik Ne Alınır?

Türkiye’de modanın, sanatın ve kültürün başkenti olarak tanımlanan İstanbul’dan hem kendiniz hem de sevdikleriniz için alabileceğiniz birden fazla hediyelik eşya seçeneği bulunuyor. İstanbul hakkında edindiğiniz bilgileri ve anılarınızı anımsamak ya da sevdiklerinize bu güzel gezinizden bir hediye götürmek isterseniz aşağıda yer alan hediyelik eşyaları tercih edebilirsiniz;

  • Farklı şekillerde dizayn edilmiş olan anahtarlıkların üzerinde, çeşitli İstanbul desenleri yer alıyor. Bu anahtarlıklarda Kız Kulesi ve Galata Kulesi gibi yapılar yer alıyor. Siz de kendiniz ve sevdikleriniz için bu anahtarlıklardan satın alabilirsiniz.
  • Kendiniz ve sevdikleriniz için alabileceğiniz bir diğer hediyelik eşya ise İstanbul temalı magnetler oluyor.
  • İstanbul’un simgeleri ile oluşturulan İstanbul temalı açacakları da hediyelik eşya olarak tercih edebilirsiniz.
  • Şık ve zarif görünümü ile kendiniz ve sevdikleriniz için seçebileceğiniz bir diğer hediyelik eşya ise İstanbul’un eşsiz güzelliklerinin yer aldığı kupalar oluyor. Farklı desenlere ve motiflere sahip bu kupaları her kullandığınızda İstanbul seyahatinizi hatırlayabilirsiniz.
  • İstanbul temalı duvar tabaklarını seçerek ev dekorasyonunuzu tamamlayabilir ve gezinizi sürekli anımsama imkânı bulabilirsiniz.
  • Ayasofya veya Sultanahmet Camii gibi İstanbul’un simgelerinden örnek alınarak yapılan İstanbul temalı heykelleri de kendiniz ve sevdikleriniz için satın alabilirsiniz.
  • İstanbul temalı cüzdanlar da seçebileceğiniz hediyelikler arasında yer alıyor. Bu cüzdanların üzerinde İstanbul’un sembolu haline gelmiş olan Taksim Caddesi ve İstiklal Caddesi gibi figürler yer alıyor.

Yukarıda belirtilen hediyelik eşyaların dışında; Türk halısı, bakır mutfak eşyaları, rengarenk çeşitli baharatlar ve el yapımı takıları da tercih edebilirsiniz.

İstanbul’da Konaklama Seçenekleri

Dünyanın büyük metropollerinden biri olan İstanbul, birçok semte ayrılıyor. Bu sebeple konaklama açısından oldukça zengin bir yapıya sahip. Bunun yanı sıra İstanbul otelleri fıyatları bu semtlere göre farklılık gösteriyor. Boğaz manzarasına, merkezî konumuna, yapılabilecek aktivitelere, kısacası İstanbul’a gelme nedeninize ve ilgi alanlarınıza göre seçebileceğiniz semtler ve oteller bulunuyor. Bulunduğunuz semte göre iseİstanbul otelleri ucuz ya da pahalı olarak fiyatlandırılıyor. Eğer;

  • Şehrin hareketli noktalarına, alışveriş merkezlerine ve eğlence mekânlarına yakın olmak isterseniz Taksim ve Beşiktaş'ta,
  • İstanbul’un tarihine şahitlik etmek için Sultanahmet’te,
  • Canlı, keyifli ve tarihî sokaklarda gezebilmek için Galata ve Karaköy’de,
  • Anadolu Yakası’nda olmak isterseniz Kadıköy’de,
  • Deniz ve doğayla iç içe olmak için ise Adalar’da konaklayabilirsiniz.

Konaklayabileceğiniz birden fazla semt içerisinde yer alan çok sayıda; otel, butik otel, kiralık evler ve pansiyonlar bulunuyor. Bu alanlar, her bütçeye uygun konaklama imkânı sunuyor. Eğer İstanbul’a gelmeye karar verirseniz butik İstanbul otellerini incelemeyi de unutmayın. Öte yandan İstanbul otelleri, 5 yıldızlıolarak hizmet veren alternatiflere de sahip.

Siz de bu 5 yıldızlı oteller içinden uygun olanlarını seçerek rezervasyon yaptırabilirsiniz. İstanbul uçak bileti alarak erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilir, oldukça uygun fiyatlara yolculuk yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra İstanbul otobüs bileti seçeneklerini de tercih etmeniz mümkün.

İstanbul’da Ne Yenir?

İstanbul gerek Türk mutfağı gerekse dünya mutfağından çeşitli ve lezzetli yemekleri bulabileceğiniz bir şehir. Bu zengin mutfağın yanında ise İstanbul’un kendine özgü yiyecekleri de yer alıyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinden isimlerini almış olan bölgeye özgü yiyecekler arasında; Sarıyer Böreği, Kanlıca Yoğurdu ve Beykoz Kebabı öne çıkıyor. Bunların dışında, İstanbul Boğazı manzarısına karşı lüfer balığı, lakerda, fava yiyebilir, tavuk pilavın tadına bakabilirsiniz. Kebap ve balık çeşitleri konusunda dünyaca ünlü restoranlara sahip olan İstanbul; döner, lahmacun ve içli köfte gibi lezzetlerin yanı sıra Ege mutfağından da tatlar sunuyor.

Sokak lezzetleri açısından da oldukça zengin olan İstanbul’da, Ortaköy’de kumpir yiyebilirsiniz. Bunun dışında seyyar midyecilerden midye yemeyi de unutmayın. Ayrıca sokak lezzetlerinden biri hâline gelen ıslak hamburgeri denemeden şehirden ayrılmamalısınız. Bu yemeklerin tadına bakmak için İstanbul otel fiyatları ucuz olanlarını araştırarak yerinizi hemen ayırtabilirsiniz.

İstanbul araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak kentin her bölgesine oldukça kolay bir biçimde ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul Otobüsle Ulaşım

İstanbul Uçakla Ulaşım

Sıkça Sorulan Sorular

hotel