Gediksaray Otobüs Bileti

Gediksaray Hakkında Bilgi

TELEFON KODU 0 358
PLAKA KODU 05
OTOGAR SAYISI 1

Gediksaray Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Gediksaray köyü, 1300 ile 1876 yılları arasında ‘Varay’ ismiyle anılıyor.

Kasabanın belediye statüsü, 2013 yılında nüfusunun 2000’nin altına düşmesi ile sona eriyor. Köy, Amasya il merkezine 34 km uzaklıkta bulunuyor.

Gediksaray otobüs firmaları arasında öne çıkanlar Amasya İtimat ve Erbaa Seyahat. Günün birçok saatinde Gediksaray’a otobüs bulunuyor. Gediksaray otobüs bilet fiyatları her bütçeye hitap edebilecek nitelikte. Siz de uygun tarihi seçip tatilinizi planlayabilirsiniz.

Gediksaray’da Görülecek Yerler

Amasya’nın tarihi dolu beldelerinden olan bu beldeye Gediksaray otobüs seferlerinden bir tanesiyle geldikten sonra görülebilecek pek çok yer var.

  • Ferhat ve Şirin Aşıklar Müzesi: Öncelikle Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi şehrin önemli yerlerinden biri olarak geçiyor.
  • Hazeranlar Konağı: 1983 yılında Kültür Bakanlığı tarafından restore edilip müze olarak açılıyor.
  • Burmalı Minare Camii: Burmali Minare Camii de Amasya’nın çok gezieln yerlerinden biri.
  • II. Bayezid Külliyesi: II. Bayezid Külliyesi ile Amasya Kalesi de gezilecek yerlerden. 2.Bayezid 26 yıl boyunca yaşadığı Amasya için yaptırdığı biliniyor.
  • Amasya Kalesi: Amasya’ya geldikten sonra Amasya Kalesi’ni görmeden gitmek olmaz deniliyor.M.Ö. 300’lü yıllarda inşa edildiği biliniyor.

Gediksaray’da Ne Yenir?

Gediksaray otobüs biletinizi aldıktan sonra bu güzel yöreye gelip lezzetli yöresel yemeklerini tadabilirsiniz.

  • Bakla Dolması: İç harç ile yapraklar birleştikten sonra bir de içine bakla konuluyor. Sonra da üstüne kaburgalar sıra sıra diziliyor. Yörede çok sevilen bir yemek olarak biliniyor.
  • Keşkek: Hemen hemen birçok yörede bulunan keşkeğin Amasya’da denenmesi öneriliyor. Diğer keşkeklerden farklı olarak içine biraz çemen katılarak yapılıyor.
  • Çatal Çorba: İçinde yeşil mercimek, kıyma ve yarma bulunan çatal çorbanın çok besleyici bir özelliği bulunuyor. Sadece bu çorbayı içtiğinizde bile ana yemeğe ihtiyaç duymuyorsunuz.
  • Elma Tatlısı: Amasya zaten elmasıyla bilindiği için elma tatlısı onlar için olmazsa olmaz oluyor. Tarçınla veya cevzile süsleyerek yiyebilirsiniz.
  • Kalburabastı: Bayram tatlılarımızdan olarak ve milletçe çok severek tükettiğimiz kalburabastıyı bir de memlektinde denemelisiniz.

Gediksaray’da Nerede Kalınır?

Amasya uçak biletinizi aldıktan sonra bu beldeye geldiğinizde konaklama seçeneğinin geniş olduğunu göreceksiniz. Gediksaray’da ister yıldızlı bir otelde kalabilir ister butik otel tercih edebilirsiniz. İsterseniz konak tarzı bir yerde de konaklayabilirsiniz. Amasya uçuşlarından bir tanesi ile bu yöreye geldikten sonra konaklama olarak seçeceğiniz yer tamamen size kalmış, istediğiniz çeşitte konaklama yeri bulunuyor.

Gediksaray Otogarları

Gediksaray Merkezli Aktif Otobüs Firmaları

Gediksaray Merkezli Faaliyetine Son Vermiş Otobüs Firmaları

bus