Ucuz Mardin Uçak Bileti

Mardin Uçuşu Olan Havayolu Firmaları

Mardin Hakkında Bilgi

TELEFON KODU 0 482
PLAKA KODU 47
YÜZ ÖLÇÜMÜ 8.806 km²
NÜFUS 779.738

Mardin Havalimanları

Havalimanı Telefon Şehir Merkezine Uzaklık Ulaşım
Mardin Havalimanı 20 km Taksi, Otobüs

Mardin Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mardin Hakkında

Mardin, Türkiye’nin yedi coğrafî bölgesinden Güneydoğu Anadolu’da yer alıyor. Bölgenin Dicle bölümünde yer alan şehir, eski İpek Yolu güzergâhının üzerinde. Güneyde Suriye, batıda Şanlıurfa, kuzeyde Diyarbakır ve Batman, doğuda ise Şırnak ve Siirt ile çevrili.

Mardin, coğrafi önemi sebebiyle yüzyıllarca farklı kültürlerin dikkatini çekmiş. Tarih boyunca farklı medeniyetlerin hâkimiyetine girmiş. Çeşitli dinlere ev sahipliği yapmış olan Mardin’de kültürel bir zenginlik olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle şehirde uluslararası kuruluşlar tarafından kültür mirası sayılan ve koruma altına alınan birçok eser mevcut.

Şehrin tarihi, paleolitik çağa kadar uzanıyor. Nusaybin ve Dargeçit gibi ilçelerde bölgenin geçmişine dair kazılar sürmekte. Köklü geçmişine karşın Mardin ismine ilk defa 4. yüzyılda rastlanıyor. 6. yüzyılda ise Filistin kökenli bir Bizans tarihçisi olan Prokopius, yöreden “Margdis adındaki ikinci derecede önemli kale” olarak bahsediyor. Kale, Halife Ömer zamanında Müslüman Arapların eline geçiyor. Bu tarihten sonra şehir; Emevî, Abbasî, Haricî, Hamdanî, Mervanî ve Ukaylîler gibi farklı yönetimlerin hâkimiyetine giriyor.

11. yüzyılda Mardin’in de içinde bulunduğu bölge Selçuklu hâkimiyetine girince şehre Türkmen göçü başlıyor. 16. yüzyıla kadar farklı Türk beylikleri şehre hâkim oluyor. O tarihlerden beri Mardin, Türkiye topraklarının bir parçası. Çok kez el değiştirmiş olsa da şehrin adı hiç değiştirilmiyor. Bazı araştırmalar şehrin adını Asur dilinde “kale” anlamına gelen “merde” kelimesinin çoğulu olan “merdin” ifadesinden aldığını söylüyor.

Akarsuları, orman ve meraları ve hayran bırakan mimarîsiyle Mardin, dünya üzerindeki görülmeye değer şehirlerden biri. Siz de bu zengin coğrafyaya yakından bakmak için hemen bir İstanbul Mardin uçak bileti alabilirsiniz. Böylece yaklaşık 1500 km’lik mesafeyi, 1 saat 20 dakika gibi kısa bir sürede aşabilirsiniz.

Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı Hizmetleri

Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı, 1999 yılından beri hizmet veriyor. Tamamen sivil statüde olan havalimanının hem iç hem de dış hatlara seferler düzenlediğini söylemek mümkün. Siz de Mardin uçak yolculuğunuzun ardından bu havaalanına indiğinizde kurumun sunduğu hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Mardin Havalimanı'nda Konaklama Seçenekleri

Mardin’de beş yıldızlı otellerden apartlara, butik konseptte hizmet veren tesislerden pansiyonlara kadar çok sayıda konaklama seçeneği bulunuyor. Bu seçeneklerden bazılarını yalnızca konaklama ihtiyacınızı karşılamak için kimisini de Mardin’in dokusunu hissedeceğiniz unutulmaz bir tatil yapmak için tercih edebilirsiniz. Beraber konaklayacağınız kişi sayısına, bütçenize ve tatil anlayışınıza göre bir seçim yapmanız mümkün.

Bu seçenekler arasında havalimanına veya merkeze yakın olan birçok tesis bulunuyor. Dilerseniz otelinize hızla yerleşmek için bu seçenekleri tercih edebilirsiniz. Havaalanının web sitesinde yer alan oteller başlığını da inceleyebilirsiniz. Mardin’e ucuz uçak biletini aldığınızda konaklamaya daha fazla bütçe ayırmanız mümkün olur.

Mardin Havalimanı'nda Yemek Seçenekleri

Mardin’e indiğinizde hemen yemek yemek isteyebilirsiniz. Zira yörenin birbirinden güzel lezzetlerinin kokuları burnunuza gelmeye başlayacaktır. İlk etapta yeme ihtiyacınızı havalimanının içindeki ve çevresindeki mekânlarda giderebilirsiniz. Konaklamanız boyunca şehrin genelindeki kafe ve restoranları denemeniz mümkün.

Kaburga dolması, bu mekânlarda yiyebileceğiniz yemekler arasında baş köşede. Oğlak ya da kuzudan hazırlanan yemek, son derece doyurucu ve lezzetli. Yine kuzu veya oğlak işkembesi kullanılarak hazırlanan kibe, yöre halkı tarafından sıkça tüketiliyor. Sembusek ise kapalı lahmacunun Mardin versiyonu. İçli köfte, güneydoğuda her şehirde kendine has usulle hazırlanan bir yemek. Mardin’de yapılan içli köftelerin kızarmış olanına ırok, haşlamasına ise ikbebet deniyor.

Peksimet, kiliçe çöreği ve Süryani şarabı da yörenin sevilen lezzetleri arasında. Yemeklerin üstüne bir de tatlı denemek isterseniz tercihinizi zingilden yana kullanabilirsiniz. Kızartılıp şerbetlenen bir hamur tatlısı olan zingil, lokmaya hayli benziyor. Pekmezli ve cevizli harire ise oldukça seviliyor. Coğrafi işaretli bu lezzetleri tatmak için hemen bir İzmir Mardin uçak bileti alabilirsiniz. 1,5 saatlik kısa bir yolculuğun ardından yepyeni lezzetlerle karşılaşabilirsiniz.

Mardin Havalimanı’nda Alışveriş

Havaalanına indiğinizde uçuş sonrası veya konaklamanız boyunca ihtiyacınız olacak ürünleri bulmanız mümkün. Çevredeki geleneksel çarşıları veya AVM’leri de gezebilirsiniz. Bu noktalardan kendinize hatıra kalması veya sizinle Mardin’e gelemeyen sevdiklerinize hediye etmek için çeşitli eşyalar satın alabilirsiniz.

Havalimanının web sitesinden Mardin’in meşhur ürünlerini öğrenmeniz mümkün. Örneğin telkâri aksesuarlar, Mardin’de hayli popüler. Gümüş ya da altından yapılmış ve farklı mücevherlerle bezenmiş takı, tesbih veya kutuları inceleyebilirsiniz. Reyhani müziği kasetleri, bıttım sabunu, kök boya ile basılı yazmalar, puşi adı verilen erkek başlığı, bakır çerezlik ve şamdanlar, Mardin’den alabileceğiniz eşyalar arasında. Ayrıca Mırra kahvesi, cezvesi ve fincandan oluşan setlere veya ahşap el işi ürünlere de bakabilirsiniz.

Mardin ucuz uçak bileti alarak alışverişe fazla bütçe ayırabilir ve dönüş valizinize birkaç parça daha ekleyebilirsiniz. Derik zeytini, mavi badem şekeri, baharatlı leblebi, Kızıltepe Ovası’nda yetişen bulgur, Ömerli karfoki üzümü, Midyat inciri ve Mardin kirazı, memleketinize götürmek isteyeceğiniz ürünler arasında.

Mardin Havalimanı'nda Bulunan Özel Alanlar

Mardin Havalimanı’nın toplam büyüklüğü, 33.150 m². Bu büyük terminalde dinlenebileceğiniz ve acil ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz özel alanlar bulunuyor. Ayrıca kendi aracıyla gelen misafirlerin yararlanabileceği bir otopark alanı da mevcut.

Mardin Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım

Mardin, ulaşım kolaylığıyla ziyaretçilerine avantaj tanıyor. Böylece tatilinizden çalarak yolda vakit harcamak zorunda kalmıyorsunuz. Dilediğiniz noktalar arasında hızla hareket etmenizi sağlayan Mardin ulaşımı, havalimanından merkeze giderken de kolaylık sunuyor.

Otobüs

Mardin Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki mesafe, yalnızca 20 km. Bu mesafeyi aşmak için kullanabileceğiniz ilk araç, otobüs. Mardin’de toplam 84 otobüs hattı çalışıyor. Bu hatlardan K1A, K2A, K5A ve K6A numaraları, havaalanından kalkıyor. Bu hatlardan biriyle şehir merkezine veya varış noktanıza ulaşmanız mümkün.

Metro

Mardin’de metro hattı bulunmuyor. Şehir için ulaşım, otobüs ve minibüslerle sağlanıyor. Şehrin hemen her noktasına gitmenizi sağlayan otobüs ve minibüsler, ulaşım ihtiyacını karşılamaya yetiyor.

HAVAŞ

HAVAŞ, Mardin Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım hizmeti sağlayan diğer seçenek. Şehirde üç noktaya hizmet veren servislere havalimanından binerseniz Eski veya Yeni Mardin’e gidebilirsiniz. Şehir merkezine ulaşmak için Yeni Mardin servisini seçmeniz gerekiyor.

Taksi

Hızlı ve konforlu bir ulaşım için tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri de taksiler. Taksiler, havalimanının iç ve dış hatlar gelen yolcu kapısının önünde 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Taksi kullanımı, özellikle kalabalık gruplar için mantıklı bir seçenek.

Araç Kiralama

Konaklamanız boyunca özel araçla yolculuk yapmak isteyenler, araç kiralama seçeneğini de tercih edebiliyor. Havalimanının bünyesindeki araç kiralama şirketlerinden kendinize uygun arabayı bulabilirsiniz.

Mardin Havalimanı Uçuş Bilgileri

Mardin uçuşları hem iç hem de dış hatlara çalışıyor. İç hatlarda yalnızca İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan direkt uçuş mevcut. Diğer şehirlerden Mardin uçak bileti almak isteyen ziyaretçiler, aktarmalı uçuyor.

  • Mardin – İstanbul uçuş süreleri: 2 saat 5 dakika
  • Mardin – Ankara uçuş süreleri: 1 saat 30 dakika
  • Mardin – İzmir uçuş süreleri: 2 saat 10 dakika
  • Mardin – Antalya uçuş süreleri: 1 saat 45 dakika

Direkt uçuş bulamayacağınız şehirlerden birkaçı ise:

  • Mardin – Mersin uçuş süreleri: 4 saat 25 dakika
  • Mardin – Trabzon uçuş süreleri: 3 saat 55 dakika
  • Mardin – Diyarbakır uçuş süreleri: 4 saat 55 dakika
  • Mardin – Edirne uçuş süreleri: 2 saat 5 dakika

Aktarmalı uçuşlardan genellikle ilk durak; İstanbul, Ankara, Antalya, Adana veya civar illerdeki havalimanlarında gerçekleşiyor.

Mardin Uçak Bileti Fiyatları

Mardin uçak bileti fiyatları; hava yolu şirketine, tarih ve saate ve yolculuk kontenjanına göre değişkenlik gösteriyor. Obilet sayesinde tüm Mardin uçuşlarını listeleyerek karşılaştırmalar yapmanız mümkün. Siz de takviminize göre tüm seçenekleri karşılaştırdıktan sonra kendinize uygun Mardin uçak biletini bulabilirsiniz.

Mardin’de Gezilecek Yerler

Mardin uçak biletinizi aldıktan sonra tatil rotanızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Mardin; dağları, ovaları, antik kentleri, tarihî yapıları ve yemekleriyle adım adım gezilmesi gereken bir şehir. Gezip dolaştıkça her karışını daha çok merak edeceğiniz şehirde turistlerin ilgisini yoğun olarak çeken birçok nokta bulunuyor. Şehirde bu noktaların haricinde gizli kalmış güzellikler de mevcut. Tatiliniz için rotanızı belirlemek isterseniz Mardin gezilecek yerler listesine göz atabilirsiniz.

  • Dara Antik Kenti: Önceden Yukarı Mezopotamya’nın önemli yerleşim yerlerinden biri olan Dara, bugün Oğuz Köyü sınırlarında yer alıyor. Bizans’ın doğu sınırını Sasanilere karşı korumak amacıyla bir garnizon kenti olarak kurulmuş. 4 kilometrelik surlarla korunan kentin içinde; çarşı, kilise, zindan, saray, su bendi ve tophane kalıntıları hâlen görülebiliyor.
  • Beyazsu Deresi: Vadi içinde Nusaybin’e doğru akan dere, yörenin genel görünümünü oldukça değiştiriyor. Yemyeşil ağaçları ve serin suyuyla derenin çevresi, popüler bir mesire alanı. Mardin ve çevre illerin içme suyu ihtiyacını da karşılayan derede leziz balıklar üretiliyor.
  • Deyrulzafaran Manastırı: Adını, çevresinde yetişen safran bitkisinden alan manastır, milattan önce Güneş Tapınağı olarak kullanılıyormuş. Zira üç katlı manastır, Mardin Ovası’na hâkim bir noktada bulunuyor. Roma döneminde kale olarak kullanılan yapı, sonraki yıllarda manastıra dönüştürülmüş.
  • Kasımiye Medresesi: Mardin yapılarının büyüklerinden olan medrese, kubbeli tasarımıyla dikkat çekiyor. Yalnızca bir medrese değil, külliye olarak tasarlanan yapının inşası Artuklu döneminde başlamış ve Akkoyunlular zamanında tamamlanmış.
  • Mardin Ulu Cami: Mardin’in sembollerinden biri olan cami, dilimli kubbesi ve düzgün kesme taşıyla 12. yüzyıl Artuklu mimarisinin temel özelliklerini yansıtıyor. İlk olarak güneydoğuda görülen enine gelişen cami formunun çok önemli bir örneği. Yapının tasarımının şehrin geneline model olduğunu söylemek mümkün.
  • Midyat Devlet Konukevi: Midyat Kaymakamlığı tarafından satın alınan ve ziyarete açık tutulan ev, birçok dizi ve filmde kullanılmış. Klasik Mardin evlerinin güzel bir örneği olan bu yapıyı dolaşarak yöre halkının yaşantısına yakından bakma şansı bulabilirsiniz.
  • Kırklar Kilisesi: Mor Behnam Kilisesi olarak da bilinen Kırklar, 6. yüzyılda inşa edilmiş. Bir Süryani kilisesi olan yapı, iki ismini de erken dönem Hıristiyan efsanelerinden alıyor. İlk efsaneye göre kilise, 240 yılında Hıristiyanlıktan vazgeçmelerini emreden Roma İmparatorluğuna karşı dinlerini savunurken ölen 40 şehit için yaptırılmış. İkinci efsane ise Pers İmparatorluğu dönemindeki Asur vilayetinde geçiyor. Bu efsanede de Asur kralının Hristiyan oldukları için öldürdüğü çocuklarının hikâyesi anlatılıyor.
  • Dunaysır Köprüsü: Artuklular döneminde inşa edildiği düşünülen köprü, bugün hâlâ kullanılmakta. Beş gözlü, sivri kemerli, taş köprünün uzunluğu 51 metre. Altındaki sular çekilmiş olsa da köprü, geçirdiği onarımlarla günümüze ulaşmayı başarmış.

Mardin’de gezip görebileceğiniz daha birçok tarihî veya turistik nokta bulunuyor. Şehrin panoramik manzarasını görebileceğiniz mekânlara da mutlaka uğramanız gerekiyor. Zira Mardin, güneşin güzel doğduğu ve battığı yerlerden biri olarak biliniyor. Siz de bu güzelliklere yakından bakmak isterseniz hemen bir Ankara Mardin uçak bileti alabilirsiniz. Bu biletle İç Anadolu, Karadeniz ve çevresinden veya yurt dışından Mardin’e gelerek bambaşka bir atmosferle karşılaşabilirsiniz.

Mardin Hakkında Blog Yazıları

  • Medeniyetler Beşiği: Mardin

    Hüznü safran sarısı bir tülbent gibi başına bağlamış kentlerden Mardin. Gökyüzünün bir basamak altına kurulmuş bir kale, o kalenin etrafında boy atıp sürgün vermiş bir yerleşim yeri.  Asırlardır birçok medeniyeti emziren toprakları kimi zaman sevginin sıcaklığıyla kimi zaman da savaşın soğukluğuyla çatlasa da halâ Mezopotamya’nın bereket akan oluklarından. Yaşadığınız, gezdiğiniz, bildiğiniz tüm şehirleri unutun. Mardin

    Devamını Gör
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Vejetaryen Yemekleri

    Pek çok vejetaryen için Güneydoğu Anadolu pek tercih edilen bir gastronomi rotası değil. Çünkü Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde olmak demek güne etle kebapla başlamak demek. Ancak gittiğinizde göreceksiniz ki bölgede hatrı sayılır çeşitlilikte sebze ve bakliyat yemekleri de var. Üstelik hepsi de damak çatlatan türden. Siz de Güneydoğu Anadolu mutfağının vejetaryen yemeklerini keşfetmek isterseniz rotanızı bölgenin

    Devamını Gör
  • Türkiye’de Yapılabilecek Deneyim Odaklı Gezi Rotaları 

    Seyahat etmek, hayat için en iyi deneyimleri yaşayabileceğiniz anların başında geliyor. Deneyim odaklı seyahat, hiç yapılmamış bir şeyi yapmayı ve hiç görülmemiş bir yeri görmeyi ifade ediyor. Bir yeri sadece görmeyi değil, kültürünü, tarihini ve yerel hayatını hissetmeyi hedefleyen gezginler deneyim odaklı rotaları tercih ediyor. Kanyon yürüyüşleri, paraşütle atlama gibi ekstrem sporlar da deneyim odaklı

    Devamını Gör

Mardin Otelleri

flight